Santiago Posteguillo, «kaisar» saka novel sejarah

santiago-posteguillo-in-the-italica-amphitheater_1280x643_533482be

Foto dening Santiago Posteguillo.

Novel sejarah luwih saka saiki ing adegan sastra saiki. Sampeyan ora bisa nolak genre iki minangka salah sawijining sing paling akeh diwaca ing negara kita. Kanthi cara iki, antarane ing laris sing luwih dingerteni bisa nemokake karya tanpa wates sing ngidini lelungan menyang jaman kepungkur, kayane kapal wektu, lan nikmati pengayaan ilmu sejarah kita kanthi cara sing nyenengake lan nyenengake.

Ing negara kita, kita duwe panulis hebat sing mantep ing genre iki lan mesthi wae dadi sinonim. Oalah, kabeh, Aku pengin nyorot sapa sing dakanggep "mandheg" para panulis kita, "kaisar" sejati saka adegan nasional babagan novel sejarah kasebut.

Aku ngomong, mesthi, babagan Santiago Posteguillo lan saka rong trilogine sing didedikake kanggo Publio Cornelio Escipión lan Trajano. Karakter kasebut, cocog banget ing sejarah universal lan utamane, ing sejarah Roma.

Kita sing seneng banget babagan sejarah lan kabeh sing ana gandhengane karo Roma klasik duwe kekarepan karya tulis sing meh tanpa wates sing ana gandhengane karo konteks sejarah iki. Ben Kane, Massimiliano Colombo, Steven Saylor utawa Simon Scarrow, umpamane, minangka conto panulis hebat sing wis nulis novel kontekstualisasi ing periode sejarah iki lan sing, kaya penulis sing kita gunakake, Aku uga nyaranake lan menehi rating kanthi positif.

Isih favoritku isih Santiago Posteguillo amarga loro trilogine katon kaya karya seni luhur ing tingkat narasi lan sejarah. Ana prekara sing, nalika nerangake topik Roma dhewe, ora gampang ditemokake ing antarane panulis nasional. Mbok uga, ora bisa uwal,  Kasunyatan manawa dheweke minangka panulis Spanyol uga mbantu, kanggo nganggep dheweke minangka salah sawijining penulis paling gedhe aku wis seneng maca lan wis ngutamakake karya kanggo novel sing kontekstual ing jagad Roma.

trilogy_blanda_b

Telung buku duweke trilogi kasebut khusus kanggo Publio Cornelio Escipión.

Bukti iki minangka jumlah penghargaan lan pengakuan sing dikumpulake penulis ing taun-taun pungkasan. Saka penghargaan kasebut lan penghargaan sing misuwur, kayata, dadi finalis kanggo Hadiah Internasional Sejarah Kota Zaragoza 2008 kanthi Legiun sing dikutuk. Dadi Hislibris Novelist Sejarah paling apik 2009 kanggo Ngiyanati Roma, Penghargaan Minggu Novel Sejarah Cartagena 2010 utawa Penghargaan Sastra Sejarah 2013antara liya.

Kabeh pangenalan kasebut adhedhasar, sebagian, amarga panulis Valencian karo bukune   wis bisa menehi kesempatan marang para pamiarsa supaya ngerti dhisik pribadine lan sejarah sawetara tokoh sejarah amarga dokumentasi sing apik banget ngubengi gaya urip saben dinane, politik utawa militer Roma republik lan imperial.

Sanalika, gaya sastrane ngidini para pamaca sing ora seneng sinau sejarah kudu melu plot karakter sing ora ngerteni konteks sing ditindakake, pungkasane lan ora bisa dihindari, pungkasane ketagihan sejarah Roma  lan sinau tanpa praktis sadhar.

maxresdefault

Buku sing kagolong trilogi darmabakti kanggo Trajan.

Saliyane, mesthine, kabeh pamaca sing rumangsa kepincut karo sejarah lan pasinaon, bakal ndeleng ing karya Santiago Posteguillo sing angel banget angel dicoba lan kesempatan sing sampurna kanggo terus gumun karo sejarah Roma, nggabungake lan nggedhekake ilmu lan nikmati intrik politik lan sosial sing menehi tandha periode sing diandharake dening panganggit.

Amarga alasan iki, aku kepengin nganggep loro trilogies Santiago Posteguillo minangka rong novel sejarah paling apik sing ana gandhengane karo Roma kuno lan panulis minangka panulis paling apik ing jinis iki. Senadyan iki, lan kaya biasane, isih dadi pendapatku sing andhap asor  Aku ngajak pandherekipun para Aktualidad Literatura supaya usul, kanthi komentar, kesan saka novel-novel sing dikhususake kanggo Roma kuno lan kanggo kabeh jagad.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   alex martinez ngandika

    Salam Mariola,
    Matur nuwun kanthi sanget kanggo tembung sampeyan lan aku bungah nalika nuduhake rasa lan kesan sing padha karo Santiago Posteguillo. Sejatine dheweke minangka salah sawijining buku sing dadi harta karun. Uga apik banget artikel sampeyan babagan trilogie kasebut. Kita bakal ngomong babagan subyek kanthi rangkulan sing kuat.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Kaya bandha sing gedhe banget. Aku nuli nuduhake trilogi Scipio sekaligus, sanajan aku wis maca trilogi Trajan sadurunge, sing paling disenengi. Lan dakwenehake kaya emas ing kain.
      Kita mesthi bakal terus ngobrol. Ah, aku uga ngerti manawa panulis kepala sampeyan yaiku Pérez-Reverte. Dadi, kita bakal luwih akeh ngomong babagan. Aku mung miwiti Falcó. Aku bakal ngomong. Rangkulan liyane.