Rhymes lan legenda Bécquer

Rhymes lan legenda Bécquer

Sumber Foto Rhymes lan legenda Bécquer: XLSemanal

Mesthi luwih saka sepisan sampeyan wis krungu buku kasebut Rhymes lan legenda Bécquer. Mungkin sampeyan malah kudu maca ing sekolah utawa SMA. Utawa nganalisa salah sijine ing sawetara kelas, ta?

Apa sampeyan wis krungu saka iku utawa iku anyar kanggo sampeyan, ing ngisor iki kita bakal menehi sethitik kaweruh ing buku, apa sampeyan nemokake ing, lan apa iku penting banget. Kita ngajak sampeyan maca.

Sapa Gustavo Adolfo Bécquer

Sapa Gustavo Adolfo Bécquer

Gustavo Adolfo Becquer, utawa Bécquer, sing uga dikenal, lair ing Seville ing taun 1836. Katurunan Prancis (amarga wong tuwané teka saka sisih lor Prancis menyang Andalusia ing abad kaping nembelas, dheweke dianggep minangka salah sawijining pujangga Spanyol paling apik ing jaman saiki. negara kasebut.

Dheweke yatim piatu, umure mung 10 taun. Dheweke sinau ing Colegio de San Telmo nganti ditutup. Nalika iku biyunge, Manuela Monahay, nampani dheweke. Dheweke sing nanem ing dheweke passion kanggo puisi wiwit cilik, maca puisi romantis ing dina kanggo dina. Mulane, nalika umur 12 taun, dheweke bisa nulis Ode nganti mati Don Alberto Lisa.

Yaiku a wong multidisiplin, amarga ing wektu sing padha sinau ing institut ing Seville, dheweke uga sinau lukisan ing bengkel pamane. Nanging, pungkasane adhine Valeriano sing dadi pelukis.

Bécquer mutusaké ing taun 1854 kanggo pindhah menyang Madrid kanggo golek pegaweyan sing ana hubungane karo sastra, amarga iku passion sejatine. Nanging, dheweke gagal lan kudu ngabdi marang jurnalisme, sanajan iku dudu sing disenengi.

Sekawan taun salajengipun, ing taun 1858, piyambakipun lara parah lan nalika punika piyambakipun kepanggih kaliyan Julia Espín. Nyatane, antarane taun 1858 lan 1861 Julia Espín lan Elisa Guillem minangka wanita loro sing "tresna" karo pujangga kasebut. Nanging ora tahan suwe amarga ing taun kepungkur dheweke nikah karo Casta Esteban, putri saka dokter lan duwe sawetara anak. Mesthine, dheweke ninggal dheweke pirang-pirang taun sawise ngerti yen dheweke ora setya karo pacar lawas.

Dheweke ngalami akeh kesulitan finansial, utamane nalika ninggalake kabeh lan pindhah karo sadulure Valeriano lan bocah-bocah menyang Toledo. Nanging ing taun 1869 ana pengagum, Eduardo Gasset, ngubungi dheweke supaya bali menyang Madrid minangka direktur koran Madrid La Illustration. Iki wiwit diterbitake ing taun 1870 nanging maneh nasibe ora apik, lan kelangan sedulure ing wulan September taun kasebut. Telung sasi sabanjure, tanggal 22 Desember 1870, Gustavo Adolfo Bécquer tilar donya amarga pneumonia karo hepatitis.

Nalika Rimas y leyendas de Bécquer diterbitake

Nalika Rimas y leyendas de Bécquer diterbitake

Sumber: Pustaka Prado

Kasunyatane, buku Rimas y leyendas de Bécquer, sing pisanan diterbitake, pancen ora padha karo sing saiki sampeyan kenal. Utamane wiwit nalika diterbitake isine luwih sithik caption.

Ing kasunyatan, Nalika diterbitake ing taun 1871, kanca-kanca sing nggabungake legenda lan puisi kanthi tujuan supaya dhuwit sing diklumpukake bakal mbantu randha lan bocah-bocah. Lan tinimbang diarani Rimas y leyendas de Bécquer, nanging diarani Obras. Iki metu ing rong jilid, nanging kanthi wektu wis ditambahi lan, ing edisi kaping lima, wiwit duwe telung jilid.

Rimas y leyendas kalebu genre sastra apa?

Rimas y leyendas kalebu genre sastra apa?

Sumber: AbeBooks

Sanajan buku Rimas y leyendas de Bécquer kawangun saka puisi lan crita prosa, nanging sejatine buku kasebut kalebu ing genre sastra puisi.

Sajake ana pira?

Ing buku asli Rimas y Leyendas de Bécquer kita bisa nemokake 78 geguritan ing ngendi dheweke bisa ngungkapake kabeh raos nggunakake basa sing intim, prasaja nanging kanthi konstruksi musik sing meh padha.. Saiki, isih akeh, amarga jumlahe saya tambah akeh.

Minangka kanggo gaya, iku banget prasaja lan tinimbang consonance, Bécquer preferred asonansi, biasane digunakake ing stanzas populer.

Wonten ing salebeting kelompok geguritan menika wonten sekawan tema utami ingkang saged dipunpanggihaken inggih menika geguritan, temtunipun inggih menika geguritan saha wanita; tresna; katresnan saka kuciwo; lan katresnan idealized.

Kita bisa ngomong sing nggawe évolusi cilik saka katresnan, saka murni kanggo paling negatif ngendi iku ilang.

Ing buku kasebut, rima kasebut diwenehi nomer saka I nganti LXXXVI (1 nganti 86). Kajaba iku, ana uga rima liyane, ing kasus iki kanthi judhul, yaiku:

  • Elisa.
  • Kembang potong.
  • Wis subuh.
  • Ngembara.
  • Memedi ireng.
  • Aku sing petir.
  • Sampeyan wis ora ngrasakake.
  • Ndhukung bathukku.
  • Yen sampeyan nyalin bathuk.
  • Sapa sing dadi rembulan!
  • Aku njupuk papan perlindungan.
  • Kanggo nggoleki.
  • Keluhan kasebut.
  • Kapal layar.

Lan legenda?

Legenda ing buku iki luwih sithik. spesifik, Kita ngomong babagan 16 crita, ora ora diterbitake, amarga nyatane metu ing pers wiwit taun 1858 nganti 1864, banjur disusun.

Ing legenda iki Bécquer menehi kabeh bakat. Struktur, tema, genre sastra lan prosa ndadekake dheweke nulis paling apik lan sanajan cara nulis puisi iki katon, nanging sejatine paraga, tema, adegan, lsp. padha nggawe bisa pesawat lengkap karo makna lan plot sing sawetara penulis wis ngrambah ing tingkat sing.

Secara khusus, jeneng legenda sing bakal sampeyan temokake (saiki ana 22) yaiku:

  • Master Pérez the Organist.
  • Mripat ijo.
  • Sinar rembulan.
  • Telung tanggal.
  • Mawar saka passion.
  • Janjine.
  • Gunung jiwa.
  • The Miserere.
  • Penjualan Kucing.
  • Panglima kanthi tangan abang.
  • Salib setan.
  • Gelang emas.
  • Percaya marang Gusti Allah.
  • Sang Kristus tengkorak.
  • Swara meneng.
  • The gnome.
  • Gua Mora.
  • Janjine.
  • Kancil putih.
  • Kiss.
  • Mawar saka passion.
  • Cipta.

Apa sampeyan wis maca Rimas y legends de Bécquer? Apa sampeyan mikir babagan iki? Kita bakal seneng krungu pendapat sampeyan babagan penulis iki, mula bebas menehi komentar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.