Russell Crowe. 3 karakter sastra sing paling penting.

Es Russell Crowe, passion sandi karep sinematografi, lan saiki iku ulang tahune. Aktor iki, lair kiwi ing Wellington, Selandia Baru, lan ngunggahake koala Australia (saiki wis dadi aktor gedhe), wis nindakake KABEH ing bioskop, sing paling apik lan paling ala, lan mesthine nduweni sawetara watak sastra kanggo kredit. Dadi dina iki, artikel pribadi iki sing nduwe loro karep, literatur lan bioskop, pas karo puncake.

Sanajan ana karier liyane, telung karakter sastra kasebut paling relevan. Bud putih (sing menehi sukses internasional lan pengakuan internasional), Jack Aubrey y Javert, digawe dening telung penulis beda banget. Aku review wong. Sing dobel, mate, lan aku ndeleng dheweke. Koala utawa apa wae sing dibutuhake.

Russell Crowe

Kanthi Crowe ora ana dhasar tengah. Dheweke meh 20 taun ing mburi urip lan kaelokan, lan aku wis ketemu KABEH macem-macem penggemar sing tegas utawa penyalahgunaan karir utawa wong kasebut. Aku duwe anekdot ing endi wae lan aku wis nglawan perang nyata ing endi kabeh getih virtual sing bisa dibayangake wis tumpah. Sapa sing ngerti donya penggemar wis ngerti.

Nanging preduli saka katresnan lan sengit kanggo aktor iki ing sembarang aspek, yen ana prekara sing nggambarake karir ing film, iku kalebu kemampuan kanggo ilang menyang karakter sing sampeyan lakoni. Uga preduli pilihan pribadi kanggo siji utawa liyane sing luwih saka 30 film utawa kualitas sing luwih gedhe utawa kurang utawa sukses sing sukses, kapasitas kasebut tetep dikatutake. Yen dheweke uga diiringi transformasi fisik ing sawetara acara, sampeyan mung bakal ndeleng karakter kasebut.

Intine yaiku sejatine, sing wis kita ngarepake luwih saka sepisan kanggo wong iki, kita wis ngulungake tangane dheweke lan wis menehi omong-omongan karo dheweke, kita bisa mbuktekake yen kapasitas iki yaiku a proyeksi eksternal energi internal meh dirasakake. Energi kasebut sing ngisi lan nyebrang layar lan ora butuh tembung kanggo nyebut emosi. Minangka wong lan dadi paraga. Lan galeri karakter kasebut dawa banget, nanging saiki kita bakal njupuk 3 literatur sejatine kasebut.

Bud White - LA Rahasia (1997)

Aku butuh rolas barang supaya bisa nggambarake, nyritakake utawa nyebutake apa tegese karakter iki ing film, kehidupan sastra lan pribadi saya, mula aku kudu tetep tetep ing beton. Ing dhaptar karakter sing cukup dawa sing wis bisa ngisi semangat ing awak, Agen (mengko Sersan) Wendell "Bud" White sing pertama adoh lan sejajar karo rekan Nordic liyane sing luwih kontemporer.

Digawe dening James ellroy, White minangka salah sawijining anggota Tritunggal Suci polisi sing main novel yen Anjing Mad nglairake ing taun 1990. Akeh tresnaku kanggo jinis ireng sing dakwenehake Crowe ing adaptasi sing luar biasa ditandatangani dening Curtis Hanson pitung taun mengko. Sing nggawe aku novel. Saka kana kanggo mangan kabeh Ellroy lan nampa sapisan kanggo kabeh antiheroes lan karakter sastra lanang, peteng, nyiksa lan alam bébas kaya manungsa iku minangka kelemahane kula.

Obsesiku pancen aku malah nulis critaku dhewe minangka tutugan residu emosi sing ditinggalake film lan novel kanggo aku. Lan aku ora ragu-ragu nimbang Bud kaya proyek paling apik kabeh karir Crowe.

Jack Aubrey - Master lan Panglima (2003)

Sampeyan bisa uga ngandhani Kapten Jack Aubrey. Amarga nalika ngerti yen Crowe bakal mainake, aku uga langsung golek kabeh seri novel bahari ditulis dening Patrick O'Brian. Kanthi seneng wiwit cilik kanggo jinis petualangan lan, khusus, kanggo sing lulus ing segara lan ing kapal layar, Aku ngenteni dheweke lan syuting film dadi alesan sing sampurna. Aku maca kanthi terus-terusan.

