Crita cekak sing misuwur

Crita mikro Juan José Millás mabur

Crita cekak: sawetara tembung kanggo crita apik.

Sampeyan are looking for conto crita mikro? Jaman Internet wis ngidini literatur cendhak utawa mikro dadi luwih penting ing antarane para pamaca sing nyepetake kanggo sing njaga argumen siji baris ora mung rangsangan penasaran, nanging uga kesempatan kanggo nggawe versi crita rahasia sampeyan dhewe. " Antarane garis "utawa, ing kasus iki, tembung.

Iki crita mikro, jinis narasi sing bisa uga ora diremehake dening masarakat sing nyakup sejarah dawa sing dikuatake dening panulis kayata Cortázar utawa Augusto Monterroso, iki minangka pojok pungkasan genre iki amarga mikroine Dinosaurus, salah sawijining sing dianggep minangka crita cekak paling tau.

Nanging sadurunge ndeleng, kabeh sing dipilih, kita bakal mangsuli sawetara pitakon umum lan asring nalika ngrujuk babagan crita mikro. Yen sampeyan kepengin sinau, aja ragu-ragu terus maca.

Apa sampeyan bakal ngancani aku ing perjalanan sastra ringkes (lan ing wektu sing padha) liwat ing ngisor iki 16 crita mikro kanggo para sing seneng ringkes?

Apa sing diarani crita mikro? Fitur umum

Tulis crita cekak

RAE nemtokake tembung microstory kaya ing ngisor iki:

Crita cekak: Saka mikro- lan crita. 1. m. Crita cekak banget.

Lan cendhak banget! Iki minangka karakteristik utama genre narasi iki, sing mung ngemot sawetara baris ing endi panulis kudu nyebutake kabeh sing dikarepake lan supaya para sing maca bungah, mikir utawa mung kanthi rumangsa maca sing apik uga ringkes. Kanggo iki ana paribasan populer sing bakal nyebutake padha: "Apik, yen ringkes, kaping pindho apik"

Lan senadyan kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, jinis iki kalebu jinis sing kurang regane, kasunyatane beda banget. Pancen angel banget nulis lan "ujar" sekaligus kanthi sawetara baris. Nalika nganggo novel utawa crita, kita duwe kaca lan kaca kanggo nggambarake karakter utawa sawetara, kanggo nggawe lingkungan, nggawe crita kasebut dhewe, ing crita mikro kasebut kudu sawetara garis, lan entuk sing paling angel. kabeh: yen ngirim apa-apa kanggo wong sing maca.

Kayane tugas sing gampang, nanging aku dhewe ora ngerti babar pisan. Butuh akeh teknik lan wektu sing dawa kanggo nggawe crita mikro sing apik kaya kabeh sing bakal dideleng ing ngisor iki. Nanging pisanan, kita bakal menehi pitutur marang kowe carane nggawe crita mikro, apa sing kudu dideleng, tembung utawa ekspresi sing kudu dihindari lan kepiye carane bisa diwiwiti.

Kepiye cara nggawe crita mikro?

Minangka aturan umum, crita mikro bakal ana Antarane tembung 5 lan 250, sanajan kita bisa nemokake pengecualian, nanging beda-beda.

Kanggo nulis crita mikro, kita kudu lali nggawe paragraf kanggo nerangake babagan tartamtu, mula kita bakal ngilangi apa sing bakal dadi pangembangan, kayata, novel. Kita bakal menyang titik utama utawa klimaks saka narasi kita, ing endi bakal ana giliran sing ora dikarepake sing kaget para sing maca. Kanthi cara iki, kita mesthi kudu lali nggambarake kanthi gedhe banget. Cara nulis iki bakal mbantu kita nemokake tembung sing bener, ing tembung iki adjektiva deskriptif sing ideal, kanthi akeh.

Kanthi tembung super dietung, sing bakal kita coba yaiku wigati banget kanggo pilihan judhul. Ora bisa judhul apa wae, nanging kita bakal nyoba nggawe tembung kasebut ing judhul mbantu ngrampungake crita mikro lan nggawe luwih migunani yen bisa.

