Rute sing tanpa wates

Kutipan dening José Calvo Poyato.

Kutipan dening José Calvo Poyato.

Rute sing tanpa wates yaiku novel sejarah sing ditulis dening José Calvo Poyato. Teks iki nyritakake kedadeyan sing ana gandhengane karo tur kaping pisanan ing tur dunya kanthi kaku sing luar biasa lan kanthi tliti ngurmati kedadeyan sing wis didokumentasikan kasebut. Amarga lelungan sing ora disengaja lan rame, diwiwiti karo Fernando de Magallanes lan rampung karo Juan Sebastián Elcano.

Crita kasebut kaperang dadi loro. Kaping pisanan, sing maca ngewangi karo Magellan sajrone nyiapake misi kasebut. Tujuan awal yaiku golek rute alternatif menyang Kepulauan Spice. Separo kapindho, fokus ing insiden lelungan diwiwiti karo kru 239 wong ing limang kapal, rampung dening siji kapal lan 18 wong sing slamet.

Penulis

José Calvo Poyato minangka salah sawijining sejarawan Spanyol sing paling dihormati saiki. Ing pakaryan kasebut, dheweke negesake prestasi para penjelajah sing mlayu saka Semenanjung Iberia. kanggo nggoleki wilayah anyar. Iki minangka tokoh legendaris sing nggawe Spanyol dadi mesin kanggo ngrebut wilayah sing durung pernah ana sadurunge (kanggo peradaban Eropa) wiwit pungkasan abad kaping XNUMX.

Salah sawijining obyek sing ditliti yaiku Fernando de Magallanes. Laksamana Portugis - rumangsa diremehake karo kanca-kancane - dadi warga negara Spanyol. Konjunktur iki ngidini dheweke ningkatake salah sawijining prestasi paling apik ing sejarah manungsa.

Karir politik

Calvo lair tanggal 23 Juli 1951 ing Cabra, sawijining kotamadya Propinsi Córdoba, Andalusia. Sajrone dasawarsa dheweke dadi walikota saka kutha iki, uga anggota Dewan Provinsi Córdoba lan anggota Parlemen Andalusia. Kajaba iku, adhine Carmen Calvo Poyato minangka Wakil Presiden Pamimpin Pertama sing dipimpin dening Pedro Sánchez.

José Calvo Poyato minangka dhokter ing sejarah modern saka Universitas Granada. Wiwit taun 2005, dheweke mesthi adoh saka politik kanggo nyerahake awake dhewe kanggo karyane dadi panulis. Saiki dheweke dadi kolumnis koran ABC lan anggota Royal Academy of Science, Fine Letters lan Noble Arts ing Cordoba. Iki uga minangka bagean saka Akademi Sejarah Andalusia.

Fitur publikasi sampeyan

Katalog publikasi utamane kalebu dening biografi, karangan lan ulasan historiografi acara transendental lan karakter ing Semenanjung Iberia. Kanthi cara sing padha, ing karya dheweke nuduhake minat khusus marang kedadeyan ing Andalusia lan kutha-kutha ing Córdoba.

Debutane ing genre kasebut yaiku Raja sing dipesona (1995), dibintangi karo King Charles II. Pungkasane, ing pungkasan, bakal dadi bagean saka historiografi resmi minangka anggota pungkasan Dinasti Austria ing Spanyol. Sapa sing mateni nyerang Perang Suksesi.

Rute sing tanpa wates

Rute sing tanpa wates.

Rute sing tanpa wates.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Rute sing tanpa wates

Pelaut kanthi bangga

Ing tengah taun 1510an, Fernando de Magallanes rumangsa kurang diremehake dening para panguwasa kerajaane. Dadi, dheweke yakin duweni kalayakan sing gedhe minangka pelaut. Kajaba iku, laksamana kepengin banget petualangan anyar lan semangat kanggo njelajah jagad sing ora dingerteni sing "ditemokake" dening Columbus. Banjur, dheweke nemoni saingan sing gedhe ing makutha dheweke: kerajaan Castile.

Nalika semana, Spanyol lan Portugal duwe prejanjian sing diwartakake ing jagad iki. Khusus, watesan ing antarane kekuwatan siji lan liyane ditemtokake dening pulau-pulau Cape Verde. Tegese, kabeh wilayah ing sisih kulon Nuswantara iki minangka wilayah Spanyol, dene sisih wétan kagungane Lusitania.

