Salvador Gutierrez Solis. Wawancara karo penulis Mung Urip Sing Mati

Salvador Gutiérrez Solís menehi wawancara iki.

Salvador Gutierrez Solis. profil Twitter.

Salvador Gutierrez Solis Dheweke duwe novel anyar sing diterbitake. Judule mung urip sing mati lan iku cicilan katelu saka trilogi sing lintang kang Inspektur Carmen Puerto. Gutiérrez Solís nduweni karir sastra lan komunikasi sing ekstensif. Dheweke wis nulis crita cekak, biografi lan uga novel remaja. Iku uga Finalis Penghargaan Kritik Nasional dening Novel novelis malaleche lan menang ing Penghargaan Kritik Andalusia ing 2013, kanggo pendaki beku.
Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu sampeyan wis menehi kula kanggo iki Interview ing ngendi dheweke ngandhani babagan novel anyar lan sawetara perkara liyane.

Salvador Gutiérrez Solís — Wawancara

  • SASTRA SAIKI: Novelmu sing mentas diterbitake kanthi irah-irahan mung urip sing mati. Apa sing sampeyan ceritakake babagan lan babagan endi ide kasebut?
SALVADOR GUTIERREZ SOLIS: Iku penutupan trilogi, dibintangi inspektur Carmen Puerto. Ing kesempatan iki, dheweke nyemplungake awake dhewe ing a kasus kepungkur sing wis ditandhani urip, saliyane kanggo nutup nomer apik saka lawang sing kiwa mbukak ing cicilan sadurungé. Sing maca bakal nemokake a rame, cepet, lan plot visual banget, ngendi twists lan pindho katon tansah ana. 
  • AL: Apa sampeyan bisa bali menyang buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing
    sampeyan nulis?
SGS: Aku miwiti karo komik, Tintin, Pangeran Gagah utawa Mortadelo lan Filemón. Buku pisanan sing aku eling maca, kanggo seneng-seneng, ora amarga imposition sekolah, punika Metamorfosis, saka Kafka. Aku umur 13 taun. Lan mesthi, novel pisananku, dipengaruhi dening Kafka. dictating kanggo pincang, novel sing aku entuk hadiah saka Universitas Seville. 
  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.
SGS: Aku ora duwe favorit" ing gesang kawula, utawa ana akeh banget, gumantung ing swasana ati utawa ing wayahe, lan iku ora mung kelakon kanggo kula ing sastra, padha karo bioskop utawa music. Aku maca kabeh, kabeh kapentingan kula, klasik gedhe lan novelties, saka kabeh bawana, uga kabeh aliran, utamané puisi.
  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?
SGS:Akeh! Aku mesthi ngerti maca minangka lelungan lan minangka sinau. 
  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?
SGS: Aku ora duwe mania babagan iki, aku uga ora butuh papan khusus utawa unik. Aku nulis utawa maca ing ngendi wae, Aku duwe kemampuan kanggo medhot sambungan saka apa ngubengi kula, langsung.
  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?
SGS: Puisi, tansah ing wayah wengi. Ing amben Aku seneng maca.
  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?
SGS: Aku maca kabeh jinis genre. 
  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?
SGS: Aku saiki maca novel anyar dening Dolores Redondo, ngenteni banjir. njupuk cathetan saka novel anyar bisa.
  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan?
SGS: Segmen, banget stagnant ing struktur gedhe, maneka warna lan wani ing bagean ngisor. 
  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?
SGS: Pandemi lumpuh akeh penulis, nanging ngaktifake aku. Aku ketemu ing nulis, ing kreatifitas, papan pangungsen kang bisa oncat lan nyingkiri apa sing kedadeyan. 

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.