Sawetara crita lengkap, dening Domingo Villar. Nyemak

Sawetara crita lengkap judhul buku anyar dening Domingo Villar, sing digambarake karo teropong saka kancane Carlos Baonza. Iki mung dirilis ing edhisi sing apik banget lan bisa diwaca ing wayah sore, utawa kurang. Iki minangka kompilasi 10 crita utawa crita cekak lan aku begja manawa penulis menehi dheweke ing Pameran Buku Madrid pungkasan. Iki duweke review.

A hak istimewa

Ing wulan Januari 2020 aku melu ing manggihi karo Domingo diatur dening Lingkup Budaya ing Madrid lan moderat dening Rafael Caunedo. Kita udakara 20 wong lan kita seneng ngobrol karo dheweke babagan bukune sing dibintangi inspektur saka Vigo Leo Caldas. Telung novel, Mripat banyu, Pasisir wong mati klelep y Kapal pungkasan , sanajan wis suwe ing antarane terbitane, dheweke sukses lan, utamane, prestise sing dikepengini wong liya kanthi 20 judhul.

Ing pérangan pungkasan rapat Minggu dheweke crita babagan crita kasebut lan dheweke maca siji. Kita seneng banget lan menehi semangat supaya dheweke nerbitake manawa dheweke wis duwe ide, mula bisa uga yakin. Kajaba iku, bisa uga cara "mbayar" awake dhewe sabar amarga ngenteni suwe ing antarane novel lan novel sing wis biasa karo pamiarsa sing akeh. Dadi, iki dadi hak istimewa.

Saiki, sawise maca crita, aku ngerti crita: yaiku babagan Don Andrés sing ganteng. Lan nggawe aku mesem maneh. Ya, kabeh sejatine.

Ing idea

Kanthi cara saka Pambuka, penulis crita sethithik babagan kepiye wis mesthi nulis crita tanpa pratelan liya kajaba nuduhake utawa ngetung kumpul kulawarga utawa kanca. Uga, manawa sawetara wis diterbitake lan manawa dheweke ngajak dheweke menehi buku, dheweke pura-pura pengin menehi dheweke menyang lingkungan sing luwih raket lan cedhak.

Sanalika, lan amarga kekancan karo seniman Carlos Baonza, sing wiwit nggambarake dheweke nalika lagi maca. Nanging banjur ana bantahan sing apik banget kaya kasunyatane a pandemi sing ngunci donya ing omah. Lan sampeyan kudu nyoba nggawe wektu sing paling apik sing ora bisa dituduhake utawa dituduhake. Dadi wis wayahe nggawa crita kasebut.

Humor, nostalgia, sihir, misteri

Judhul yaiku:

  1. Eliška lan rembulan
  2. La Maruxaina lan Pak Guillet
  3. Penyihir saka O Grove
  4. Saint of Bella Union
  5. Filipus Sang Mesias
  6. Mabel lan para kanca
  7. Don Andrés sing Nggantheng
  8. Michael "Chico" Cruz
  9. Limalas taun Isabel Daponte
  10. Commodore Ledesma

Lan kabeh, nganti tekan sing luwih gedhe utawa kurang, wis kena pengaruh nostalgia, bali menyang kepungkur, saka magia, misteri lan, mesthine, saka humor, nanging saka tanah Galicia sing ana Villar. Sing paling dawa yaiku sing terakhir, crita cekak dudu crita. Lan apa uga nuduhake yaiku nada musik saka prosa panulis iki, sing apik banget amarga asri lan meh liris.

Kanggo kita sing ngerti sethithik babagan bagean sing paling aseptik lan fungsional basa, saliyane menyang sensibilitas sing bisa ditularake, maca Domingo Villar yaiku a dobel kesenengan. Loro-lorone ing novel lan crita kasebut, sing bisa uga luwih misuwur, cara nangani dheweke lan cadence lan ritmo narasi sing nyithak isi ora liya. Lan iku dihargai ing panorama literatur sing gampang banget utawa gampang dicerna.

Crita kasebut diwaca kaya lagu lan dheweke ninggalake gema lan jejak, segara, lintang, mitos lan legenda, mukjizat utawa memedi, perang lan perdamaian. Dheweke entuk eseman saka sing alus lan dheweke mesthi nuduhake sampeyan babagan latar mburi gaib sing nyaring tanah tartamtu.

Tetep karo siji? Aku ora bisa. LAN a nanging? Dheweke sawetara lan pungkasane cepet rampung. Yaiku masalah karo Domingo Villar: ora dadi masalah manawa dheweke nulis novel 640 kaca utawa crita 1 tembung. Sampeyan bakal nuwuhake kekarepan sing luwih akeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.