Saka kaca ngarep sore musik ing Mahón nalika Aubrey lan Stephen Maturin ketemu, aku ngerti yen Crowe bakal nindakake maneh. Biasane aku wis rampung maca seri sawise nonton film. Dadi. Ing banter, pacangan musik, kendel, gedhe banget, sembrono nanging uga meh polos Kapten Angkatan Laut Royal Jack Aubrey mung bisa diwujudake karo wong kaya Crowe.

Nanging uga ana kanca sabangsa Peter weir ngarahake fungsi. Lan sapa sing ngerti bioskop sutradara bergengsi iki ngerti babagan dheweke rasa kepenak lan luwih becik nindakake ing nggawe gambar. Yen sampeyan nambah aktor Inggris kabeh padha duwe peran sing dimainake, yaiku asil ngédap. Mesthine, kanggo maca novel sampeyan kudu seneng jinis kasebut. Yen ora, bisa uga teknis banget amarga basane.

Javert - Wong Misih (2012)

Adaptasi film saka musik mitos digawe dening Prancis Claude-Michel Schönberg lan Alain boublil dheweke kurang begja. Adhedhasar salah sawijining klasik klasik sastra ora mung gala nanging ing saindenging jagad iki ditandatangani Victor Hugo, musikal bisa paling kenangan saka pinten wis digawe. Lan tanpa mangu-mangu manawa sing paling sukses, mula bisa uga luwih dikenal lan disenengi tinimbang novel kasebut.

Así Rasane perusahaan sing mbebayani banget nyedhaki gambar menyang pementasan sing apik banget kanggo nyetel lan mesthine kanggo swara langsung musik lan lirik sing ora bisa dilalekake. Lan adoh uga dhaptar penyanyi sing telas sing wis ngowahi lan menehi swara luar biasa kanggo karakter kaya Jean Valjean, Javert, Fantine, Eponine utawa Cosette.

Direktur Inggris Tom hooper dheweke wani sawetara taun kepungkur lan pengin duwe, paling ora, presensi lan swara sing kuat sing paling ora tundhuk. Setengah entuk ing aspek visual sing paling akeh, nanging pungkasane dadi masalah musik. Pemeran pengin ketemu Hugh Jackman utawa Bank Samantha, kanthi pengalaman musik sing luwih profesional. Utawa siji Anne Hathaway sing njupuk Oscar dadi aktris pendukung paling apik kanggo Fantine sing nyenengake lan sing luwih apik Eddie redmayne kaya Marius. 

Lan Russell sing dak tresnani mung kudu nyelehake saber lan seragam kanggo menehi bungkus lan karakter perlu lan cukup kanggo sing Javert peteng lan kepengin banget. Cukup kanggo nyuplai swarane winates, sing makarya ing genre liyane luwih pribadine tinimbang musik kanthi karakteristik kolosal Wong Misih. Nanging, sepisan maneh, sapa sing durung dibutuhake katresnan, bener? Ya ngono.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Eugenia ngandika

    Aku nuduhake nganti koma pungkasan, babagan tinjauan literatur sing apik iki sing wis sampeyan gunakake nalika ulang taune aktor sing apik banget iki. Minangka kalodhangan kanggo kita kabeh sing seneng film kasebut mbukak sumber utama. Aku kudu ngakoni manawa aku rada males nalika maca buku, nanging wis suwe ana ing perpustakaanku. Matur nuwun Mariola kanggo lelungan sing apik banget kanggo aku, amarga aku ngarep-arep seneng maneh karo pagelaran utama sing anyar, bisa uga saka novel liyane sing hebat.

  2.   Adela ngandika

    Artikel hebat, Mariola.

    Mesthi, kanggo aku, uga kinerja Crowe ing LA Confidencial minangka salah sawijining karir sing paling apik, yen dudu sing paling apik, paling ora ing Hollywood. Amarga aku uga wis ndeleng sawetara penampilan nom-noman ing Australia lan, sejatine, ing Romper Stomper utawa ing We Two, dheweke uga nindakake pagelaran sing luar biasa kanggo nyopot topi ... .kaya kabeh sing dheweke lakoni.

  3.   Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar. Sampeyan ngerti manawa kita setuju kabeh babagan ISU iki. Rangkulan.

  4.   Annie ngandika

    tetep ing kabeh

bool (bener)