Lan mesthine, yen ora ana tembung ing crita mikro, kita uga bakal nyoba main meneng-menengan y tandha wacan. Contone, sawetara elips gumantung saka bagean teks sing kita pasang, bisa uga luwih saka ukara sing lengkap.

Kaya sing wis diandharake sadurunge, nggawe crita mikro sing apik yaiku entuk teknik kaya sing wis bola-bali. Amarga alasan iki, lan amarga kosakata bocah-bocah durung dikembangake kanthi umum, umume katon ing buku dhasar sing njaluk bocah nulis puisi cekak utawa crita mikro babagan sawijining perkara. Kanthi teknik iki, kita nyoba supaya bocah cilik njlentrehake babagan (obyek, acara, lsp), kanthi sawetara tembung sing isih dingerteni tanpa kudu ujar akeh.

Artikel sing gegandhengan:
5 tips kanggo nulis crita cekak

10 crita cekak kanggo para pecinta sastra cekak

Dinosaurus

Dinosaurusdening Augusto Monterroso

Nalika tangi, dinosaurus isih ana.

Kualitas lan Quantity, dening Alejandro Jodorowsky

Dheweke ora tresna karo dheweke, nanging karo bayangane. Dheweke arep ngunjungi dheweke nalika esuke, nalika kekasihe paling dawa

Impen, dening Jorge Luis Borges

Ing sisih sepi saka Iran ana menara watu sing ora dhuwur banget, tanpa lawang utawa jendhela. Ing kamar mung siji (sing jubin reget lan bentuké bunder) ana méja kayu lan bangku. Ing sel bunder kasebut, wong sing katon kaya aku nulis nganggo karakter sing aku ora ngerti puisi dawa babagan wong sing ing sel bunder liyane nulis geguritan babagan wong sing ing sel bunder liyane ... Proses kasebut ora ana pungkasane lan ora ana sing bakal bisa maca apa sing ditulis para tahanan.

Love 77, dening Julio Cortázar

Lan sawise nindakake kabeh sing ditindakake, dheweke tangi, adus, ngencengi, parfum, klambi, lan banjur maju kanthi progresif.

Layang iki, dening Luis Mateo Díez

Saben esuk aku teka ing kantor, lungguh, nguripake lampune, mbukak tas cilik lan, sadurunge miwiti tugas saben dinane, aku nulis garis ing surat sing dawa, sajrone patbelas taun, aku nerangake kanthi jelas sebab bunuh diri .

Curfew, dening Omar Lara

"Nginep," ujarku.

    Lan aku ndemek dheweke.

Ember lan shovel, dening Carmela Greciet

MARCA-AGUA-SZ-POSTS-1_edited-1

Kanthi srengenge pungkasan Maret, Ibu disaranake ngeculake koper nganggo sandhangan musim panas saka loteng. Dheweke njupuk kaos, tutup, kathok cendhak, sandal ..., lan nangkep ember lan sekop, dheweke uga nggawa adhiku, Jaime, sing wis lali karo kita.

Udan udan April lan Mei kabeh.

Fantasma, dening Patricia Esteban Erlés

Wong sing dak tresnani wis malih dadi memedi. Aku seneng nyelehake akeh pelembut kain, kukus, lan digunakake minangka lembaran ngisor ing wayah wengi yen aku duwe tanggal sing janjeni.

Kabegjan urip, dening Leopoldo Lugones

Ora suwe sadurunge sholat ing kebon, ana wong sing sedhih banget sing nate nemoni Yesus lagi ngobrol karo Filipus, nalika Guru rampung ndedonga.

"Aku iki Naim sing wis wungu," jarene wong lanang mau. Sadurunge aku tilar donya, aku seneng banget karo anggur, nongkrong karo wanita, pesta karo kanca-kanca, perhiasan mewah, lan muter musik. Mung anak, rejekine ibuku sing randha mung duweke dhewe. Saiki ora ana sing bisa; uripku dadi pasamunan. Apa sing kudu dakwenehake?

"Yaiku nalika Sang Guru mbangkitake wong, dheweke nanggung kabeh dosa," wangsulane Rasul. Kayane wong kasebut lair maneh ing kasucian bayi ...

–Aku mikir ngono lan mulane aku teka.

- Apa sing bisa takon marang dheweke, yen wis nylametake uripmu?

