Asu angel ora nari. Wong liya yaiku Arturo Pérez-Reverte

Foto dening Arturo Pérez-Reverte. Agensi EFE

Kanggo maca sing apik, ora ana buku-buku kaya sing ngrancang dheweke tekan jiwa lan ngilangi usus. Aku wis rampung akhir-akhir iki mangan kolosal Macbeth dening Jo Nesbø ing enem dina lan ngonsumsi fenomenal iki Asu angel ora nari de Arturo Perez-Reverte dadi loro. Rong dina nangis loro saka ngguyu lan guyon uga saka telenging ati sing mutlak.

Rong dina ganti dadi segawon, ing cilikku. Rong dina saka emosi murni manawa kita kabeh sing wis nate urip karo siji bakal ngerteni luwih saka tembung lan buku kasebut. Kabeh wong sing ngerti kepiye, nggawa sampeyan metu lan nggawe kewan kasebut. Aku bakal ngringkes review ing ukara iki. Don Arturo, mandheg Falcos, Evas lan crita liyane lan terus karo Negro iki lan kabeh kanca lan mungsuh. Kanggoku, dheweke pancen ora bisa dilalekake.

Aku wis nulis pirang-pirang artikel babagan asu. Sumber inspirasi, paraga sastra, proyek sosial karo wong-wong mau sing melu… Dadi, nalika ndeleng novel anyar iki saka salah sawijining panulis favoritku, aku ora mangu-mangu yen aku seneng. Mangkono uga.

A Arturo Perez-Reverte Aku wis pirang-pirang taun ngetutake dheweke. Kagum karo aku Alatriste, Aku seneng banget Bayangane garudha, Aku rampung nelukake karo Huruf bunder lan dheweke nggawe aku ngguyu sewu karo dheweke Jodía Pavia utawa dheweke Cape Trafalgar. Iki uga wis bosen karo aku Pengepungan lan dheweke durung rampung ngyakinake aku karo seri Falco, nanging kulino biasane Artikel Minggu lan aku entuk luwih saka siji pel kanggo tujuane. Kanggo kaurmatan sing dakkandhakake. Lan nalika nerangake masalah mutts kita setuju kabeh.

Aku duwe meh kabeh perpustakaan, sanajan aku duwe sawetara judhul sing bisa diwaca. Uga buku kompilasi tulisane. Pungkasan yaiku Asu lan putra sundel. Mula, nalika ndeleng crita iki, aku ora ragu-ragu lan, kaya sing dakkandhakake, Aku bungah banget.

30 dina karo Ireng

Didedikasikan kanggo asu-asu sing diduweni, Pérez-Reverte ujar manawa dheweke nulis buku iki ing sewulan. Lan aku percaya amarga uga wis kedadeyan karo aku. Kadang Crita teka dumadakan utawa wis suwe, lan kita ngerti kudu nulis. Lan dheweke metu dhewe, tanpa meh mikir. Amarga dheweke ndemek kita kanthi cara khusus lan kita mung pengin nggawa dheweke metu. Kajaba iku, kita ngerti manawa bakal migunani kanggo kita. Iki kedadeyane. Crita cekak lan bunder.

Persahabatan, keadilan, kekejeman, katresnan lan kasetyan

Ukara Cervantine saka Kolokium segawon Sadurunge miwiti ujar kabeh. Banjur Pérez-Reverte dadi Ireng, segawon mongrel, salib antarane mastiff Spanyol lan baris Brasil, sing ngobrol karo kita ing wong pisanan nganggo basa asu (tutup irunge, wenehi paw ...). Lan kita ngerti critane nalika isih ana ing Palung Margot, sundal Argentina.

Mantan asu gelut ing lemah, Negro wis duwe wolung taun lan sing paling disenengi lan dirasakake yaiku wis kesel lan urip sing angel banget uga bisa nesu. Nanging netepi prinsip lan kasetyan. Aku wis maca manawa Alatriste sikil papat. Mbok. Aku mung ngerti yen karakter sing narik kawigaten aku duwe sikil loro, papat utawa wolung.

