Sapa sing bakal menang Hadiah Nobel Sastra 2017 besok?

Hadiah Nobel kanggo Sastra 2017

Dina sesuk 5 kanggo Oktober bakal dibukak sapa taun iki Hadiah Nobel kanggo Sastra 2017, lan mesthine, wis ana akeh jeneng calon sing cocog kanggo ngrebut judhul sastra sing larang banget. Mesthi wae, taun suwene, jeneng Haruki Murakami Jepang muni, sing mesthi ora maneh ngarep-arep nganti pirang-pirang kali dheweke wis dadi "bisa" dhaptar.

Nanging lan sampeyan, Miturut sampeyan, sapa sing pantes dianugerahi Hadiah Nobel Sastra iki? Lan ing sisih liyane, sampeyan mikir sapa sing bakal njupuk? Taruhan sastra mbukak!

Calon sing bisa uga ...

Saiki, jeneng panulis sing paling misuwur kanggo menang Hadiah Nobel kanggo Sastra yaiku:

  1. Ngugi Wa Thiong'o, Panulis Kenya lair ing taun 1938. Dheweke penulis sandiwara lan esai.
  2. Haruki Murakami, Panulis Jepang lair ing Tokyo ing taun 1949. "Kesel dadi dhaptar", dheweke mesthi bakal seneng tanpa pungkasane dadi pemenang penghargaan iki.
  3. Margaret Atwood, Panulis Kanada, lair taun 1939. Siji-sijine wanita sing nggawe bookmark ing Ladbrokes dadi 10 jeneng paling dhuwur ing campuran kasebut.
  4. Ko A, Pujangga Korea Selatan lair ing taun 1933.
  5. Amos Oz, Siria lair ing Yerusalem ing taun 1939. Jenenge wis ana ing tangga lagu kurang luwih 10 taun kepungkur… Apa iki bakal dadi taune?
  6. Claudio Magris, Panulis crita cekak Italia. Iki minangka taruhan Eropa paling kuat nganti saiki.
  7. Javier Marias, siji-sijine panulis Spanyol sing tampil ing dhaptar sepuluh kemungkinan… Apa kahanan politik ing negara kita bakal mengaruhi penghargaan penghargaan iki? Apa sampeyan mikir
  8. Ali Ahmad Said Esber, Pujangga Siria lair ing taun 1930. Dheweke misuwur kanthi julukan Adonis lan uga nerbitake esai.
  9. Don Delillo, panulis New York lair ing taun 1936. Dheweke minangka salah sawijining wong paling ora nampa Amerika liyane kanthi penghargaan sing padha taun kepungkur. Elingi kanggo Bob Dylan, sing dadi kaget para akeh.
  10. iku lianke, salah sawijining panulis Tionghoa sing paling misuwur ing Asia lan njaba Asia.

Apa sampeyan mikir sing menang Hadiah Nobel ing Sastra 2017 ana ing dhaptar iki utawa apa sampeyan bakal kaget? Apa sampeyan mikir ana pangarang liyane sing pantes, amarga karir sastrane, dadi ing dhaptar saka sepuluh calon kasebut lan sing ora katon? Kita pengin ngerti pendapat sampeyan babagan iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   RICARDO ngandika

    Penghargaan pungkasan tanpa komentar yaiku bencana gedhe, ing taun iki mesthine bakal diwenehake menyang penulis sing prestisius