abang Riding Hood

Hood Nunggang Abang Cilik.

Hood Nunggang Abang Cilik.

Asal saka versi sing paling misuwur ing abang Riding Hood diwiwiti saka kompilasi akun lisan wiwit abad kaping XNUMX lan XNUMX. Volume volume paling wiwitan wiwit taun 1697, lan ditondoi dening bagean-bagean narasi sing rada ora sopan. Banjur, para sedulur Grimm ngupayakake ngrampungake rincian kejem kasebut, uga segmen erotis sing kalebu ing versi awal drama kasebut.

Kajaba iku, bangsawan Prancis Charles perrault ditambahake moral (ora dianggep nganti saiki) supaya jelas peringatan kasebut kanggo bocah-bocah wadon gegayutan bebaya dipercaya wong liya. Brothers Grimm uga ngrujuk teks sing ditulis dening Ludwig Tieck ing kompilasi kaping loro sing judhule Rotkäppchen, diterbitake ing koleksi cerkak Kinder- und Hausmärchen.

Biografi Sedulur Grimm

Lair ing kulawarga borjuis ing Jerman, Yakub (1785-1863) lan Wilhelm (1786-1859) minangka sing paling tuwa saka enem sadulur. Dheweke ngrampungake jurusan hukum ing Universitas Marburg. Ing kana, dheweke nggawe hubungan akrab karo pujangga Clemens Brentano lan sejarawan Friedrich Karl von Savigny, kekancan sing bakal dadi kunci karya kompilasi.

Brentano uga folklorist, bisa uga pengaruhe dadi kriteria utama sedulur grimis gegayutan babagan kaunggulan narasi populer tinimbang sastra budaya. Wilhelm Grimm nyengkuyung awake dhewe utamane kanggo nyinaoni karya sing ana gandhengane karo budaya abad pertengahan. Saliyane, Yakub milih pasinaon sing tliti babagan filologi basa Jerman.

Dheweke pindhah menyang Universitas Göttingen ing taun 1829. Banjur, wiwit taun 1840, dheweke tetep ana ing Berlin dadi anggota Royal Academy of Science.. Kajaba koleksi literatur sing misuwur, Brothers Grimm nerbitake teks-teks didaktik (pedagogis) lan makarya ing paneliten linguistik. Kasunyatane, dheweke dadi pelopor volume pertama Kamus Jerman lan - amarga kompleksitas basa kasebut - nganti taun 1960an durung rampung.

Hood Nunggang Abang Cilik dening Charles Perrault

Versi abad pitulas iki duwe indikasi sing jelas babagan idiosyncrasy aristokrat ing pengadilan Louis XIV - duweke Perrault - kombinasi karo sawetara unsur tradhisi masarakat Prancis. Pesen utama teks kasebut yaiku medeni bocah-bocah sing ora sopan utawa nakal kanthi makili serigala minangka bebaya nyata.

Nanging, sing abang Riding Hood Perrault ora khusus ditujukan kanggo bocah, amarga masarakat duwe pendekatan sing beda banget karo bocah-bocah tinimbang saiki. Tokoh serigala minangka ancaman nyata amarga matine para pangon sing disebabake dening segawon (umume nalika semana). Kajaba iku, serigala minangka referensi eksplisit kanggo wong jahat, kanthi kepinginan ala kanggo bocah wadon.

Ringkesan Versi Brothers Grimm

Eyang lara lan serigala

Protagonis Little Red Riding Hood entuk jenenge saka hood abang sing mesthi dipakai. Ing wiwitan crita, dheweke dadi bocah wadon sing naif lan tresna banget, utamane nemplek karo eyange. Ing sawijining dina eyange lara, mula ibune Little Red Riding Hood njaluk dheweke nggawa kranjang panganan. Nanging ing dalan ana serigala wiwit ngetutake dheweke lan takon. Bocah wadon kasebut nerangake yen dheweke menyang omah eyange kanggo nggawa panganan amarga lagi lara.

Trik serigala

Serigala nyaranake yen nggawa kembang, eyange bakal luwih seneng ndeleng dheweke. Banjur, Little Red Riding Hood kanthi seneng ngganggu milih kembang nalika serigala pindhah. Nalika tekan papan sing dituju, dheweke mbukak lawang; Kuwatir, dheweke nelpon eyange ... ora ana sing mangsuli, mula Little Red Riding Hood lunga menyang kamar, ing kana dheweke nemokake serigala nyamar ing kasur.

