Seni maca kanthi apik

maca-bocah wadon1

Sawetara bakal mikir manawa maca bisa ditindakake dening kabeh wong sing wis sinau lan sinau; yaiku sepotong kue, sing mung kudu kasebut saben tembung (kanggo sampeyan dhewe utawa kanthi banter) lan voila. Nanging dheweke pancen salah!

Seni maca kanthi apik liwat saluran liyane ... Maca kanthi apik iku liya:

  • Maca tegese luwih dhisik ngerti apa sing diwaca, analisa saben tembung lan saben ukara lan ngerti apa sing dicritakake karo kita.
  • Maca kanthi becik yaiku seneng amarga kabeh bisa dingerteni, amarga suwene taun maca kosakata kita saya tambah; lan uga sadhar yen isih ana tembung kanggo nemokake, lan mulane, definisi anyar sing bakal ditemokake ing kamus RAE.
  • Maca kanthi apik yaiku ngrasakake apa sing dirasakake narator utawa karakter sing urip ing saben kaca, ing saben bab ...
  • Maca kanthi apik bisa dikirim menyang putra, putri, sampeyan semangat maca...
  • Maca kanthi apik nggawe wong sing ora maca dadi ketagihan karo buku tuladha sampeyan.

Ing mratelakake panemume, maca kanthi apik mula wis kecanthol ing buku sing malah bisa dibukak wc sampeyan njupuk karo sampeyan. Amarga sapa sing bisa ngandhani yen dheweke durung nate maca lungguh ing dhampar gedhe? Amarga aku isih cilik, kendi gel lan sampo, mengko nalika kukul katon, majalah remaja sing luwih akeh gambar tinimbang teks (saben-saben); nalika sampeyan mbuwang luwih saka sesera, koran, paling ora, budaya lan bagean acara ... Lan pungkasane, buku sing wis sampeyan kecanthol nalika semana. Utawa apa ora kaya ngono lan aku wis urip ing kasunyatan sejajar?

Maca kanthi apik ora mandheg maca klasik, ora preduli suwene wektu; maca kanthi apik ora nutup anyar sastra anyar, lan nemokake penulis anyar, pujangga anyar, novelis anyar; Maca kanthi apik yaiku nggawa buku ing tas, ing dompet, ing tas ransel, kanggo njupuk wektu luang, ing antarane rapat, ing antarane kelas, kanggo maca; diwaca kanthi apik yaiku tuku literatur, supaya buku kasebut ora mati, nanging uga ora ana bukak perpustakaan supaya ora stag; maca kanthi apik pengin dadi luwih wicaksana saben dina.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alberto ngandika

    Aku ora ngerti apa sampeyan bisa maca kanthi apik utawa ora. Nanging aku duwe luwih jelas yen nulis luwih murah tinimbang sampeyan, "amarga sapa sing bisa ujar manawa dheweke durung nate maca lenggah ing dhampar gedhe?"

    1.    Carmen Guillen ngandika

      Thanks Alberto kanggo koreksi. Aku uga duwe prekara sing jelas babagan komentar sampeyan: sampeyan wong japati nalika pangowahan pisanan. Kepiye manungsa ora nate salah? 🙂

      Ngomong-ngomong, teks sing wis didandani. Matur suwun maneh 😉

  2.   Laura ngandika

    Great Carmen artikel sampeyan !!
    Ana kedadeyan aku nalika aku kerja, aku mikir babagan sing dakwaca ing wayah wengi, mula aku isih kecanthol lan kepengin banget bali menyang buku .... Aku ora ngerti apa kudu maca kanthi apik nanging kepiye apik iku kanggo maca !!!

    1.    Carmen Guillen ngandika

      Matur suwun Laura ... Yen sampeyan pancen kecepet nganti menehi komentar, mesthi, Maca Waca Gedhe! 😀 Seneng maca kanggo sampeyan!

  3.   Serge Cardell ngandika

    Aku seneng karo artikel sampeyan Carmen, kalebu komentar tahta agung heheheheheh, aku seneng yen sampeyan mikir babagan pamaca dhewe supaya bisa kecanthol lan dadi tokoh lan maca klasik nanging ora nutup sing anyar, lan bagean saka sosialisasi karo wong liya sing semangat gedhe sing temtu nggawe sampeyan tuwuh dadi wong, salam.

    1.    Carmen Guillen ngandika

      Halo Sergio! Matur nuwun! Aku seneng ngerti yen aku nulis karo sampeyan ing artikel sing dakkarepake, sampeyan seneng. Aku wong biasane seneng banget karo literatur anyar lan ora apik. Lan srawung karo pamaca liyane ndadekake sastra dadi sumber kawicaksanan sing luwih akeh sanajan bisa. Ora ana sing luwih apik tinimbang nuduhake pendapat lan diskusi sastra babagan buku. Salam lan matur nuwun sampun mampir! 😉

  4.   pau ing ngandika

    Ing salah sawijining coretan maca sing ora terganggu, pancen kepepet ing plot lan meh urip ing jagad sejajar kasebut, aku nuli maca kanggo golek panganan ing kulkas ... aku njupuk, mangan lan cepet-cepet bali menyang buku kasebut. ora nggambarake rasa sedhihku, amarga aku ngenteni pirang-pirang jam nggoleki dheweke ing omah ... .. takon marang kulawarga apa dheweke wis weruh dheweke, nggawa sampul lan bantal, tumungkul yen aku weruh dheweke ing ngisor amben, malah ngunjungi jedhing kaping pirang-pirang mbaleni ritual konyol nalika ndeleng ing mburi sandiworo! Pungkasan ngrampungake pengunduran diri, aku ora gelem percaya yen dheweke wis ilang, amarga aku isih crita, apa sing kedadeyan ing kaca kasebut luwih nyata tinimbang tembok omahku!
    Sing enak menehi penak lan wegah aku mbukak kulkas kanggo ngiris irisan pasta quince, sing ana ing sandhinge buku !!!!
    Apa sampeyan tetep nyimpen bukune ing kulkas nganti pirang-pirang jam?

bool (bener)