Sir Tim O'Theo saka RAF. Bruguera klasik bali amarga ...

Kabeh ilustrasi ing artikel iki saka koleksi komik Bruguera.

... Aku maca kanthi semangat saiki label komik legendaris ngasilake matur nuwun kanggo penerbit Omah Penguin Ramdon, sing wiwit wulan September bakal ngeculake patang puluh lima judhul setaun. Sing dipilih pisanan, sing bakal ndeleng cahya anyar ing wulan Oktober, yaiku kompilasi Mortadelo lan Filemón paling apik (mesthi) lan Paling Apik Sir Tim O'Theo, antara liya. Dadi, kita sing wis diwasa lan sinau maca karo komik iki pancen kabegjan. Nanging uga generasi anyar.

Dina iki aku tetep karo Sir Tim O'Theo, detektif Inggris sing paling misuwur ing komik Spanyol, salah sawijining kelemahane lan mesthine minangka salah sawijining pengaruh pertama kanggo sinau basa Sachon lan dadi penyembah novel kejahatan. Mesthi wae iki uga dadi kenangan pangripta, kartunis Catalan Juan Rafart Roldan, RAF, lan tim sing ngancani dheweke.

Juan Rafart Roldan, RAF

Dheweke lair ing Jakarta Barcelona en 1928 lan ora suwe dheweke nuduhake rasa seneng nggambar. Nanging, durung nganti 1956 nalika dheweke ngutamakake awake dhewe minangka profesional. Aku mesthi mlebu minangka SHELF lan dheweke tilar donya 21 taun kepungkur amarga lara jantung. Dheweke minangka salah sawijining penulis baris sing luwih kreatif lan khas saka pabrik kartunis banget sing ngliwati omah penerbitan iki.

Dheweke dadi pencipta karakter kaya Rebrútez, Doña Tecla Bisturín, Sherlock Gómez (sadurunge saka Sir Tim), Agapito Silbátez, Doña Paca Cotíllez, Doña Lío Portapartes, Don Pelmazo, sopir truk Manolón utawa Flash fotografer. Dheweke kerja ing omah penerbitan Inggris Fleetway lan bisa uga saka pengalaman lan pengalaman ing London, dheweke lair, duwe karakter sing paling misuwur, Sir Tim O'Theo.

Sir Tim O'Theo

Seri kasebut

Katoné isih ora diragukan, amarga ana sawetara papan ing majalah nomer 23 Mortadelo lan apa sing ditindakake wong liya Super Thumbelina, ing antarane taun 1971 nganti 1985. Alam semesta sajrone seri iki yaiku éca lan kebak nuansa, sing nuduhake rasa tresnane penulis marang kreasi lan pengalaman hebat sing dialami ing genre lan budaya Saxon. Kajaba iku, panulis naskah teks Dheweke jeneng dedege Andreu Martin, Panulis novel ireng Barcelona, ​​lan Ron Clark, Panulis skrip Inggris.

Sampeyan kudu nyorot skrip, ora mung nandhang referensi kanggo jinis noir nanging uga Anglicisme sing menehi teks kanthi kasugihan linguistik nalika luwih nuduhake parodi.

Sir Tim O'Theo berkembang biasane ing Desa Bellotha, sanajan uga, saka wektu ke wektu, kasus kasebut kedadeyan ing negara liya kayata España. Umume pangiriman saka 2 nganti 7 kaca, nanging uga ana enem petualangan jangka panjang (42 kaca), sing diterbitake wiwitan ing seri kasebut. Antarane liyane yaiku Kumpul memedi o Kutil Sivah.

Ing spesial saka majalah Mortadelo, lan gumantung karo tema, Petualangan Sir Tim O'Theo cocog karo dheweke. Kaya ing siji iki khusus kanggo ksatria abad pertengahan.

Watake

Sir Tim O'Theo

Punika a bangsawan british lawas, apik nanging pinter ing katrampilan minangka detektif sing luwih amatir tinimbang liyane. Urip ing Cerobong asep (The Chims, kita mesthi maca ing poster), omah gedhong ing pinggiran kutha Desa Bellotha.

Patrick Patson

Patson, Butler. Ing masa mudha, dheweke nuduhake petualangan ing koloni karo Sir Tim O'Theo. Dheweke mesthi sambat babagan gaji sing murah sing ditampa saka Sir Tim, sing dianggep ketat, nanging ora ragu-ragu ngancani dheweke lan mbantu dheweke ing kasus apa wae sing kudu diselidiki.

Mac Latha, memedi

Dheweke minangka pendhudhuk nomer telu ing Las Chimeneas lan mung Sir Tim sing bisa ndeleng lan kanggo ngrungokake komentar sampeyan. Dheweke uga main sawetara petualangan lan saka The Beyond duwe misi ajrih pak tim.

Blok Sersan

Blops yaiku a polisi lokal, dhuwure, umume pot lan kumis gedhe. Dina saya suwe ora gelem nyambut gawe lan ngirim bir ing pub lokal, The Crazy Bird. Dheweke ora tahan karo Sir Tim, sing diarani wiwitan lan amatir. Lan dheweke bisa ngalami tusukan ing luwih saka siji petualangan amarga ora duwe katrampilan.

Pitts Agen

Iku Blops helper, kayadene bosone.

Huggins

Iku pamilik lan waiter The Crazy Bird. Karakter kasebut nuduhake papan iki minangka El ave turuta, El ave chiflada, El ave turulato, lsp. Ana ing kana kabeh wong ing kutha kasebut padha ngunjuk ngombe bir lan menehi komentar babagan kedadeyan ing kutha kasebut.

Petugas burgomaster

Wong sing ringkes, grundel yaiku panguwasa kotamadya. Ora duwe kepribadian, dheweke urip karo Bert, bojone.

Filterup Lady Margaret

Randha tilas kolonel Tentara Inggris.

Kapten Keyasaben

Kepala Skotlandia Yard lan unggul Blops and Pitts, sing biasane diarani ora kompeten.

Mac Rhácano

Sing duwe toko pion.

Mac Gillicudy

El panemu saka kutha.

Napa Sir Tim kudu ditemokake?

Amarga yen. Amarga kanggo wong-wong sing kita wis duwe umur yen ora ana game video, ponsel utawa sing padha lan komik dadi komik salah sawijining karakter favorit kita. Lan amarga ing generasi mudha dheweke bisa nemokake akeh banget karakter dadi apik kaya dheweke yen wajib nglakoni.

Fuentes:

  • 13 Rue Bruguera
  • Humoristan.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Francisco Aljama Azor ngandika

    Raf minangka salah sawijining penulis komik favoritku. Kelangan