Kita miwiti taun ing Surprise. Seri Aubrey lan Maturin, dening Patrick O'Brian

The Frigate Surprise (foto saka buku kasebut Pembuatan Master lan Panglima - Sisih paling adoh ing jagad ikidening Tom McGregor. Panulis Inggris Patrick O'Brian (1914-2000)

Malem Taun Anyar ora mungkin kanggo kita sing ora digawe saka confetti lan manik-manik, mula aku milih bioskop sing apik. Pilihan, salah siji sing ora gagal: Guru lan Komandan. Pesisir paling adoh ing jagad ikidening Peter Weir (2003). Petualangan angkatan laut sing sampurna saka seri sastra sing sampurna.

Ngomong-ngomong, aku nggawe résolusi liyane kanggo 2017 sing mentas diluncurake iki: maca maneh judhul favoritku saka seri sing megah iki. Ditulis dening Patrick O'Brian patang puluh taun sawise novel pertamane, The Adventures of Kapten Jack Aubrey lan dokter lan mata-mata Spanyol-Irlandia Stephen Maturin kang penting kanggo saben pacangan apik ing jinis iki. Iki crita tresnaku karo dheweke.

Aku kelingan ndeleng buku lan tetep ndeleng ilustrasi sing apik ing sampul kasebut. Dheweke wis keprungu bareng aku Aku ngerti yen Peter Weir arep njupuk film isine sing. Aku ora duwe wektu kanggo miwiti maca, nglumpukake lan gumun karo saga petualangan laut sing ora ana tandhingane lan ora bisa dikalahake. Dadi ya, aku ngakeni lan ora preduli babar pisan: amarga kabar kasebut aku nemokake.

Nanging uga jinis iki —Karone sastra lan sinematografi— Aku wis kesengsem anggere aku kelingan. Uga, aku wis duwe kesempatan (lan kabegjan) kanggo berlayar lan ngerti apa bisa urip ing segara.

Pangarepan kasebut ora bisa dikalahake. Kuku petualangan sing narik ati karo Latar sejarah wiwit saka Revolusi Prancis nganti pungkasan Kekaisaran Napoleon. a basa kompleks kanggo maca lay ing slang laut umume nanging tan atraktif minangka atraktif kanggo digunakake lan dirungokake. Lan siji-sijine karakter ora iso lali.

Prakawis Wiki Jack Aubrey lan Stephen Maturin, protagonis, utawa karakter liyane sing ngancani, meh kabeh wis ditulis. Nanging ninggali fitur konstruksi sing bisa dingerteni universal, ing pemahaman apa sing bisa diduweni saka dheweke beda karo pamaca dhewe. Mung dheweke kudu ngowahi rai dadi daging lan getih.

Iki minangka keajaiban bioskop, tanpa dipikirake gambar sing bisa dilebokake saben pamaca. Sihir kasebut ora bisa dadi luwih apik utawa sukses ing adaptasi film sing apik banget digawe dening direktur Australia Peter Weir saka Pesisir paling adoh ing jagad iki.

Kajaba sing owahan apa sing ditindakake ing skrip -sing kapal asli Amerika Utara saka buku dadi francés amarga kepiye Yankee dadi wong jahat ing film kasebut -, asile spontan. Sanajan bisa uga cukup siji tembung: kaendahan Cahya, warna, musik saben adegan ing imajinasi lan sing digawe ing layar pancen padha. Lan kaya ayu.

Bagéan saka koleksi seri Aubrey-Maturin sandi.

Kanggo sing kurang amatir utawa sapa wae sing rumangsa ora bisa nggunakake 20 novel, aksi intrik, spionase, bangkai kapal, setelan eksotik, pertempuran angkatan laut sing ora ana tandhingane sampeyan bisa langsung menyang gambar. Sampeyan mesthi pengin maca. Lan yen sampeyan seneng karo jinis sastra iki, seri iki bakal kepeksa lan pantes papan sing paling apik ing rak sing disenengi.

Para paraga kasebut menehi gerakan lan jiwa sing pas marang paraga sastra. Aku ora weruh salah sawijine. Dheweke mung mr allen (boatwain), efisien lan wani Kapten Narik, sing ora bisa ditrapake lan nyenengake Killick, pelaut veteran lan superstitious Joe plice, sing gelem mr mowett… Lan mesthi dadi rong karakter utama, salah sijine pasangan sastra sing luwih kontras, dalan sing luwih apik lan luar biasa.

Ing tangan siji, aku dikagumi lan kompleks dhokter Maturin, setengah Catalan setengah ndelok Irlandia uga dhokter lan musisi sing apik banget. Nyoto, tepat, angel lan ing wektu sing padha dilindhungi undhang-undhang, idealis lan semangat.

Ing liyane, Jack. Ngapura, Kapten Jack Aubrey Sing begja. Dadi kebak bonhomie, saka banyolan tartamtu lan gludhug risa. Karo sing karep lan keluwihan kaya alkohol, karo licik pirate katon konco mangsa, raos pakurmatan, tugas lan pangurbanan, prentah nanging uga ngormati. Lan sing sensitivitas dadi batin lan ngemot, nanging tresnane kanggo musik, dheweke, frigate sing apik banget Surprise, lan anak-anake.

Paul Bettany lan Russell Crowe mung ilang ing dheweke. Mung siji nanging bisa dilebokake: ijol-ijolan dhuwure karakter sastra, singansa mung bisa ditrapake kanggo para pamaca novel. Yen ora, kabeh padha sampurna.

Ora saiki uga saiki aku bisa dadi objektif lan aku uga ora krasa. Kanggo kula yaiku seri petualangan angkatan laut paling apik kabeh kaping. Lan aku pengin miwiti taun anyar iki kanthi mbaleni lelungan sing mulya. Aku ngajak kabeh wong uga miwiti judhul.

Seri Aubrey lan Maturin

  1. Kapten segara lan perang
  2. Kapten
  3. The Fragate Kaget
  4. Operasi Mauritius
  5. Pulo Desolation
  6. Episod perang
  7. Asisten bedah
  8. Misi ing Ionia
  9. Pelabuhan pengkhianatan
  10. Pesisir paling adoh ing jagad iki
  11. Sisih liya gambar
  12. Paten marque
  13. Telung belas salam pakurmatan
  14. Schooner Nutmeg
  15. Clarissa Oakes, numpak kapal
  16. Segara peteng kaya pelabuhan
  17. Komodor
  18. Laksamana dharat
  19. Dina satus
  20. Biru ing mizzen
  21. Pelayaran Final saka Jack Aubrey, ora diterbitake ing basa Spanyol

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Angelica ngandika

    Halo sore, aku ngerti babagan Sejarah buku-buku kasebut, liwat film Russell Crowe. Aku pengin njaluk, nanging aku saka Meksiko… Endi sing dakwenehake?

  2.   Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

    Halo Angelica. Matur suwun komentar. Aku tuku seri buku ing kene ing Spanyol, ing department store biyen. Aku mbayangake sampeyan uga bisa nemokake ing Meksiko. Ing kasus apa wae, sampeyan duwe ing Amazon.

bool (bener)