Wulan. 7 waosan babagan 50 taun sawise dheweke menang.

Kasedhiya dina iki 50 taun wiwit tekane manungsa ing Bulan. Nanging kita durung nate mandhiri maneh. Paling apik Isih ana ing kana sing tenang, bisa madhangi kita kanthi bunder nalika nutul. Lan ngowahi segara lan roh rawan kasebut, kaya kita sing lair gila ing wulan iki, sadurunge wis ana rong gerhana minangka protagonis. Iki yaiku 7 wacan sing dipilih bali mrana, sanajan ana imajinasi.

Saka Bumi nganti rembulan - Julio Verne

Kepiye carane ora diwiwiti karo a klasik klasik. Penglihatan Jules Verne nerbitake novel iki ing 1865. Lan iku duweke sukses sing ora ragu-ragu terus karo Udakara rembulan, limang taun mengko.

Saka Bumi nganti rembulan nggambarake ing persiapan lelungan antariksa, lan Udakara rembulan gegandhengan ing travel. Kalorone ngetutake pola panyebaran ngelmu, dadi saiki ing karya Verne, nanging uga misuwur kanggo nengsemake paraga lan humor.

Luna - Ian McDonald

McDonald minangka panulis fiksi ilmiah lan fantasi Welsh kanthi penghargaan kayata Hugo utawa Arthur C. Clarke. Iki Wulan Anyar judhul pertama a trilogi apik Game saka tahta kanthi perang lan intrik ing antarane kulawarga gedhe sing adhep-adhepan. Manungsa wis madeg a jajahan ing rembulan lan kudu ngatur masarakat, kanthi adat istiadat, masalah lan intrik kulawarga sing pengin ngontrol satelit.

Apollo 11 - Eduardo García Llama

Garcia Llama yaiku Insinyur NASA ing Houston lan critakake lelungan Apollo 11 wiwit diluncurake kanggo bali menyang Bumi. Pancen kanthi cara novel sing protagonis ngomong (gumantung karo transkrip resmi penerbangan). Sawetara wacana duwé pranala menyang biografi saka astronot, anekdot y pengalaman sajrone pesawat lan rincian liyane babagan misi bersejarah iki.

Tuwan - Hana Pang lan Thomas Hegbrook

Este buku informatif sing nerangake sejarah lan kasunyatan liyane babagan Bulan, menehi sampeyan Tutul sihir manawa manungsa wis diwenehi wektu suwene. Sumber inspirasi kanggo kabeh, judhul iki nyoba nerangake sebabe Bulan terus ngasilake dadi luwih apik lan fantasi.

Lunatik - Andrew Smith

Kanthi pitakon saka ing endi sampeyan bisa lunga yen wis tekan wulan, Andrew Smith pidato ing astronot isih urip sing wis jumangkah mbulan. Lan dheweke uga nindakake kanggo ngerteni kepiye pangowahane nalika bali.

Asile minangka buku karo pepenget saka panjelajah sing, ing salah sawijining cara utawa liyane, padha kena kanggo pengalaman. Contone, siji mesthi nggambar gambar sing padha, sing liyane nulis lagu babagan kebangkrutan ing wulan, sawetara njupuk ngombe, sing liyane ora pengin ngerti apa-apa bab jagad iki lan sing liyane nandhang penyakit kejiwaan.

Kadurjanan purnama - Kit Whitfield

Liyane novel fantasi kanthi intrik kriminal karo protagonis fiktif liyane sing relevan nalika nandhang pengaruh Bulan: ing Wolfman. Kita ana ing masarakat sing bagean gedhe saka populasi kalebu srigala srigala. Ing kana Lola bisa, pengacara kanggo layanan negara sing ora populer, nanging prelu, sing ngontrol lycanthropy, kudu ngrampungake paten pinaten kalih rencangipun. Sanalika, dheweke nyoba mbenerake uripe sepi sing ditandhani prasangka lan diskriminasi.

Petualangan Tintin. Target: Wulan y Landing ing Bulan - Hergé

Lan kita nutup karo buku komik klasik liyane wektu iki. Kabeh tutup Tintin luwih dingerteni, nanging petualangan kasebut pancen paling apik lan bisa dieling-eling, utamane kanggo roket kasebut.

Ora bisa dadi wartawan sing paling misuwur ing saindenging jagad iki ora nempuh rembulan. Semono uga dheweke ngarepake penaklukan kerajaan ing vignet kasebut rong volume sing diterbitake Hergé ing 1950 lan 1954 masing-masing. Kajaba iku, Hergé uga ngusulake orane banyu ing rembulan, kasunyatan sing wis dites bubar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ALLAN ngandika

    Ing Tintin, dheweke ngarepake anane banyu, kasunyatan sing dikonfirmasi ing taun 2000, dening kapal Clementina, Verne nyritakake babagan praktike kabeh diantisipasi kanthi akurasi sing ora bisa dingerteni, buku dening wong-wong HG Wells nalika rembulan ilang, ing antarane buku liyane.

bool (bener)