Rosa Ribas. Wawancara karo penulis The Good Children

Foto dening Rosa Ribas. Profil Twitter

Rosa Ribas yaiku pangripta Cornelia Weber-Weaver en Antarane rong banyu, la Trilogi taun 50an (wis papat tangan karo panulis Sabine Hoffman) dikarang dening Hadiah Basa, Biru Sejen lan Biru Angkatan Laut, kabeh potongan ireng. Nanging uga mlebu Pensiun Leonardo, Detektif sing Paling Ening, Miss Sèket o Rembulan ing tambang. Lan saiki dheweke duwe Hernandez, kulawarga detektif sing mbintangi Urusan sing akrab banget y Para putra bagus, sing wis metu taun iki.

Matur suwun sanget wawancara iki sing wis digawe kanggo aku, kabecikan lan perhatian sampeyan. Ing buku kasebut, dheweke crita sethithik babagan kabeh, wiwit kapisan pengaruhe, ngliwati penulis favorit lan anyar proyek sampeyan wis ngrencanakake, uga ndeleng lanskap penerbitan sakabèhé.

Rosa Ribas - Wawancara 

  • WARTA KAPUSTAKAN: Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

ROSA RIBAS: Aku ora kelingan buku kapisan. Rong sampul pikir: Corsair ireng dening Emilio Salgari, buku sing isih dakkepenake lan dijaga minangka bandha. Aku ora ngerti kepiye kaping pirang-pirang maca buku iki. Lan liyane saka Enid Blyton, Kabeh lima lagi nemoni masalah, Dakkira iku.

Crita pisanan sing dakeling-eling kudu ditulis nalika umurku kira-kira sepuluh taun. Ana siji crita sing sentimental lan dramatis banget babagan bantheng sing ora pengin mati ing plaza. Aku kelingan yen aku nulis ing kelas (guru nggawe aku nulis supaya aku meneng sawetara wektu) banjur dakwaca ing ngarep kelas. Sing paling apik yaiku ndeleng bocah sing dakkarepake (Halo, Sepi!) Meneng-menengan ngusap luh nalika pungkasan maca.

  • AL: Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa? 

RR: Yen aku kelingan kanthi bener, buku crita dening Poe, sing bisa uga aku maca banget lan nyebabake saya nggegirisi ing wayah wengi.

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

RR: John irving. Salah sawijining penulis favoritku. Aku ora seneng novel sing dawa banget, nanging kanthi Irving aku bisa nerusake satus utawa rong atus kaca maneh.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe? 

RR: Aku seneng ketemu wong sing wani prajurit Schwejk, dening Jaroslav Hasek lan duwe sawetara bir karo dheweke. Lan nggawe, Ripley, saka Highsmith.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca? 

RR: Aku nulis nganggo tangan lan potlot. Banjur dak kirimake menyang komputer

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake? 

RR: Sadurunge pandemi, aku miwiti nulis ing cafe. Saiki aku wis sinau miwiti gaweyan mejaku.

  • AL: Genre liyane sing disenengi? 

RR: Aku ora duwe pilihan. Aku yaiku sing maca semrawut lan mbukak kanggo kabeh jinis waosan.

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

RR: Aku mesthi duwe pirang-pirang buku sekaligus. Aku lagi maca Petinju Polandia dening Eduardo Halfon, Isih uripdening Louise Penny lan Aberteurliche Reise durch karo Zimmerdening Karl-Markus Gauß. En wayahe iki Aku lagi nyemak novel cekak. Nanging luwih akeh aku ora bisa ngetung.

  • AL: Kepiye sampeyan ndeleng babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

RR: Komplit, sanajan bisa uga ora ana akeh panulis, nanging luwih akeh wong sing nggawe publik minat kanggo nerbitake. Nanging, ing tangan liyane, cocog karo kasunyatan manawa ana uga pilihan sing luwih akeh kanggo diterbitake. 

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan, utawa sampeyan bakal bisa njaga sing positif kanggo novel mbesuk?

RR: Ya, amarga profesi, aku wis biasa ngisolasi, nggunakake pirang-pirang jam ing ruangan kerja. Nanging wis mesthi dadi kurungan sukarela. Saiki, sawise pirang-pirang wulan pandemi, Aku ngerteni lemes sing kita kabeh barengKanggo ngerti apa aku bakal entuk sing positif, aku isih kurang perspektif.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.