Lupine. Seri lan buku babagan maling sing misuwur dening Maurice Leblanc

Arsène Lupine, sing misuwur lan elegan maling sarung tangan putih digawe dening panulis Prancis Maurice LeBlanc, wis disimpen maneh modis. Utawa, mesthine wis mesthi, utamane ing negara Gallic, sing dadi salah sawijining karakter sastra sing paling misuwur. Matur suwun lupine, ing ayang Arsène, sing diwaca minangka subtitle kanggo sukses Seri TV bubar dirilis. Dibintangi karo aktor Prancis sing misuwur Omar Sy, lan kanthi tokoh lan bukune ing mburi, iku minangka alesan kanggo nggawe dheweke dadi nyemak.

Maurice LeBlanc

Leblanc lair ing Rouen en 1864 lan miwiti karir sastrane ing Paris. On 1905 digawe Arsène Lupine, paraga sing pungkasane dadi salah sawijine wong misuwur ing sastra detektif.

Lupine minangka maling kerah putih sing budayan, elegan lan nggoda sing nyolong wong sing luwih ala tinimbang dheweke. Bintang ing sawetara rong puluh novel lan crita. Akeh sing nganggep Lupine lan critane minangka Versi Prancis saka Sherlock Holmes. Kasunyatane, mung setaun sawise nggawe Lupine, Leblanc nulis seri sejarah ing endi nggabungake rong karakter kasebut, sanajan Holmes yaiku Herlock Sholmes. 

Arsène Lupine, ksatria lan maling

La pisanan Crita Lupin dianggep minangka literatur pulp legendaris. Prekara kasebut yaiku seri saka crita sing diterbitake ing majalah kasebut Je Sais Tout, sing mengko bakal diowahi bebarengan karo judhul iki. Iki minangka buku pisanan sing bapakne masrahake protagonis seri kasebut saka TV. Uga ngemot crita kasebut Kalung Ratu, yaiku bagean saka plot bab kaping pisanan saka seri kasebut.

Countess Cagliostro lan Jarum Berongga

Judhul kasebut uga kasebut ing seri kasebut. Pisanan ngemot unsur Fantastic lan supranatural sing dilebokake Leblanc ing crita Lupine. Contone, maling iki diadhepi karo ahli warise Adipati Cagliostro, ala abadi lan transkrip Profesor Holmesian Moriarty.

lupine - Serie

Ing seri sing ngasilake Netflix tokoh Lupine lan buku-buku kasebut yaiku latar mburi lan dheweke yaiku Inspirasi saka protagonis, Assane diop (Omar Sy). Diop minangka wong sing gelem ngresiki asmane bapake, sing bunuh diri ing kunjara, dituduh ngrampok yen dheweke ora ditindakake dening taipan sing dadi sopir.

Urip sing angel diop nggawe dheweke maling sing pinter banget, sing, didhukung dening Teknologi abad XNUMX, dheweke mbuang-mbuwang kapinteran kanggo nyamar lan modus operandi kanggo nindakake iku dendam marang wong lanang sing nyelehake bapake. Iki menehi dheweke nalika isih cilik novel pertama Lupine lan Diop enom dadi referensi.

Nyenengake banget, mung kalebu 5 bab sing katon langsung. Lan kalorone karisma Omar Sy kaya pementasan ing Paris saiki lan setelan novel Lupin minangka dhasar sing bisa dianggep apik pajeg al watak sastra.

Judhul liyane nganggo Lupine

Lupine III

Panyangka kasebut Putune Lupin lan grombolan malinge yaiku protagonis saka manga sing Kethek Kethek, jeneng panggung saka Kazuhiko Kato, Aku percaya ing 1967 lan iku wis dadi ikon budaya Jepang amarga seneng banget karo karakter sing ana Jepang. Ing kana wis diadaptasi kanggo macem-macem seri, video game lan film anime.

Sabenere dina iki dibukak ing layar amba Lupine III: Pisanan, ngulandara animasi 3D anyar sing disutradarai dening Takashi yamazaki.

Kadurjanan Prancis: antologi

Iki kumpulan crita, dening panganggit abad kaping XNUMX sing tekan pungkasan taun XNUMX, uga kalebu Leblanc bebarengan karo Mérimée, Balzac, Dumas, Maupassant, Apollinaire utawa Gaston Leroux, nitahake Phantom saka opera.

Sherlock, Lupine, lan Aku: Wanita Ireng Wong Ketelu

Lupine uga katon ing koleksi iki novel pemudha, dening Pierdomenico Baccalario lan Alessandro Gatti, mesthine ditulis dening Irene adler. Ing panulis iki ngelingake petualangan bocah nalika dheweke urip karo detektif lan uga karo bocah lanang Prancis sing seneng milih apa sing asing.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Iki minangka novel sing luar biasa lan seri iki sukses banget.
    - Gustavo Woltmann