Intine yaiku loro kanca wis ilang, Teo lan Boris el Guapo, lan pelanggan biasa ing Trough, ing antarané jeneng filsuf hound Agilulf, dheweke menehi komentar babagan nasib sing durung mesthi sing dialami. Kajaba iku, Teo minangka kanca sing paling apik Negro lan sanajan dheweke ora ana hubungane karo sawetara kahanan, kalebu segitiga katresnan, sing Ireng katon kewajiban nggoleki. Dheweke duwe ide apik babagan apa sing bakal kedadeyan lan rasa wedi nalika mikir.

Anjing polisi, neo-Nazi, mewah, trafficker ...

La galeri karakter Sing ditemoni Negro beda-beda banget, kaya critane. Margot Kanthi aksen Argentina, seter Irlandia sing elegan Dido, pucuking segitiga sentimental, sing bodho lan fenomenal Mortimer (dachshund lucu), sing nuntun pahlawan kita menyang Cañada Negra sing elek, utawa Helmut lan pacangane (Doberman neo-Nazis sing ora duwe otak). Lan dheweke uga Snifa lan Fido, segawon polisi.

Meneng Tequila, kepala Meksiko xoloitzcuintle kanggo «kartel» segawon paling mbebayani sing wis diselehake, karo penasihat, Rufus, yaiku greyhound Spanyol sing sejarah lan gambar sing dakdeleng minangka kenangan sedhih lan kaget nalika isih cilik.

Banjur ana malang miskin diculik utawa ditinggal sing dadi ing tangan kewan galak sikil loro sing ngunci ing kurungan lan digunakake minangka asu gelut utawa sparring. Crita saka labrador coklat sing ditinggalake jenenge Tomas lan bocah cilik Cuckoo, pabrik anggur sing keweden, goyang jiwa.

Sing luwih parah, kita isih umur 11 taun minangka produsen anggur, wani lan pinter banget kaya sing diarani Chiqui. Lan sampeyan isih duwe Cuckoo, salib Peking, sing wis umure 16 taun. Kalorone yaiku Manchego mutts dalan sing slamet saka ditinggalake lan disiksa, nanging sing nggoleki dheweke nganti ditemokake. Dadi, bayangake, Pak Reverte, babagan maca bab kasebut Perang ing Barranca.

«Mili luwih saka asu saka gladiator«

Amarga ya, ana nangis, nanging Dheweke uga ngguyu, ngguyu ora bisa dihindari sing njupuk kabeh tampilan ing kreta sing sampeyan waca. Amarga ora bisa mandheg ngguyu drama Boris sing Nggantheng ing bab 8. Saka antologi. Utawa ing sing bagean pungkasan ing endi ukara ing ndhuwur katon nggambarake mungsuh Black sing pungkasan, a ayu banget (Angon Prancis). Aku kudu nyalin dialog slang petinju ing antarane.

"Tanggal pog muegto, peggo Spanyol," gremene gabacho, kanthi alus nanging jelas.

"Sampeyan bakal nyedhot plum dhisik," wangsulanku. Waralaba kurang ajar.

Dheweke kedhep kebingungan.

-Sigar?

-S kontol, moron.

Nanging akeh banget sing kaya ngono, utawa dadi salah politik utawa mbalikke, manawa kita sing ora setengah ngukur utawa njupuk nganggo kertas rokok kudu nikmati ya utawa iya.

Aku spartacus

Kita kabeh pengin dadi Spartacus tau Lan dadi pungkasane theo, protagonis liyane, ing pangilon kuwalik ing Ireng utawa diuripake (mestine) manungsa dadi pembunuh wedi, monster kasebut digawe dening master sing biasane. Nanging pungkasane dheweke mbrontak, males ukum, mbebasake awake dhewe lan bisa urip lan seneng, sanajan ora nganti pungkasan, kebebasan kasebut lan naluri paling utama. Minangka luwih saka siji saka kita sing pengin nindakake sawetara wektu ing urip. Utawa menehi keadilan kaya kewan.

Dadi ...

Kanggo manungsa, kanggo segawon, kanggo kabeh wong. Sampeyan kudu maca. Tanpa komplek, tanpa setengah langkah, getih, nangis, sedhih, lara, nanging uga duwe pangarep-arep, banyolan, lelembut, bab lan katresnan. Nanging mung kita sing duwe segawon lan nate urip kabeh bakal ngormati novel sing apik iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.