Proposal kasebut

Tawaran Magellan kanggo Carlos I yaiku golek rute alternatif (ing sisih Kulon) saka Semenanjung Iberia menyang pulau-pulau spesies kasebut. Mula, misi kasebut bisa mbuktekake manawa nusantara iki (Maluku, ing Indonesia saiki) ana ing "sisih Spanyol ing jagad iki."

Navigasi ing antarane politik

Jauh sadurunge Magellan bisa lelayaran, dheweke kudu nggoleki sawetara kedadeyan sing rada angel. Khusus, lagi limang taun negosiasi sing angel banget - sawetara sing ngisin-isini tenan - sing dicritakake dening Calvo Poyato kanthi tliti ing pérangan pisanan buku.

Pangembangan anteseden iki ngidini para pamaca ngerti babagan fungsi masarakat Spanyol ing wiwitan jaman Renaisans. Kajaba, panulis ngumumake akeh kasunyatan "rahasia" babagan Seville. Amarga, nalika semana, kutha Andalusia dadi pusat ekonomi ing kerajaan sawise ditemokake India Kulon.

Menyang segara

Sawise perang politik sing angel, bebarengan karo konspirasi internal lan eksternal, Magallanes berhasil mlayu saka Seville tanggal 10 Agustus 1519. Ruteipun: kaping pisanan, tumuju Atlantik; banjur, menyang segara kidul (saiki dikenal minangka Samodra Pasifik, thanks kanggo ekspedisi iki).

Laksamana mrentah skuad sing digawe saka limang kapal: Trinidad (dipimpin karo dheweke), San Antonio, Concepción, Victoria lan Santiago. Saliyane, penguasaan pengarang crita kanggo nuwuhake narasi lancar pancen bisa dirasakake. Panulis bisa nyekel kanthi cara sing angel banget, kesulitan sing diadhepi para paraga lan kepiye carane dadi kuwat lan kuwat.

Kemunduran dhisik

Meh sawetara wulan ngliwati Samudera Atlantik, nalika ana konflik internal pertama lan sawetara klompok anggota kru pemberontak. Ing consecuense, Magellan kepeksa nuduhake "sisihane peteng" supaya tetep bisa ngontrol. Kajaba iku, Iklim kidul sing kenceng saya parah kahanane lelungan kasebut.

Ing Segara Kidul

Ing Samodra Pasifik, adoh banget saka tentrem, para kru entek panganan lan wiwit keluwen ... putus asa ora bisa dilestarekake. Nanging Magellan pungkasane entuk rute sing wiwitane ditemtokake dening Columbus: kepulauan Filipina.

José Calvo Poyato.

José Calvo Poyato.

Kanthi cara iki, laksamana nuduhake manawa Maluku "ana ing pihak Spanyol." Nanging, Fernando de Magallanes ora bisa "mbuktekake" kanthi pribadi, amarga dheweke seda sadurunge tekan pulau-pulau spesies kasebut. Amarga alesan iki, Juan Sebastián Elcano njupuk ekspedisi sing dikurangi.

Sejatine karo sejarah

Bagean pungkasan crita nggambarake kedadeyan ing kapal Victoria, siji-sijine kapal sing lengkap sing ngrampungake rute tanpa wates. Kajaba keluwen lan bosen sawise suwe anggone lelayaran, kru kasebut kudu tetep waspada. Ora kurang, amarga cara bali ngliwati pesisir Afrika (ing kontrol Portugis).

Análisis

Ing tanggal 6 September 1522, Elcano lan 17 wong liyane dock ing Seville. Ing pangandikane José Calvo Poyato, prestasi iki ora diwenehi wigati. Salajengipun, intelektual Andalusia negesake manawa yen ekspedisi kasebut gagal, dheweke bakal luwih dielingi ing Spanyol. Ing kasus apa wae, Rute sing tanpa wates nduweni kaluwihan kanggo nylametake bab sing luar biasa banget ing sejarah kamanungsan.

Sanajan crita kasebut narik kawigaten wiwit wiwitan nganti pungkasan, kain politik ing pérangan pisanan buku kasebut rada kenthel. Mula bagean teks iki (ing dharatan garing) rada nganggo para pamaca lan panganggit dhewe. Pungkasane, nalika karaktere ana ing laut, Calvo Poyato kayane kesusu ngrampungake lelungan kasebut. Isih, wacan sing apik banget.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.