Stephen King: sukses terus-terusan

Stephen King, sukses terus-terusan.

Stephen King, sukses terus-terusan.

Yen ana pangarang sing saiki lagi gelut amarga jenius pena getih, yaiku Stephen King.. Wong Amerika saka Portland iki menehi tandha sadurunge lan sawise ing genre horor ing literatur donya. Kesenengane kanggo fiksi horor diwiwiti nalika dheweke lan seduluré David (umure kurang luwih 5 lan 7 taun) maca crita medeni saka seri kasebut. SuspenStories Shock y Tales saka Crypt.

Ana akeh penggemar penulis, lan ing antarane wong-wong sing ora ngerti dheweke kanthi lengkap, mesthi ana diskusi babagan suksese, kayata Cahya o Pemakaman Kewan, ing antarane karya-karya Raja sing paling apik. Sejatine yaiku sadurunge misuwur, King urip kanthi rekasa banget karo ibune lan adhine.

Stephen King lan nilar

Nalika panulis umure lagi umur 2 setengah taun, bapake (Donald Edwin King) nilar kulawarga. Ibune King, Nellie Ruth Pillsbury saka King, isih kelingan ukara "Aku arep golek rokok," ujare Donald sadurunge budhal golek sing apik. Saka kana, Nellie kudu kerja keras kanggo ngasuh anake loro. Kanggo iki, dheweke kerja bareng nganti telung lapangan kerja.

Suwe-suwe, sawise maca karo sedulur lan ibune (juru dongeng sing luar biasa), semangat Stephen kanggo sastra saya tuwuh, utamane medeni. Nanging, dhuwit mesthi dadi watesan supaya bisa nyuceni awake dhewe. Kasebut mlarat ditandhani. Ing mangsa adhem, sanajan, para sadherek Raja kudu lunga menyang omah bibi supaya bisa adus banyu panas nalika musim salju, sing ing Maine keras banget.

Rut mesthi ngarep-arep yen bojone bakal bali, nanging ora tau kedadeyan kaya ngono. Kekosongan bapak bisa dirasakake ing omah, emosional lan finansial, lan pengaruhe nyebabake para sadulur King kanthi emosional.

Sang Prabu sedulur lan koran sing

Senadyan kabeh, David lan Stephen tansaya dikuatake kanthi dhukungan saka ibune, nganti dheweke ora mbatesi awake dhewe kanggo nyoba narik minat karo surat. Yen para sedulur duwe sesuatu, mula seneng maca. Nyatane, kabeh ing uripe dipengaruhi buku (medeni, utamane), ora ana dina nalika dheweke ora maca utawa praktik nulis.

Ing taun 1959, lan dibantu karo mesin tik lawas sing diduweni, David nggawe Daves rag, sejenis koran ing ngendi pemuda kasebut nerbitake kedadeyan kasebut. Ing kana, Stephen King nyumbang kanggo macem-macem tinjauan sing digawe babagan program televisi nalika semana.

Iki minangka pertemuan resmi pertama King kanthi surat. Sanajan miskin banget, nggawe Daves rag iku warta ing saindenging kutha.

Stephen King lan asal-usul genetik tresna marang sastra

Nalika King umur 12 taun, dheweke njupuk sawetara kothak ing omah ing bulike. Kira-kira pirang-pirang upaya bapakne supaya bisa nerbitake sawetara karya sing digawe; kabeh ditolak. Nalika semana Stefanus ngerti manawa nyebrang karo jagad surat ditandhani karo sing luwih gedhe tinimbang awake dhewe., soko sing tetep ana ing getih, sanajan lan tanpa anane bapakne.

Koleksi karya dening Stephen King.

Koleksi karya dening Stephen King.

Tekanan masalah ekonomi

Sawise yakin manawa dheweke iku sastra, pemuda kasebut Stephen wiwit ngirim crita marang majalah lan koran kanggo diterbitake, nanging ditolak lan maneh. Siji-sijine sing mbedakake dheweke saka bapake yaiku dheweke ora nyerah, nanging tetep lan tetep bertahan.

Sekolah Lisbon Hish mbukak lawang kanggo panulis lan ing kana dheweke sukses kanthi pas. Nyatane, ing institusi kasebut, amarga bakat karo serat-serat kasebut, King misuwur banget.