"Muga-muga dheweke mbalekake dosanaku," ujare wong lanang kasebut.

Aku njupuk posisi pungkasan kanggo nuduhake salah sawijining crita cekak pisanan, amarga sanajan ora ana gandhengane karo crita cekak kasebut, crita lan crita nalika nulis durung nggawe aku melu genre iki. Muga-muga sampeyan seneng:

Crita cekak liyane sing misuwur

Ing ngisor iki sawetara crita mikro liyane sing wis dianugerahi utawa dingerteni nalika semana lan sawetara penulis ora misuwur. Muga-muga sampeyan seneng karo dheweke:

Diajak lan ngobrol, dening Max-Aub

Dheweke ngobrol, lan dheweke ngomong, lan dheweke ngomong, lan dheweke ngomong, lan dheweke ngomong, lan dheweke ngomong, lan dheweke ngobrol. Lan ayo ngomong. Aku wanita ing omahku. Nanging prawan gendhis mau mung ngomong lan ngomong lan ngomong. Nang endi wae aku, aku bakal miwiti lan ngomong. Dheweke ngomong babagan kabeh lan apa wae, uga ora dadi masalah kanggo dheweke. Geni dheweke kanggo kuwi? Mesthi kudu mbayar telung wulan. Kajaba iku, dheweke mesthi bisa menehi mripat sing ala. Sanajan ing jedhing: kepiye yen iki, kepiye yen, kepiye yen ngluwihi. Andhukku ing cangkeme supaya dheweke meneng. Dheweke ora mati amarga, nanging ora bisa ngomong: tembung kasebut njeblug ing njero ati.

Layang saka kekasih, dening Juan José Millás

Ana novel sing sanajan ora suwe ora bisa diwiwiti nganti kaca 50 utawa 60. Babagan sing padha karo sawetara urip. Mula aku sadurunge durung mateni awakku dhewe, Yang Mulia.

Apel, dening Ana María Shua

Panah sing diluncurake dening panah silang William Tell dadi pamisah apel sing bakal tiba ing sirahe Newton dadi loro. Kawa njupuk separo lan nawakake liyane menyang permaisuri sing disenengi ula. Mangkene carane hukum gravitasi ora bisa dirumusake.

Ancaman, dening William Ospina

"Aku bakal mangan sampeyan," jarene panther.

"Paling ala kanggo sampeyan," ujare pedhang kasebut.

Bebener Babagan Sancho Panza, dening Franz Kafka

Sancho Panza, sing ora nate gumunggung, sukses sajrone pirang-pirang taun, kanthi nyipta pirang-pirang novel chivalric lan bandit, ing wayah surup lan wengi, kanggo misahake titik Ya menyang dhemit, sing banjur diwenehi jeneng kasebut Don Quixote, manawa dheweke ngluncurake awake dhewe menyang petualangan paling liar, nanging amarga ana obyek sing wis ditemtokake, lan sing kudune Sancho Panza, ora nate cilaka.

Sancho Panza, wong sing bebas, ngetutake Don Quixote kanthi ora sengaja, bisa uga amarga tanggung jawab tartamtu, nalika ngumbara, mula entuk rekreasi sing apik lan migunani nganti pungkasane.

Kacamata, dening Matías García Megías

Aku duwe kacamata kanggo ndeleng kasunyatan. Amarga aku ora duwe pakulinan, mula aku ora nate nggunakake.

Mung sapisan…

Bojoku turu ing sisihku.

Nganggo gelas, aku mandeng dheweke.

Tengkorak balung sing ana ing sangisore sprei sing ngorok ing sandhingku, ing sandhingku.

Balung bunder ing bantal duwe rambut bojoku, karo curlers bojoku.

Untu sing gagah sing nggremet ing udara kanthi saben ngorok duwe prostesis platinum bojoku.

Aku ngelus rambut lan ngrasakake balunge, nyoba ora mlebu ing soket mata: ora ana sangsi, yaiku bojoku.

Aku nyelehake gelasku, tangi, lan mlaku-mlaku nganti turu dakwenehake lan aku banjur turu maneh.

Wiwit kuwi, aku mikir akeh perkara urip lan pati.

Aku tresna marang bojoku, nanging yen isih enom aku bakal dadi biksu.

