Insomnia, dening Daniel Martín Serrano. Nyemak

Nuwun minangka novel solo pertama dening Daniel Martin Serrano, nanging Madrilenian iki duwe akeh fiksi ing mburine kanthi kari rong puluh taun panulis skrip seri minangka Rumah Sakit PusatBeludru, El PríncipeSegara dhuwur. Dheweke dadi profesor Skrip Televisi ing Sekolah Film Madrid lan saiki wis ngluncurake judhul jinis ireng iki sing sukses ing antarane para pamiarsa lan pangritik. LAN kanggo aku wis salah sawijining buku taun iki. Iki duweke review sing untunge, aku bisa bareng karo penulis ing Pameran Buku Madrid sing pungkasan.

Nuwun - Review

Thomas Abad

Mantan Inspektur Tomás Abad ngalami insomnia kronis lan, luwih saka iku, akeh banget. Lan nalika tekan kaca pungkasan novel, sampeyan uga ngira yen sampeyan wis kesel lan sedhih banget. Kajaba iku, narasi sejarah ora menehi sampeyan istirahat, lan derajat kaya kasebut stres lan peteng wong sing nandhang kasusahan saiki lan biyen matur nuwun kanthi lega sisane, Nanging.

Kasunyatane yaiku Tomás iku lancar ing polisi, dheweke yaiku profesional banget karo tim sing efisien lan sekitare urip pribadi Bisa uga, kanthi perkawinan sing sepi, nanging karo putra sing meh ora bisa ditemokake amarga pakaryan kasebut. Nanging sing proyek dadi kepengin banget nalika wiwit katon awake enom dipenggal sing bakal tumpuk ing teka-teki macabre.

Banjur goleki manawa ana wong sing cedhak banget kanggo dheweke sing melu lan misale jek luwih saka guilty. Sampeyan bakal dadi kesalahan sampeyan, amarga kaputusan elek apa sing dibutuhake kanggo nglindhungi dheweke bakal dadi sebabe pengusiran, ostracism lan nolak dening akeh masarakat. Saka kana nganti mudhun neraka diprodhuksi dening insomnia, culpa lan obsesi liyane nalika, saiki, nalika nyoba urip satpam wengi ing a parkir lan banjur ing gedhe tenan kuburan de la Almudena, ana sing menehi ngerti ngipi elek durung rampung.

Kaping pindho

Salah siji hits novel kasebut yaiku supaya kita bisa liwat rong wektu narasi sing uga ditampilake ing panganggone basa saiki —Kanggo saiki— lan mbiyen —Kang nyritakake apa sing kedadeyan lan kepiye cara saiki. Intine yaiku crita sing padha, utawa kalorone, mlaku sejajar karo a wektu supaya sampurna diukur sing nuduhake perdagangan sangsi panganggit minangka skrip. Lan bisa ditindakake kanthi apik, sanajan kanggo para pamaca ora seneng banget karo narasi saiki, kaya ngono, ora nate kecekel.

Dheweke uga nulungi dialog apik lan tasbih karakter sekunder tan dibangun kanthi apik minangka paraga utama. Tomás bakal nemokake sawetara wong, sing bakal nyoba nulungi dheweke, kaya mitra lawas, lan uga bakal entuk kanca anyar. Nanging ora ana sing bakal bisa nyegah nyawane dadi saya teleb, saya keluwargane lan meh kelangan pikiran.

Madrid

Titik liyane sing kuat yaiku setting dadi selaras karo nada suram, memedi lan meh ora suwe ing a Madrid arang banget diterangake karo akeh pepeteng. Kajaba iku, papan parkir lan setelan kuburan luwih maju kanggo promosi iki rumangsa ora nyata sing duwe Abad. Dheweke mung pengin ngatasi kasus kasebut lan turu, amarga dheweke cukup kanggo nebus kesalahan sing nyiksa dheweke ngalami insomnia sing gedhe banget.

A nanging

Sanajan kanggo nggawe lan relatif utawa paling ora, aku pancen paling apik, umpamane kanthi standar minangka proofreader banjur minangka sing maca: paragraf dawa banget, akeh ing sak kaca. Nanging sing wis diandharake, tempo narasi pancen sukses saengga bisa ngapura.

Mesthi wae

Daniel Martín Serrano durung bisa debut kanthi luwih apik ing narasi kasebut, asale saka genre sing beda, ganti lan langsung kaya naskah kasebut. Crita sing apik, struktur sing apik lan pungkasan kaya sing diarani kanon lan nggawe sampeyan rasa sing asring diapresiasi ing jinis iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.