Nanging, sanajan mlebu ing lembaga ing ngendi karyane diakoni, lan meksa karo macem-macem media kanggo nerbitake, King ora bisa stabil kanthi finansial. Panulis teka kerja dadi tukang gali kubur supaya bisa golek dhuwit tambahan. King uga kudu nyumbang getih kaping pirang-pirang supaya bisa mangan ing omah.

Yen King duwe rasa bersyukur, yaiku miopia, sikile rata lan tekanan darah tinggi, amarga faktor kasebut nylametake dheweke lunga menyang Vietnam. Omong-omong, jabatane nalika ngadhepi perang iki jelas banget lan blak-blakan.

Ing pasrawungan karo katresnan uripe

Stephen ketemu karo Tabitha Jane Spruce, calon garwane, nalika lagi kerja sambilan ing perpustakaan universitas. Dheweke sinau sejarah lan seneng puisi. Sithik mbaka sethithik katresnan mili ing antarane dheweke, dheweke duwe anak wadon sing nomer siji banjur dhaup.

Sanajan King duwe rong lapangan kerja lan garwane duwe siji, dhuwit kasebut durung cukup. Amarga iku, dheweke kudu urip ing trailer. Sing ngilangi gegayuhane Raja. Pikiran kasebut tetep ana ing pikirane yen dheweke kudu mbaleni crita sing ora disenengi ibune.

Anane alkoholisme

Kabeh masalah kasebut ditumpuk, siji-siji lan langsung ana gandhengane karo ekonomi, dheweke nyebabake panulis dadi depresi lan, mengko, dadi kecanduan alkohol. Lan kita ora ngomong babagan wong sing konvensional, ora, iki minangka individu sing ing taun katelu kerja universitas wis ngrampungake limang novel, nalika siswa liyane ora mikir babagan nulis.

Apa sing kedadeyan yaiku lirik kasebut durung cukup dihargai nalika semana, uga dudu wong liya sing ora dikenal, sing dudu saka kulawarga panulis terkenal. Yaiku kekurangan utama sing diwenehake Raja, dheweke durung ngerti keturunan sastra.

Sukses terus-terusan lan mripate Tabitha sing apik

Ing taun 1973 Stephen King nggarap crita adhedhasar crita wanita enom sing diganggu ing sekolah. Uga, bocah wadon kasebut putri saka fanatik agama. Ya, critane kaya ngono Carrie. Sanajan kasunyatane crita kasebut apik lan gawe ketagihan, King ora percaya marang potensine, ora nganggep kanthi kekuwatan sing dibutuhake, mula dheweke mbuwang menyang tong sampah.

Tabitha bisa nemokake naskah nalika nggarap tugas omah, maca, lan crita marang bojone yen bakal sukses, ora ditinggalake. Ora ana sing cedhak karo kasunyatan.

Ing taun 1974 Stephen dihubungi Doubleday Publishing, sing mutusake kanggo nerbitake crita kasebut lan mbayar $ 2.500 kanggo crita kasebut. Iku kabeh amarga intervensi editor Bill Thomson, kanca saka Stephen. Emosi kasebut katon nyata ing kulawarga Raja, nanging kabar apik durung tekan ing kana.

Tandha tangan Stephen King.

Tandha tangan Stephen King.

Perpustakaan New American mengko ngubungi Dobleday lan menehi dheweke $ 200. kanggo hak Carrie. Sawise pirang-pirang negosiasi, jumlah kasebut udakara $ 400.

Miturut undang-undang sing didhasarake Doubleday, panulis tanggung jawab kanggo setengah saka sing dirembug. Fkayadene Stephen King bisa mandhegani pakaryan liya lan ngaturake urip kanthi serat. Mungkin sing paling ora disengaja yaiku Rut, ibune panulis, ora bisa ngrasakake kamenangan putrane. Dheweke tilar donya sadurunge negosiasi rampung, dheweke ngalami kanker. Iki nyebabake Stephen banget.

Liyane minangka crita sing tenunan tenunan, lan yen sampeyan durung maca, nyaranake sampeyan golek.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)