Iki 16 crita cekak kanggo para pecinta sastra cekak dheweke dadi dhasar kanggo crita-crita sing didhelikake kanthi subliminally ing versi literatur sing luwih cilik, nanging ora kalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

30 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alberto Diaz ngandika

    Halo Alberto.

    Matur nuwun kanggo artikel iki amarga aku seneng crita mikro. Kasunyatane, amarga lokakarya nulis kreatif sing diwiwiti ing taun 2004 utawa 2005 lan aku ngetutake pirang-pirang taun, aku wiwit nulis lan nganti saiki.

    Babagan sing paling disenengi, aku uga ora ragu-ragu. Yen aku kudu milih, aku bakal njupuk "La carta", dening Luis Mateo Díez.

    Pelukan saka Oviedo lan akhir minggu sing apik.

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Kaya biasane, matur nuwun kanggo pendapat sampeyan Alberto. Pelukan saka Alicante.

  2.   Antonio Julio Rossello. ngandika

    Sawise maneh aku seneng karo apa sing sampeyan tulis.

    1.    Kaki Alberto ngandika

      Hehehehe, sampeyan nindakake apa sing sampeyan bisa 😉 Thanks Antonio! Ngrangkul

  3.   Carmen Maritza Jimenez Jiménez ngandika

    Halo Alberto. Crita mikro mawa ide sintetik babagan crita sing dawa. Aku pengin ngerti apa ora ana aturan kanggo nulis, kayata ekstensi, sanajan miturutku ora kaya, amarga ndeleng ekstensi sing beda. Aku seneng jinis nulis iki, aku bakal praktek.

    Crita mikro sing paling disenengi yaiku: Amor 77, dening Julio Cortázar.
    Karo
    Carmen M. Jimenez

  4.   Kaki Alberto ngandika

    Hai carmen.

    Crita mikro kasebut, kaya sing sampeyan gunakake, minangka versi sintetis saka crita, sing banjur duwe aturane sing beda-beda. Crita mikro ditondoi kanthi dawa cekak (ora ana watesan nanging ora kudu ngluwihi paragraf) lan "nggawe bisu" saka crita kenthel iki.

    Sanajan ing kasus sampeyan, aku mikir manawa nindakake jinis nulis bakal apik, yen sampeyan entuk crita mikro sing hebat lan yen crita kasebut padha.

    Babagan langkah-langkah kanggo nulis crita, aku menehi artikel iki sing diterbitake sawetara wulan kepungkur yen mbantu sampeyan:

    http://www.actualidadliteratura.com/4-consejos-para-escribir-tu-primer-cuento/

    A Salam.

  5.   Jose Antonio Ramirez de Leon ngandika

    Crita Patricia Esteban Eriés minangka variasi saka crita apik saka panulis Meksiko Juan José Arreola, «Wanita sing daktresnani wis dadi memedi. Aku minangka papan aparat »

    1.    Alberto Diaz ngandika

      Halo, José Antonio.
      Aku ora ngerti manawa crita mikro Patricia Esteban Erlés minangka versi. Juan José Arreola pancen akrab lan aku ora ngerti crita cekak kasebut. Sampeyan bener, apik banget. Matur nuwun kanggo nuduhake.
      Salam sastra saka Oviedo.

  6.   Cristina Sacristan ngandika

    Halo Alberto. Publikasi sing apik sing wis digawe.

    Sing saka Monterroso bisa uga paling misuwur lan digunakake minangka conto cara nggawe crita mikro, nanging ing pilihan sampeyan, aku luwih seneng La Carta dening Luis Mateo Díaz, rasane apik banget. Lan sing nomer loro, aku uga seneng karo Kualitas lan Quantity, dening Alejandro Jodorowsky.

    Ngambung saka Madrid

    1.    Alberto Diaz ngandika

      Halo Cristina.
      Sampeyan setuju karo aku, sanajan aku bakal njupuk sawetara (lima utawa enem) teks kasebut. Lan sing ana ing Monterroso, tanpa diragukan, sing paling misuwur. Jodorowsky uga apik banget kanggo aku.
      Salam sastra saka Oviedo.

