Jules Bonnot, sopir Conan Doyle, minangka salah sawijining penjahat sing paling dianiaya ing Prancis

Jules Bonnot, kusir Conan Doyle, dadi penjahat sing paling disenengi sawise dirampok cabang Societé Generale ing distrik Paris, Chantilly.

Jules Bonnot, kusir Conan Doyle, dadi penjahat sing paling disenengi sawise dirampok cabang Societé Generale ing distrik Paris, Chantilly.

Sir Arthur Conan Doyle, pangripta saka ora iso lali Sherlock Holmes, wis mesthi duwe tresna sengit hubungan karo angkara. Nalika Doyle ngupayakake nggawe crita kriminal paling rumit, dheweke duwe protagonis ing daging. ing rodhane mobil dhewe. Jules Bonnot.

Pembalap Conan Doyle, dheweke seneng mobil lan gaman, anarkis, pemberontak lan dadi sejarah rampokan media ing cabang Société Générale ing distrik Paris ing Chantilly, sing gawe kaget Prancis kabeh. Paradoks yaiku pangripta paraga sing ora ngeculake kriminal apa wae, ora nate dicurigai  sing  sopire minangka perampok bank sing terkenal lan salah sawijining penjahat sing paling dikepengini dening polisi Prancis.

Bonnot: Asal-Usul

Jules Joseph Bonnot lair ing Pont-de-Roide, Prancis, ing taun 1876. Sawise cilik, dirusak dening pasareane sing durung suwe ibu nalika dheweke mung duwe limang taunBapakné, sawijining pabrik pengecoran buta huruf, njupuk pendhidhikan. Jules putus sekolah lan wiwit nyambut gawe mung patbelas ing industri metalurgi.

Urip diwasa

ing gelut karo panggedhe pancet lan dheweke banjur kondhang amarga dheweke watak kasar. Sajrone uripe, ing kapercayan nyerangWiwit gelut nari nganti nubruk atasan sampeyan karo bar wesi nganti nyerang petugas polisi.

Wis krama karo Sofie-Louise Burdet, tukang klambi karo dheweke pindhah menyang Jenewa. Dheweke duwe anak. Ing taun 1903, sawijining kacilakan kulawarga anyar minangka tandhane urip Bonnot, nalika sadulure nggantung awake sawise nandhang rasa kuciwa. Mung nem taun sawise omah-omah, garwane nilar dheweke, nggawa anake lanang.

Urip politik

Urip minangka perjalanan kerja lan PHK ing macem-macem kutha Prancis lan Swiss: sawise dinas militer, ing kana dheweke sinau mekanika lan nuduhake bakat luar biasa karo mesin, dheweke wiwit ngatonake simpati marang gerakan anarkis. Dheweke dipecat ing perusahaan kereta api Bellegarde amarga dadi panas ing swasana politik, dheweke manggon ing Lyon lan nemokake kerja ing pabrik mesin. Ing kana dheweke mulang dheweke supaya bisa dadi sopir salah sawijining manajer perusahaan, nanging nalika ngerti sejarah serikat lan anarkis, dheweke dipecat maneh lan kudu pindhah menyang Paris.

Sawise ditinggal bojone, dheweke melu resmi menyang gerakan anarkis ing ngendi dheweke nyebar brosur propaganda ing saindenging kutha lan menehi informasi marang warga.

Jules Bonnot ngedegake Gang Bonnot bebarengan karo Plátano Sorrentino, kalorone anggota fase paling radikal saka partai anarkis.

Kriminal lan kelairan Geng Bonnot

Wiwit wektu kasebut, Bonnot diwiwiti karir pidana sing diwiwiti karo nyolong cilik, banjur mobil mewah, lan mengko nyolong omah-omah kulawarga sing sugih.

Kepeksa ninggalake negara kasebut supaya ora dicekel, dheweke mlayu menyang Inggris, lan makarya ing Conan Doyle. Ing kana dheweke ketemu Banana Sorrentino, diterangake dening polisi Prancis minangka anarkis radikal sing mbebayani lan karo dheweke sing bali menyang Paris. Dheweke wiwit nindakake kegiatan kriminal getih ing ngendi anggota gerakan anarkis liyane gabung. Tumindak kasar lan ngrampok menyang Sosiasi Generale ngasilake luwih saka siji pati. LGeng bonnot minangka geng teratur pertama sing praktek ngrampok bank kanthi plancongan ing mobil sing ngenteni ing ngarep lawang nalika nindakake rampokan, didhorong dening Bonnot dhewe. Kabeh polisi Prancis padha ngawasi Gang Bonnot lan dheweke dadi pusat media pers negara kasebut. Mobil plancongan favorit Bonnot yaiku Delaunay-Belleville.

Pungkasan Geng Bonnot lan anggotane

Nasib pungkasan anggota geng kasebut beda-beda: Ana sing diadili, lan liyane ditembak dening Gendarmerie. Sithik mbaka sethithik band iki bubar nanging sing paling penting, pimpinan kabeh, ilang. Bonnot ngungsi ing pinggiran Paris ing Choisy-le-Roi. Ing kana dheweke duwe wektu kanggo nggawe awake dhewe lan nulis kekarepane lan surat kanggo wanita sing dikasihi nalika semana, sing uga wis dicekel. Surat kasebut rampung kaya mangkene:

«Dheweke ora takon akeh. Aku mlaku-mlaku karo dheweke ing sangisore rembulan liwat kuburan Lyon, ora ngerti yen ora butuh urip liya. Yaiku rasa seneng sing ditindakake sajroning urip, tanpa bisa ngimpun. Dheweke wis nemokake lan nemokake apa sejatine. Rasa seneng sing wis mesthi ditolak. Dheweke duwe hak nemu rasa seneng iku. Sampeyan durung menehi kula. Lan banjur dadi luwih elek kanggo aku, luwih elek kanggo sampeyan, kabeh wong luwih elek… Apa aku kudu getun karo apa sing wis tak lakoni? Mungkin. Nanging aku ora getun. Getun, ya, nanging ing kasus apa wae, ora getun.

Ing taun 1912, polisi nyerbu omahe lan Bonnot ditembak mati.. Aku wis 36 taun.

Lan Conan Doyle pungkasane ngerti apa sing kedadeyan

Ing 1925, Conan Doyle ana ing Lyon ngunjungi Museum Kejahatan kutha kasebut, ing ngendi para penjahat sing paling misuwur ing sejarah negara kasebut dituduhake nalika, kaget karo kanca-kancane, Doyle mandheg sadurunge foto pameran lan ngucapake:

"Nanging Jules, kusirku sing lawas!".

Miturut versi liyane saka crita iki, iku kanca cedhak panulis sing ngakoni fotone Bonnot ing pameran Lyon.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan urip Bonnot, panulis Italia Pino Cacucci nulis biografi ing novel kasebut, Ora ana rasa gela. Lan sampeyan uga bisa ndeleng film La Bande a Bonnot (1968) dening sutradara Prancis, Philippe Fourastié.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)