Ringkesan ringkes buku «El camino» dening Miguel Delibes

Panulis Spanyol Gambar placeholder Miguel Delibes, coba gabung ing bukumu "Cara", realisme sosial lan novel pembelajaran. Sifat idilis, adat istiadat deso lan galeri karakter sing akeh nggawe kenangan bocah cilik protagonis, sing ana gandhengane karo narator sing ngerti babagan irama sing lincah lan gaya sing kebak alami lan lembut.

Ing artikel iki, kita bakal ndeleng ringkesan buku kasebut kanthi ringkes "Cara" dening Miguel Delibes, lan ing wektu sing padha, kita bakal nyipta penulis babagan literatur Spanyol wiwit saiki.

Panulis: Miguel Delibes

Miguel Delibes bisa digawe ing periode sastra sing cocog karo taun ing antarane 40an lan 50an. Sajrone wektu kasebut, novel kasebut muncul maneh sawise Perang Sipil Spanyol lan ditampilake minangka genre sing paling cocog kanggo nggambarake kabeh kedadeyan nalika konfrontasi sipil kasebut lan sajrone taun-taun mbesuk, yaiku kahanan sosial politik sing apik ing negara kasebut.

Gambar placeholder Miguel Delibes lair ing Valladolid ing taun 1920. Wiwitane nyedhiyakake bisnis lan hukum, studi sing sukses dirampungake, dadi Profesor Hukum Komersial ing Sekolah Perdagangan Valladolid sing padha. Mengko lan nggabungake, dheweke uga nyedhiyakake awake dhewe kanggo jurnalisme, malah dadi direktur koran "Utara Kastil".

Nanging kita ora bakal ketemu karo panulis Delibes nganti taun 1947 diwenehake ora luwih lan ora kurang saka Hadiah Nadal kanggo Sastra kanggo gaweyane "Bayangan cemara wis dawa", salah sawijining penulis sing paling misuwur. Karya iki nyritakake keprihatinan eksistensial tartamtu kayata obsesi karo pati lan / utawa rasa ora seneng.

Karyawan diterbitake ing taun 1950, "Cara", karya sing bakal kita ringkesake ing ngisor iki, Delibe ngresmikake pendekatan kasunyatan desa, sing bakal ditindakake kanthi karya liyane kayata "Anakku sing disembah Sisi" o "Buku harian pemburu".

Miguel Delibes ngrebut posisi paling dhuwur ing novel Spanyol kontemporer. Babagan ideologine, dheweke uga nggambarake awake dhewe minangka Humanis Kristen setya marang masalah ing jamane lan nglawan masarakat borjuis. Kontras antarane borjuis lan kehidupan pedesaan mesthi dadi pathokan ing salebeting karya sastrane. Yen kita nyawang teknike dadi panulis, Delibe duwe perkara luar biasa kuwalitas minangka juru dongeng uga kemampuan sing luar biasa kanggo nggambarake macem-macem jinis lingkungan. Kajaba iku, dheweke duwe komando luar biasa kanggo basa kita.

Sayange, dheweke nilar kita meh 8 taun kepungkur, khusus tanggal 12 Maret 2010.

«Cara»: Ringkesan ringkes

Sale Cara ...
Cara ...
Ora ana review

Sabanjure, kita bakal nyritakake babagan plot buku «El camino», dening Miguel Delibes.

Owl Little Owl

Daniel minangka bocah umur sewelas taun sing dikenal minangka Little Owl. Dheweke ing kasur mikir babagan perjalanan sing bakal ditindakake esuk kanggo miwiti sekolah menengah ing kutha kasebut.

Kanca telu mau

Ing wayah wengi, Daniel ngelingi masa kanak-kanak ing antarane wong-wong ing lembah: pandhita, guru, pandhe wesi, operator telepon ... Papan sing misuwur kudu petualangan lan uwal saka Daniel karo telung kanca: Roque, el Moñigo Germán, el Tiñoso.

La Mica lan Mariuca-uca

Uga minangka kenangan, hubungane dheweke karo Mariuca lan Mica. Sing terakhir, Mica, yaiku wanita enom sing umure sepuluh taun luwih tuwa tinimbang Daniel, sing dheweke mesthi ngrasakake katresnan platonic sejati. Ing sawijining dina, Daniel lunga menyang omahe Mica kanggo njupuk keju lan nalika bali dheweke ketemu karo Mariuca. Dheweke terus takon marang dheweke kenapa dheweke wis tampan supaya mung njupuk keju menyang Mika, kenapa wis suwe, lsp. Mariuca kesengsem karo Daniel, nanging ing pacelathon iki, dheweke nerangake manawa dheweke ala lan Mica minangka bocah wadon sing paling ayu ing kutha kasebut. Mariuca ngadeg nangis ora bisa dikendhaleni.

Nanging, Daniel bakal ngerti yen Mica duwe pacar lan bapake Mariuca mutusake nikah maneh. Sanalika ngerti sing terakhir, dheweke mula krasa lelembut karo bocah wadon kasebut, sing kaya dheweke, kudu nampa nasibe.

Laka tragis

Dina-dina pungkasane Daniel ing kutha sadurunge sinau ing kutha kasebut ditandhani kacilakan tragis kancane Germán. Wiwit kuwi, Daniel rumangsa yen ana perkara sing hebat "kudung" ing njero awake dhewe lan mula saiki ora ana sing bakal kedadeyan kaya nalika semana.

Pamit

Nalika subuh subuh, Daniel ngerti yen dheweke wis wengi nuturi kelingan jaman biyen ing kutha lan dheweke wis teka nalika arep budhal.

Sale Cara ...
Cara ...
Ora ana review

Yen seneng karo Miguel Delibes, "Cara" minangka salah sawijining karya paling apik kanggo "Bayangan cemara wis dawa". Sampeyan ora bisa ilang saka koleksi waosan rampung. Disaranake banget


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ion ngandika

    eeeeeellllll peeeeeeeeeeeeepeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

bool (bener)