Salah sawijining crita. Antologi, klasik lan macem-macem jinis

Dongeng. Dheweke ora nate lara ati lan mula-mula sampeyan pengin maca siji utawa sawetara. Klasik utawa swara anyar. Ing siji kompilasi utawa antologi utawa dening kapisah. ing wedi, Fantastic, saka teror, saka misteri... Dheweke ndemek kabeh jinis lan, ing ndhuwur kabeh, dheweke olahraga lan ngaktifake imajinasi. Lan ora dadi masalah manawa kita wis ngerti, utamane klasik, utawa ewu versi sing wis dingerteni. Kabeh wong seneng dongeng-dongeng. Iki yaiku a Tinjauan umum saka sawetara antologi jeneng kaya Perrault, Chekhov o poe, nanging uga Nelson Mandela, Emilia kita Pardo Bazan utawa sing paling gedhe misteri ing Inggris.

Ibu Dongeng - Charles Perrault

Perrault yaiku a klasik ing antarane klasik. Panulis Prancis abad pitulas nyusun buku iki sawetara dongeng sing paling misuwur minangka Kaendahan turu, abang Riding Hood, Jenggot Biru, Kucing nganggo boots, Cinderella, Riquete sing nganggo pompadour o ThumbelinaKanggo bocah umur 3 nganti 100 taun.

Crita lan dongeng - Anton Chekhov

Anton Chekhov dianggep a guru crita lan diarani nggawe crita modern sing penting yaiku surak-surak lan pralambang luwih saka argumen. Kompilasi iki digawe meh 100 crita antarane crita lan dongeng, saka potongan guyonan wiwit umur dini nganti paling komplek kaping pungkasane. Sawetara yaiku: Jeneng jaran, Taruhan, Rajapati, Kaendahane, Ngambung, Bunglon o Petani.

Crita lengkap - Edgar Allan Poe

Yen ngomong babagan crita lan crita Sampeyan ora bisa kangen guru liyane, Poe Amerika. Ing kompilasi iki, kita bisa nemokake 67 crita diterbitake sajrone urip. Ing a set pisanan kita duwe narasi luwih saka teror, ing endi anane gaib, nanging uga ndhelik a nada metafisika lan analitis. Lan ing a klompok nomer loro ana sing nuduhake liyane pantulan babagan pass wektu, kanthi crita nada kontemplatif, nanging uga satir. Edisi iki uga dijarwakake dening Julio Cortázar lan uga ngemot prolog de Vargas Llosa y Carlos Fuentes.

Tetes getih lan crita detektif liyane - Emilia Pardo Bazán

La Wanita narasi saka Galicia, gaweyan jaran antarane abad XNUMX lan XNUMX, uga dikompilasi antologi Sus dongeng nuansa pulisi lan misteri. Apa duweke kapentingan kanggo kasus Kadurjanan o kadurjanan manawa sing nggawe dheweke nggawe genre sing diwaca ing pers. Mangkene, ing crita, dheweke ora mung terus misuwur kanthi narasi sing hebat, nanging uga bisa dingerteni nuansa psikologis sing menehi investigasi kasus kasebut.

Tetes getih Iki diterbitake kaping pisanan ing «Los Contemporáneos», ing Madrid, ing taun kasebut 1911. Lan crita liyane sing kalebu ditampilake ing majalah ing taun-taun sabanjure: Keadilan?BalungTancepMutiaraKutipanAwan sing liwatRambut abu-abuKepercayaan, Kanthi mobil turuIng pakunjaranMenyang cita-cita.

Tales saka Albion perfidious - Maneka penulis

Thomas godfrey nglumpukake ing buku iki ing pangarang Inggris paling apik babagan genre kejahatan lan misteri. Wiwit, mesthine, para sing hebat kalebu Agatha Christie, ngliwati, tanpa mangu-mangu, penguasaan Sir Arthur Conan Doyle. Nanging dheweke uga John Dickson Carr, Ruth Rendell o PD James. Kabeh katon kaya iwak ing banyu sing misteri paling rumit ing omah paling apik ing pedesaan Inggris.

Crita ing Afrika - Nelson Mandela

Pimpinan Afrika Selatan, sanajan dheweke ora nulis, nerbitake antologi iki kanthi kompilasi saka crita sing paling apik lan kuno ing Afrika. putra 32 crita, asale saka macem-macem negara kayata Tanzania, Zimbabwe, Namibia o Kenya, saliyane menyang Afrika Selatan. Ing tradhisi lan universal pesen ing potret sing nggambarake lan nuduhake kamanungsan, kewan lan makhluk hebat. Kajaba iku, dheweke uga ilustrasi ing warna dening 16 seniman Afrika kanthi gaya sing beda banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)