Ringkesan ringkes buku «Kutha lan segawon» dening Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa, panulis Peru lan tokoh hebat ing narasi Amerika Latin amarga investigasi teknik narasi lan kerumitan ing novel anyar, nerbitake karya. "Kutha segawon" ing taun 1962. Iki minangka karya kaping pisanan kanggo panulis lan uga sing pertama kanggo pimpinan gerakan kasebut diarani boom 

En "Kutha lan Anjing", negesake liwat tuduhan machismo lan kekerasan ing sekolah militer ing Lima, sawijining kritik tumrap masarakat Peru.

Kanggo sampeyan sing ora ngerti apa sing diarani telpon boom literatur, cocog karo sukses gedhe ing Novel Amerika Latin kang diwiwiti ing wiwitan Sewidak dekade udakara Ing boom iki, muncul sawetara karya sing ngusulake istirahat kanthi bentuk crita tradisional, lan ing wektu sing padha, nggawe jenenge misuwur jenenge pengarang. Ing antarane kalebu novelis kanthi dedege G. García Márquez, Carlos Fuentes lan Mario Vargas Llosa antara liya-liyane. Dheweke nggunakake basa internasional sing luwih jembar lan luwih akeh tinimbang sing sadurunge.

"Kutha lan segawon," babagan iki?

"Kutha lan Anjing", diterbitake ing 1962, nyritakake kekejeman sing akeh ditindakake ing klompok siswa enom saka sekolah militer ing Lima. Liwat macem-macem sumber daya narasi, cukup inovatif kanggo wektu kasebut, Vargas Llosa mbabarake konsekuensi saka pendhidhikan militer sing ora dingerteni lan uga nyalahake korupsi jagad kasebut lan kekerasan sing saiki ana.

Sabanjure, kita bakal ngringkes kanthi sedhela (yen sampeyan pengin maca, luwih becik sampeyan ninggalake maca artikel iki), sawetara bagean sing bakal digawe.

Pembaptisan segawon

College militer minangka institusi sing diakses dening macem-macem bocah lanang kanggo sinau telung taun pungkasan ing sekolah menengah. Ing siswa, siswa ngalami lingkungan sing kasar lan sordid. Siswa kelas 4 nindakake ritus kejem kanggo para peserta anyar ing taun kasebut. Kanggo nanggepi prekara kasebut, sawetara wong enom nggawe sing diarani "Circle", sawijining klompok sing mutusake males dendam marang siswa kelas papat. Dipimpin dening Jaguar, bocah lanang sing kasar sing ngrancang nyerang mungsuh lan sing dadi pimpinan bocah lanang liyane sing uga nyebabake kekerasan. Ricardo Arana, siji-sijine sing isih ana ing pinggir sisih, kanthi ora sengaja meksa nindakake perkara kasebut lan amarga iki dheweke dipukul kanthi brutal. Wiwit wektu iki, dheweke terus diserang lan dihina dening para kadet liyane.

Kedadeyan ing sekolah

Nyolong tes kimia lan matine kadet kasebut

Cava, salah sawijining siswa sekolah, nyolong tes kimia miturut pandhuane Jaguar. Pejabat berwenang ngerti babagan tindak pidana kasebut sanajan ora bisa ngidentifikasi pelakune. Iki sebabe dheweke mutusake mbales kabeh wong enom lan ngunci lan njaga dheweke ing sekolah tanpa wates. Sawise pirang-pirang minggu dikurung, karakter sing dikenal minangka Slave ngutuk Cava sadurunge petugas lan dheweke diusir. Nanging, sajrone sawetara manuver kedadeyan sing ora disengaja ... Seorang kadet nampa peluru saka sumber sing aneh lan mati ...

