Simon Beckett lan seri ireng dening antropolog forensik David Hunter.

Foto panulis Simon Beckett: (c) Katrin Binner

Sayange, kita wis miwiti taun iki kanthi cara sing peteng banget. Resolusi ngilang mediasi wanita enom Diana Quer dudu kanthi curiga pungkasane lan nyekel pembunuh sing ngakoni wis ora tragis. Maneh forensik wis teka lan kita wis krungu istilah kaya saponifikasi lan liyane proses fisik pati alami kanggo dheweke amarga angel kanggo warga dalan. Ing Spanyol, kita duwe sawetara sing paling apik lan aku ora bisa ngelingi sing iki tetralogi saka panulis inggris Simon Beckett.

Temenan ing tanganku patang taun kepungkur kira-kira wektu iki lan rumangsa mung diwaca luwih saka sewulan. Kasus-kasus na antropolog forensik sing sarwa David Hunter, protagonis novel, aku kecanthol kaya aku kesengsem (amarga medeni mesthi nggumunake) katrangan jero lan rinci saka pakaryan sing ditindakake para profesional kasebut. Aku ngajak sampeyan ndeleng, utamane lan mesthine, para pamaca sing luwih peteng.

Simon Beckett

Beckett Dheweke lair ing Sheffield lan taun iki umure 50. Dheweke sinau Filologi inggris lan dheweke kerja sawetara wektu dadi guru ing Spanyol. Yaiku wartawan freelance kanggo sawetara koran media Inggris lan sawetara laporan sing digawe dadi basis kanggo novel-novel kasebut.

Wis adol luwih saka 8 yuta salinan bukune ing saindenging jagad thanks, utamane, kanggo seri iki sing dibintangi David Hunter. Dheweke wis nerbitake luwih akeh novel, mesthi ana ing genre ireng, lan dadi finalis kanggo penghargaan kayata Keris keris lan pemenang liyane, kayata Marlowe.

David Hunter Series

Kimia pati (2006)

David Hunter yaiku Antropologi forensik London khusus kanggo proses dekomposisi mayit. Dheweke wis ditetepake dadi dokter negara ing desa Norfolk sajrone telung taun. Dheweke ninggalake kabeh sawise kelangan garwa lan putrine ing kacilakan mobil sing dheweke ora bisa ngatasi. Urip sing tentrem ganti nalika awake wis bosok banget karo wong wadon enom sing ndhelik swiwi Menyang mburi.

Polisi lokal njaluk tulung, nanging masalahe yaiku lingkungan desa sing nindhes kanthi paranoia sing digawe dening pandhita paroki, dheweke ora bakal nulungi nalika takon. Lan nalika ana jubin wanita liya sing kapindho, Hunter kudu kerja kanthi mandhiri. Untunge, dheweke duwe kanca lan bisa pulih kapentingan romantis dening Jenny, guru desa.

Antarane awu (2007)

Hunter wis melu investigasi ing Glasgow, nanging ditemokake a mayit hangus ing pulo cilik lan adoh saka Hidesides meksa dheweke lunga mrana. Ing perusahaan loro polisi lan kanthi detektif pensiunan, dheweke bakal melu misteri kejahatan serial ing endi sawetara warga ing pulau kasebut dadi pasangan sing nglindhungi papan kasebut bisa dadi tersangka.

Dadi kita kudu maneh a lingkungan sing tertutup lan terisolasi ing ngendi panulis nguwasani karakter kasebut supaya sampeyan ragu kabeh. Hunter uga kudu nimbang hubungane karo Jenny, amarga dheweke ora apik. Akhire kejutan maneh, kaya ing novel pertama, lan meh kabeh bakal mbebayani nyawane Hunter.

Bisiké wong mati (2009)

Hunter nilar dheweke karo Jenny lan uga amarga pungkasane traumatis buku sadurunge mutusake Amerika Serikat. Sinau ing telpon Ladang badaning Tennessee, siji-sijine papan ing donya sing praktik forensik mayit nyata. Ing kana dheweke ketemu maneh karo mentor lan kanca, dokter. Tom lieberman. Kalorone kudu ngadhepi a tukang mateni sadurunge sing ora mung mateni tanpa welas, nanging uga ngerti kabeh babagan teknik forensik.

Maneh sejarah wis corak narasi sing cukup apik lan dheweke njaga ketegangan sawayah-wayah. Kajaba iku, Hunter bakal kepincut karo mitra detektif inspektur utama babagan kasus kasebut, nanging bakal kaget.

swarane wong mati (2011)

Saiki wolung taunNalika Hunter isih nikah lan karo putrine, dheweke melu golek mayit bocah wadon loro tiwas dening a psiko jenenge Jerome Monk… Nanging mayit ora katon. Saiki Hunter nampa kunjungan saka Terry inspektur, sing melu investigasi lan ora nate akur.

Terry menehi informasi babagan dheweke Biksu wis uwal saka kunjara lan Hunter kudu bali menyang adegan kasebut, wilayah pedesaan ing moorland. Hunter bakal nemokake iku Ora ana sing katon lan sing melu kasus kasebut ndhelikake. Lan maneh, kita duwe intrik kasebut wiwit wiwitan nganti pungkasan, kanthi kahanan sing mbebayani lan corak pungkasane dadi merek dagang saka omah Beckett.

Kesimpulan ...

A banget seri ireng sing apik, kanthi narasi sing lincah lan gampang diwaca. Kanggo penyayang sing paling kasar ing jinis iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.