Sedulur Grimm.

Sawise dialog sugestif (babagan kuping, mripat, irung lan cangkem serigala) dingerteni kabeh bocah kanthi turun temurun, serigala pungkasane mangan bocah wadon kasebut. Banjur kewan ala mau turu sedhep banget.

Nylametake ajaib

Pamburu sing liwat cedhak gubug krungu swarane srigala banjur njupuk dheweke nganggo bedhil, nanging dheweke terus mikir manawa wanita ing omah bisa uga ana ing njero omah. Pancen, kanthi mbukak weteng asu ajag sing turu, pamburu bisa nylametake Eyang lan Little Red Riding Hood. Sanalika sawise iku, dheweke ngiseni weteng karo watu lan asu kasebut mati amarga bobote. Pungkasane, ing versi sedulur Grimm ana upaya kaping pindho karo serigala sing nyoba nyoba ngapusi Little Red Riding Hood ... Nanging bocah wadon lan mbah putri kasebut nggawa serigala kanthi ambu panganan menyang jebakan pati, sawise iku , ora ana wong liya sing nyoba ngrusak dheweke maneh.

Analisis lan tema saka abang Riding Hood

Pangowahan ing pungkasan lan niru aspek erotis

Pangowahan sing paling jelas sing digawe dening Brothers Grimm yaiku tambahan pungkasan sing nyenengake lan ora kalebu bagean sing luwih erotis. Iki dibandhingake karo versi sadurunge lan karo terbitan Charles Perrault. Sanajan konteks subliminal obrolan "sensori" ing antarane serigala lan Little Red Riding Hood tetep dikelola.

Ketekunan sipat populer

Tema rakyat sing paling representatif ing kabeh versi abang Riding Hood dheweke kalebu pangkat demonstrasi populer. Intertekstualitas jelas banget sajrone karya kasebut, amarga paraga sing padha tetep ana ing kahanan sing beda sajrone crita lisan lan terbitan tertulis. Kajaba iku, basa basa diamati luwih akeh karakteristik kelas populer tinimbang para elit Eropa sing sugih.

Sihir nyata

Mula, unsur angen-angen lan gaib ora bisa kurang. (umpamane: nalika pamburu mbukak weteng srigala lan urip karo Little Red Riding Hood karo eyange). Kajaba iku, personifikasi serigala minangka representasi saka ancaman nyata wektu kasebut lan kiasan kanggo pelecehan pria kanthi niat jahat tumrap bocah-bocah wadon.

Charles Perrault.

Charles Perrault.

"Yin Yang" sing saiki

abang Riding Hood ngemot simbolisme khas sastra bocah-bocah saka perselisihan abadi antarane sing apik lan sing ala, diwujudake karo bocah wadon lan serigala. Temenan, Little Red Riding Hood nggambarake kabeh kesucian lan bocah cilik. Bentenipun, serigala pancen nistha, njijiki lan rakus. Kajaba iku, crita iki nyentuh masalah kadewasan nalika nerangake konsekuensi saka duraka anak wadon amarga ora nggatekake ibune.

Moral sinau terapan

Jangkungan ketidaktaatan diowahi dadi sinau ing pungkasan versi Brothers GrimmDadi, nalika asu ajag nomer loro, Little Red Riding Hood lan eyange wis siyap ngrawat awake dhewe. Ambisi minangka tema liyane sing dijlentrehake, ditampilake kanthi asu ajag sing gedhe banget, sing, ora puas mangan eyange, uga mangan Little Red Riding Hood.

Ngasuh kurang apik

Minangka rincian penting, bisa ditafsirake manawa ibune Little Red Riding Hood minangka karakter sing rada ceroboh amarga ngirim anake wadon menyang alas. Ing kompilasi sedulur Grimm, pambangunan karakter sekunder didhukung banget, amarga nalika nganalisa nenek, kondhisi dheweke minangka wong sing ringkih kondhang, sing butuh pitulung kanggo njaga kesejahteraan.

Pahlawane

Tindakan ala serigala kasebut pungkasane nyebabake dheweke mati amarga tangane pahlawan sing bisu (sing bisa nglambangake bapak lan tokoh proteksi): pamburu. Pesen implisit universal saka abang Riding Hood Yaiku "aja ngobrol karo wong liya", mula dadi narasi sing ngluwihi wates, wektu lan kelas sosial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)