Kesaksian Alberto lan keterlibatan Jaguar

Alberto, jejuluk Pujangga, duwe apresiasi kanggo Budhak (Ricardo Arana). Amarga alesan iki, dheweke nyalahake kesalahan siswa sekolah lan nuduh Jaguar marang Letnan Gamboa. Dheweke curiga manawa dheweke dadi tukang mateni Arana, nanging dheweke ora duwe bukti sing cukup. Campur tangan Letnan ora ana gunane; atasané nolak nyelidiki supaya ora skandal sing ngrusak citra institusi kasebut. Dheweke ngancam Alberto supaya bisa nggawe bisu lan supaya transfer letnan kasebut. Kadet kasebut, sing dihukum amarga informasi sing diwenehake dening Pujangga, kanthi salah percaya manawa Jaguar menehi dheweke nalika nesu. Dheweke banjur nampa cemoohan lan ngisin-isini kanca lan rumangsa sepi kanggo kaping pisanan.

Urip sawise sekolah

Jaguar, kecewa karo polahe para kadet liyane, ngakoni marang Gamboa yen dheweke nindakake tindak pidana kasebut. Dheweke mratobat, gelem nyerah, lan siyap ngadhepi akibat. Nanging Gamboa ngerti manawa ora ana ing sekolah sing kepengin krungu pangakuane. Disaranake sampeyan sinau saka kesalahan sampeyan lan ndandani urip sampeyan. Jaguar pungkasane dadi masarakat lan bebrayan.

Artikel sing gegandhengan:
Buku sing kudu diwaca sadurunge mati, miturut Vargas Llosa

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Mary Anne ngandika

    Tanpa mangu-mangu minangka literatur sing apik banget. Aku arep golek buku, amarga aku seneng banget karo topik kasebut

  2.   Wicaksana ngandika

    Mangga sapa sing nulis iki sing nggunakake machismo minangka sinonim kanggo panganiaya, apa penyalahgunaan lan penyalahgunaan tembung iki saiki, omong kosong ing jaman 2018, sampeyan kudu nggunakake panganiaya, sing ora duwe gender lan machismo sing dudu saka kabeh panganiaya lan omong kosong ideologi feminis.

  3.   PASHI ngandika

    Matur suwun, iku menehi kula supaya bisa menehi ringkesan iki ..., aku kudu menehi ringkesan iki ...

  4.   ernesto ngandika

    Halo kanca, pangguna internet, salam lan ambung wapos

  5.   Diego saka Dora ngandika

    Aku lunga menyang guzmen y gomez lan entuk burrito telung dolar, nanging wanita kasebut ora bisa basa Inggris, mula aku muga-muga bisa menehi kula wanita taco lan dheweke banjur dadi pelacur kanggo industri pornografi mexican. sakcepete sawise aku nyeluk dheweke lan dheweke menehi suk suk, kalebu saus gratis. dheweke banjur njupuk ing bokong sadurunge ejakulasi ing tortilla. dheweke banjur diusir bali menyang kenya, maksudku venezuela ing endi eyange ngenteni dheweke kanthi arepa de crap. arepa iki diisi karo spunk lanang lan feses wanita, pancen apik banget lan pungkasane ana ing buku masak tia marias, disaranake mario testino masak ing tv langsung, lan dheweke ora nututi buku kasebut, lan bukune ora ana maneh dibukak amarga spunk. dheweke banjur menyang pasar golek produk kanggo con carne lan dheweke sengaja tuku daging sapi gay. sing wis disuntik karo chlamyedia. Diego banjur ujar karo mario, nuwun sewu kanca nanging katon kaya gay sampeyan, mula kita bakal ngilangi gay saka sampeyan kanthi menehi sampeyan sawetara simbah kakung sing wis dimasak kanthi rasa tresna lan semangat.

  6.   Kamila avila ngandika

    Aku seneng karya iki kanthi imut banget nalika diwaca kaping 3

  7.   NICOLLE GONZALES RAMOS ngandika

    Sawise kabeh, jaguar pungkasane sinau saka kesalahane lan ngowahi urip, dadi ngerti kabeh sing ditindakake lan ningkah.