  7.   Graffo ngandika

    "Aku adol sepatu bayi, ora digunakake" - Ernest Hemingway

    1.    Alberto Diaz ngandika

      Halo, El Graffo.
      Aku wis maca wiwit biyen, aku ora kelingan dununge, crita mikro Hemingway. Mesthi akeh wong bakal kaget ngerti yen kancane Ernest nulis (kabeh ana gegayutane karo novel).
      Nggumunake kula minangka crita mikro sing apik tenan kanthi muatan jero sing luar biasa. Apa sing ana ing njaba garis kasebut jelas.
      A Salam.

  8.   Matias Munoz Carreno ngandika

    Mesthi sampeyan pengin nulis Jorge Luis Borges, nanging autocorrector.

  9.   Carmen Maritza Jimenez Jiménez ngandika

    Dear Alberto. Aku maca crita sing disaranake, lan aku mandheg loro; El Sur dening Borges lan La noche ngadhepi, dening Cortázar. Wayahe Cortázar ngadhepi, 'ora nolak aku ora peduli', dikandhani kanthi sederhana lan uga kanthi jero. Apa domain Cortázar. Sawise maca, aku ditafsirake yen perjuangan kanggo urip sadurunge mati kanthi sadhar. Pengendara motor ngerti manawa kasunyatane kasunyatane. Nanging mlebu pengalaman urip sing ora dingerteni, sing ana gandhengane karo jaman biyen, nggawe kita mikir manawa pengendara motor duwe ilmu babagan budaya Mesoamerika, utawa dheweke duwe pengalaman ngimpi sing jelas babagan tawaran sing digawe Aztecs menyang dewa-dewa kanthi ngurbanake tahanan ing Candi utama. Tahanan kasebut yaiku dheweke, pengendara motor sing tetep urip, nglawan gandhengane pati sing nindhes. Lelungan kasebut liwat trowongan lan banjur ana ing sangisore lintang lan bakal nyedhaki pati, sing bakal nyebabake piso watu utawa obsidian, nggawe kita wedi. Kita bisa mikir manawa warga negara iki minangka émigré spiritual. Miturut Cortázar, sanajan jaman biyen adoh lan kita beda karo jaman biyen, bisa uga "kaca spion sing bisa ndeleng rai." Minangka kiasan kanggo sinkretisme budaya sing ana, mula kita nggambarake awake dhewe ing kaca.
    Karo
    Carmen

    1.    Kaki Alberto ngandika

      La Noche Boca Arriba pancen apik 🙂 Aku seneng sampeyan seneng karo saran Carmen. Kabeh sing paling apik.

  10.   Carmen Maritza Jimenez Jiménez ngandika

    Koreksi
    Minangka kiasan kanggo sinkretisme budaya sing ana, mula kita nggambarake cermin.
    Gracias

  11.   Deborah Lee ngandika

    Maca apik ing antarane baris lan bayangake pena saka sing nulis.
    Matur nuwun kanggo nuduhake

  12.   Pedro ngandika

    Ing jejere omahku ana wong lanang sing ora bisa maca lan nulis, nanging duwe garwa sing ayu. Dina-dina iki, kanthi rahasia saka garwane, lan kanggo kasusahan lan prihatinku, dheweke mutusake sinau. Aku krungu dheweke mantra, kaya bocah gedhe, ing sawetara lembar kertas sing mesthi dakkandhani supaya dibuwang, nanging wanita sing bodho banget ninggalake dheweke kanthi ora sengaja nyebar ing pérangan omah; lan aku ndedonga marang Gusti Allah supaya aku ora nate sinau.
    Fart Querales. Saka buku «Fabel Urban».

  13.   peter querales ngandika

    Kula untu
    Untu ing wastafel mbatalake janjian lan nangis luh sing dadi tangisan sing pait lan kejang. Ing ngarep kaca aku mbayangno sampeyan gemeter ing mall.
    Isih udan, ing ngarep HP, aku ora kudu ngenteni suwe. Swara kasebut, lan swara sampeyan nalika bocah nelpon aku telat. "Iki ora bisa! Goleki bocah lanang umurmu! " Aku pitutur marang kowe. Aku nggantung lan mbanting untu lan swarane remaja sing alus ing tembok.
    Aku terus nangis, teles.

