Roy Galan

Roy Galan

Sumber foto Roy Galán: Elle

Yen ana salah sawijining panulis sing paling misuwur yaiku, tanpa mangu-mangu, Roy Galán. Panulis, kolumnis, influencer lan feminis iki tren banget. Sampeyan bisa uga ngerti dheweke amarga sampeyan wis maca babagan dheweke utawa ndeleng apa wae ing media sosial utawa uga ing televisi.

Nanging bisa uga sampeyan ora ngerti dheweke, lan kita bakal nyoba nyritakake sampeyan sapa Roy Galán, kepiye nulis lan buku apa sing ditulis. Apa kita bakal miwiti?

Sapa Roy Galán?

Sapa Roy Galán?

Sumber: Canarias7

Babagan pisanan sing kudu sampeyan ngerteni babagan Roy Galán yaiku, nyatane, dheweke dudu jeneng asline. Ing jeneng lengkap panulis iki yaiku Roy Fernández Galán. Nanging, dheweke menehi jeneng kulawarga sing kapisan kanggo menehi prioritas kanggo sing nomer loro. Mangkono, ditampilake kaya ngono.

Dheweke lair tanggal 22 Desember 1980 ing Santiago de Compostela nanging, sanajan lair ing Galicia, sejatine umume bocah-bocah ora nggunakake ing kana, nanging kepulauan Canary. Uga, kulawargane dudu kulawarga khas sampeyan; Dheweke asale saka kulawarga homoparental lan rauh ngadhepi salah sawijining ibune, Sol, sing tilar donya nalika isih umur 13 taun. Dadi, dheweke mung tinggal karo ibune liyane, Rosa.

Sampeyan uga kudu ngerti babagan penulis iki yen dheweke duwe sedulur kembar, Noa Galán.

Ing level pendhidhikan, Roy Galán sinau Hukum ing Universitas La Laguna lan lulus ing taun 2003. Suwene 11 taun dheweke kerja ing pamrentahan Pamrentahan Madrid, nanging, ing taun 2013, bug panulise menehi pengaruh marang dheweke lan dheweke mula bakti marang profesi iki.

Kajaba iku, ing 2017 dheweke dadi dhaptar Íñigo Errejón menyang Majelis Warga Podemos, lan ing taun 2019 ing dhaptar More Madrid menyang Dewan Kota Madrid karo Manuela Carmena.

Wiwitane makarya

Pakaryan Roy Galán

Sumber: Lavozdelsur

Roy Galán dudu wong sing wis fokus ing buku. Wis akeh aspek. Lan sing utama yaiku penulis. Wis dingerteni yen dheweke dadi mahasiswa ing Sekolah Seni Rupa Kesusastraan Canaria ing lokakarya novel, puisi, crita cekak, tayangan layar, analisis sinematografi ... uga kursus Pembuatan Sastra, Pembebasan Sumber Daya Ekspresif utawa uga ing Vademecum Panulis .

Dheweke pancen misuwur banget ing sekolah nganti dheweke wis mulang kursus babagan macem-macem topik.

Pisanan dheweke nerbitake buku yaiku telung taun sawise fokus nulis, kanthi Unrepeatable. Nanging, dingerteni manawa, ing Sekolah Kreatif Kasusastran Canaria, dheweke nulis seri crita ing lakon «Lan kayane bakal selawase», bebarengan karo kolega liyane.

Ing taun 2019, dheweke nampa Krámpack Award saka Extremadura International LGBT Festival.

Dheweke dhewe nemtokake cara nulis minangka "sederhana", tanpa preduli kasunyatan manawa kanggo entuk teks sing nggayuh wong supaya nambah keraguan lan konflik kanthi internal, dheweke butuh latihan sing apik. Dheweke uga minangka salah sawijining panulis sing nyampurake tulisan karo politik, nganggep kaya ngono nulis minangka "artefak politik."

Saliyane karya minangka panulis, dheweke uga kolumnis. Nyatane, dheweke kolaborasi kanggo majalah BodyMente, kanggo koran digital La gaze sing umum lan malah duwe wektu kanggo melu situs web LaSexta.

Ing 2013, nalika dheweke mutusake kanggo ngaturake awake dhewe kanggo nulis, Roy Galán nggawe situs web Facebook. Tugas dheweke ngrampungake kursus Manajer Komunitas lan dheweke wiwit nulis. Ana prekara sing durung nate mandheg, ora mung ing Facebook, nanging uga ing Twitter lan Instagram. Lan sampeyan kudu ngerti manawa kabeh sing ditulis katon lan dituduhake dening ewonan wong, mula dheweke dadi pengaruh.

Roy Galán minangka feminis

Alesan liya kenapa Roy Galán dikenal amarga dheweke pratelan umum feminis, uga sekutu feminis. Perlu dielingi manawa ing bukune dheweke ngobrol babagan feminisme, uga ing jaringan sosial lan artikel sing diterbitake ing media.

Nyatane, dheweke melu buku sing ditulis dening Nuria Coronado, Men for equality minangka salah sawijining pria sing diwawancarai.

Bukune Roy Galán

Bukune Roy Galán

Fokus karo aspek literatur, Roy Galán duwe sawetara buku ing pasar. Sing pertama, Irrepetible, diterbitake ing 2016 karo omah penerbitan Alfaguara. Nanging, dudu sing pungkasan, nanging akeh liyane.

Como buku dhewe wis:

  • Ora bisa dibaleni maneh
  • Lelembut kasebut.
  • Ora ana sing ana ing jero sampeyan.
  • Nggawe supaya ora katon kaya katresnan.
  • Kabungahan.
  • Kuwat

Umume wong-wong mau wis ditulis karo omah penerbitan Alfaguara, kajaba Aja kaya katresnan lan Las alegrías sing nindakake Ink Cloud lan Continta, sampeyan uga duwe kula. Kajaba iku, dheweke uga mung siji sing diterbitake ing taun sing padha amarga biasane mung mbabarake buku anyar saben taun.

Saliyane buku penulis, dheweke uga wis diterbitake ing karya kolaborasi, lagi:

  • (h) seneng 3 meri lan luput.
  • (h) 4 tresna dhiri.

Tanpa lali karo buku sing diluncurake karo Sekolah Karyawan Sastra Kepulauan Canary, «Lan iki bakal dadi salawas-lawase».

Saiki sampeyan ngerti Roy Galán luwih sithik, apa sampeyan wani nggawa bukune?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.