Rocco Schiavone. Tinjauan seri digawe dening Antonio Manzini

Rocco schiavone, wakil kepala polisi (diasingake) polisi Aosta, minangka ciptaan penulis sing paling luar biasa Antonio Mancini. Serine, a heksalogi kanggo saiki, iku wis dadi salah siji sing paling populer sawetara taun kepungkur. Aku bubar ngrampungake kanthi rasa sing apik ing cangkeme amarga njaga level lan wis entuk sentuhan sing penting ing genre ireng Eropa. Iki yaiku review sandi.

Antonio Mancini

Tanggal 7, aku wis 56 taun iki Panulis, aktor lan panulis skrip Romawi ceruk penting digawe ing adegan ireng Eropa sajrone limang taun kepungkur. Ana ing 2015 nalika judhul pertama seri sing dibintangi Rocco Schiavone khusus diterbitake ing kene. Lan ing wiwitan taun 2020 iki sing pungkasan teka. Nalika semana Manzini wis dianggep paling akeh ahli warise pantes salah siji sing paling gedhe kaya Andrea Camillery.

Rocco schiavone

Aku nemokake Rocco Schiavone kanthi kebeneran ing toko buku ndeleng Trek ireng. Aku mung narik kawigaten lan sawise maca sampul mburi aku dakbuwang. Sawise rampung aku ngerti yen aku seneng banget karo kabeh: plot, setting, gaya Dadi wong Italia (sanajan kayane ora ana gunane) saka Manzini, nanging aku luwih seneng saka Rocco.

Polisi Roma kasebut biasane ngerti babagan protagonis ora mung novel-novel kriminal, nanging umume: ora sopan, orthodoksi cilik lan ora ana koreksi politik, karakter sing luwih angel tinimbang manungsa lan romantisme. Polisi sing kanthi cara paling ala lan paling peteng nyebabake dheweke diasingake ing Lembah Aosta. Ing kana dheweke katon nganggo rasukan Romawi, Clarks perennial, sing sendi esuk saben dina lan kabeh niat ora nindakake apa-apa babar pisan. Mesthine, dheweke ora bakal lali karo cara kasebut lan mulang lan nyebar sethithik demi sethithik menyang tim, galeri sekunder sing uga wis ditemtokake kaya dheweke.

Tim

Saka bawahane sing paling cedhak, Italo Pierron, agen sing enom lan ora duwe pengalaman, ngliwati pangarsa baldi, sing mesthi njupuk kastanye saka geni, ngetutake karikatur sing pancen ora ana gunane lan luwih akeh Deruta lan D'Intino, lan inspektur sing efisien banget Catherine Rispoli, sing mboko sithik nggawe bolongan ing ati Rocco.

Ujung, ngganggu, nesu karo jagad lan utamane karo awake dhewe, Schiavone uga nyeret a kasusahan tanpa wates amarga kelangan Marina, bojone, sing dheweke rumangsa tanggung jawab. Karo dheweke terus ngomong dialog wong pisanan sing kedadeyan ing kabeh seri lan nggawe kita ora bisa ngrasakake empati.

Kanca

Kabeh novel ing seri iki kira-kira kasus beda, nanging kaya biasane, ing saben wong bisa ngerti luwih akeh babagan karakter lan kahanan kasebut. Dadi, sanajan nindakake riset kanthi minat, sing paling penting yaiku pembangunan. Uga latar mburi kabeh, kajaba tanggal 5 sing cocog karo iki, yaiku sebabipun pungkasan iku pembuangan saka Schiavone: dheweke (luwih saka) dinuga korupsi nalika aku kerja ing Roma. Sing lan sesambetan tunggal karo kanca saklawase, Brizio, Sebastiano lan Furio, trio sing paling apik ing saben omah.

Wong papat kasebut, karo Rocco minangka counterpoint amarga dheweke dadi polisi, melu - utawa dheweke lagi nyoba. tansah ing alangan, nanging uga mesthi dheweke bakal nindakake kabeh kanggo kabeh wong, kanggo kekancan sing ora bisa dipecah. Ana ing novel pungkasan, Debu lan bayangan, nalika kekancan kasebut bakal diancam tenan lan pengkhianatan bakal dadi sing paling ora dikarepake. Utawa bisa uga ora.

Seri Rocco Schiavone

Minangka biasane nyaranake ing kabeh seri sing diwiwiti, Iku luwih gampang diwaca kanthi urutan kanggo ndeleng evolusi paraga. Uga kanggo verifikasi kepiye logis gaya Manzini berkembang, sing pungkasane dibunderake.

  1. Trek ireng
  2. Iga Adam
  3. Sumber asu
  4. Sun saka Mei
  5. 7-7-2007
  6. Debu lan bayangan

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.