    Pedro Querales. Saka buku "Apa sampeyan ngelingi cayenne sing dakwenehake?"

  14.   peter querales ngandika

    Bohlam lampu jagal

    Nalika giliran Marco, telu saka lima sing lagi main wis kliwat. Swarane drum muter - sing dadi siji-sijine aturane game: ayo kabeh muter sadurunge dilindhungi - ngelingake geger saka sepedhane nalika dheweke nggeget mundur. Marco mesthi seneng njupuk risiko: cilik, gedhe utawa ekstrem, nanging mesthi ana ing bebaya. Dheweke ngeterake gamane - ora abot utawa entheng, nalika iku durung dingerteni - lan dheweke nubruk drum kanthi kuwat. Dheweke njupuk lan nyelehake ing candhi tengen. Nalika ngunggahake sirahe, dheweke ndeleng bohlam sing nyinari ruangan kanthi cahya sing kuning, lan dheweke kelingan nalika nyolong bohlam saka omah saka jagal. Mangkene carane risiko lan bebaya iki diwiwiti. "Aja nyolong bohlam saka tukang daging!" kanca-kancane crita. "Ya," wangsulane Marco. Wengi banget, dheweke kumpul ing ngarep omahe tukang jagal. Marco metu saka bayang-bayang lan, kanthi diam-diam, banjur menyang teras omah. Asu ngepel saka njero. Marco mandheg lan ngenteni. Segawon padha meneng. Kanthi ati-ati lan alon-alon Marco mbukak gerbang wesi cilik, nanging isih ana ing engsel. Asu-asu padha keong maneh. Wektu iki luwih kuwat lan luwih suwe. Lampu lalu lintas kasepen menehi Marco lampu ijo maneh. Dheweke mandheg ing ngarep lawang kayu lan ndeleng ing ngisor: "Sugeng rawuh" ujare karpet sing disinari cahya sing teka liwat celah lawang ngisor. Lan dheweke bisa ngrungokake swarane juru jagal lan garwane sing nyampur karo wong-wong mau ing televisi. Dheweke narik napas dawa lan nyebrang awake. Banjur dheweke ngucapake driji lan ngeculake bohlam. Nalika metu, segawon padha kewan maneh. Malah ana sing nangis. Dheweke mandheg lan tetep kaya ngono, beku lan ora obah kaya patung sing urip, wis suwe. Dheweke rampung njupuk lan nyelehake bohlam sing abrit-abrit ing buaian sing dibentuk ing sekitar wetenge nalika pucuke ngisor flanel kasebut wungu. Dheweke mundur lan metu ing mburine, kanthi cahya bohlam ing eseme lan piala, sing wis adhem, ing tangane.
    Dina esuke Marco kudu marani tukang daging kanggo tuku iga kanggo ibune. Jagal nesu banget. Kabeh getih bengok-bengok lan ngipat-ipati nalika jagal mayit digantung ing plafon. "Yen aku kejiret, aku bakal dikulit" lan nyelehake piso landhep lan nyuwek daging sing ora sensitif. "Aku arep mburu dheweke! Ya, aku bakal mburu dheweke! Sing siji bali! Nanging aku bakal ngenteni dheweke. ”Banjur kahanan kasebut dadi tantangan kanggo Marco: game kucing lan mouse. Marco ngenteni wektu sing cukup, limalas utawa rong puluh dina, lan maneh nyolong bohlam saka tukang daging. Dina esuke dheweke menyang toko tukang daging kanggo ndeleng reaksi. Lan dheweke krungu dheweke ngamuk: "Sialan maling! Dheweke nyolong bohlamku maneh! " ujare menyang pelanggan nalika nyabet sirahe babi kanthi pukulan kapak. Dheweke tetep ngono nganti Marco kesel nyolong bohlam saka tukang daging. Lan ing sawijining dina, ing wayah wengi, dheweke ninggalake kabeh ing kothak karton ing ngarep lawang.
    Papat pemain ing sacedhake meja ndeleng Marco kanthi ngarep-arep. Barel kasebut tetep ana ing kuilane, Marco ndeleng bohlam - lan dheweke mikir babagan lotre Babel, ing endi pemenang kalah - lan ujug-ujug mati.

    Pedro Querales. Saka buku «Pink Sun»

  15.   Lorraine ngandika

    Ora ana wong ing kene, mung remah-remah roti ing endi wae. Aku cepet-cepet njupuk dheweke supaya ora nundha mangan bocah-bocah.

  16.   Ricardo VMB ngandika

    Plagiarisme

    Dr.Benavente, spesialis hak cipta, ana ing Eropa lan mbebasake klien kita gumantung marang pendapat sing meh pontifis, surat sing ditandatangani bakal nimbang keputusan hakim, siswa ing universitas kasebut, mula aku duwe risiko lan Aku nggawe tandha tangan pengacara ing laporan sing dakkandhani supaya kita bisa diadili. Kasus plagiarisme, menang nganggo dokumen palsu, sing lagi disinaoni.

    Ricardo Villanueva Meyer B.

  17.   Jose Constantino Garcia Medina ngandika

    Profesor lawas—
    Ing cahya gawean sing adhem, sirahe gundul profesor kasebut cemlorot kaya rembulan musim salju.
    Para siswa, sing luwih nggatekake evolusi olahraga mabur, ora nggatekake panjelasan logaritma.
    Papan tulis ngeluh tinimbang ngambah kapur sing disurung tangane wong tuwa mau.
    Jaketé, diwarnani sedhih, kusut ing kursi sing umure wis tuwa.
    Nalika bel lagi mangkat, dheweke banjur ora nyawang dheweke. Rong luh nyabrang ing pasuryan sing dicampur karo bledug kelas.

  18.   Javier Olaviaga Wulff ngandika

    «Mripatmu muter nalika lambene dolanan karo aku» - Javier OW

  19.   LM Pousa ngandika

    Nalika tangi, dheweke isih durung ana.

  20.   Luis Manteiga Pousa ngandika

    Aku wis nate krungu yen sajrone Revolusi Prancis, nalika ana wong sing guillotine, kepala sing wis uwal saka awak, isih ngucapake sawetara tembung. Nanging, tumrapku, katone aku wis kakehan ngomong.

  21.   Luis Manteiga Pousa ngandika

    - Ay, ay, ay! - Ana wong sing ujar. "Ana apa?" Kandhane liyane, nyedhak. Banjur meneng.

  22.   LM Pousa ngandika

    Aku seneng kaya sing disenengi karo Luis Mateo Díez, Cortazar, Lugones, Max Aub, Millás lan García Megías.

  23.   Pamela Mendez Ceciliano ngandika

    Ancaman sing paling disenengi yaiku Ancaman, dening William Ospina, amarga iki bisa diadaptasi karo masarakat sing kita urip, amarga kakehan kita pengin utawa nindakake apa sing paling bisa ngrugekake kita, pedhang bakal mateni panther sadurunge bisa dimangsa.
    Babagan William Ospina, panulis iki minangka Kolombia lan menang hadiah Rómulo Gallegos kanthi novel "El País de la Cinnamon", sing kalebu trilogi babagan penaklukan sisih lor Amerika Selatan. Uga, ing antarane karyane esei esei lan novel "Taun musim panas sing ora nate teka" narik kawigatene aku, amarga konteks sing ana gandhengane.

  24.   Dany J. Urena. ngandika

    Crita mikro sing paling disenengi yaiku La carta, dening Luis Mateo Díez, amarga wis suwe aku nyoba mangertos, lan amarga nduweni akal, panulis menehi kasus urip sing akeh kasusahan. wong sing umume rumangsa kewalahan lan sedhih, nanging sampeyan nemokake cara sing efektif kanggo ngatasi emosi kasebut supaya bisa terus maju. Aku uga seneng amarga nalika isih enom lan kanthi kahanan sing urip, kadhang kala krasa stres lan bisa uga ora pengin nglanjutake apa sing ditindakake, nanging mesthi ana sebab sing apik kanggo terus.

    Luis Mateo Diez minangka panulis Spanyol sing dadi anggota Royal Spanish Academy (RAE) wiwit taun 2001 kanthi jabatan, utawa ketua "l". Dheweke misuwur amarga novel lan esai, lan ing antarane karyane sing paling terkenal yaiku The Fountain of Age, The Ruin of Heaven, Fable of Feeling.

bool (bener)