Panganten Putri, dening William Goldman

Isih saka film The Princess Bride

Saka kabeh buku sing diterbitake ing abad rong puloh, ana sawetara sing bisa bertahan nganti salawas-lawase lan menehi kesan karo kabeh wong sing maca. Lan salah sawijine pancen ora mesthi Panganten Putri William Goldman, buku sing diterbitake taun 1973 sing adaptasi maneh karo karya S. Morgenstern adhedhasar bagean sing dipilih bapakne Goldman kanggo dheweke nalika isih cilik.

Sinopsis Penganten Putri

Cover Buku Panganten Putri

Putri sing wis tunangan kaperang dadi loro. Sing pertama, kanthi cara prolog, ngira presentasi dening William Goldman dhewe, sing, liwat fiksi, nyritakake uripe dhewe, utamane nalika bocah, wong sing imigran saka Florida, maca saben wengi kanggo The Princess Bride: A Classical Story of True Loves and Great Adventures dening S. Morgenstern. Wong sing nulungi dheweke nulis literatur lan nilar masa remaja "mbuwang-mbayangake imajinasi," miturut wong tuwa lan guru. Pirang-pirang taun mengko, nalika Goldman pungkasane nggawe novelis, dheweke mutusake ngirim buku sing padha menyang putrane, sadhar yen dheweke nilar dheweke sawise maca bab kaping pisanan. Mangkene penulis nemokake manawa crita sing dicritakake bapakne sejatine didhasarake ing bagean sing paling nyenengake ing bukune Morgenstern. Kunci sing bakal nyebabake William Goldman nulis The Princess Bride, crita nomer loro sing dijaluk judhul kasebut.

Putri panganten putri, yaiku crita sing nggabungake macem-macem jinis kayata romansa, petualangan, fantasi lan humor. Dumunung ing negara fiksi Florin (bapakné Goldman minangka wong Florinian, mula kanthi otomatis ndadékaké para pamaca dadi crita kaya kasunyatané fiksi adhedhasar jeneng koin kuna sing digunakake ing Florence nalika abad pertengahan), The Princess Bride ngandhani crita katresnan antarane Putri Buttercup lan Westley sing dikasihi, sing sawise sekarat, nuntun Buttercup supaya tunangan karo Humperdinck, pangeran jahat, supaya ora ana perang. Nanging, sadurunge pesta, sekelompok perampok nyulik putri kasebut. Anggota kasebut yaiku Íñigo Montoya, pedhang paling apik ing saindenging jagad; Vizzini, manungsa sing paling cerdas; lan Fezzik, sing paling kuat, sing ora bakal duwe ngarsane wong misterius kanthi ireng sing ngoyak nalika uwal.

Paraga Panganten Putri

Cary Elwes lan Robin Wright ing film Rob Reiner

Putri Penganten kebak wong jahat, pangeran, putri lan akeh tokoh liyane sing bisa dibayangake, ing ngisor iki dadi paraga utama ing crita kasebut:

  • Buttercup: Dheweke dadi protagonis heroine lan tresna karo Westley. Bocah susu kepala sing duwe ide tetep dadi bocah wadon sing paling ayu ing kerajaan Florin lan, dadi kunci kanggo nyegah perang ing loro-lorone.
  • Westley: Dheweke minangka bocah lanang sing stabil sing tresna karo Buttercup, putrine sing duwe omah lan omahe kobong, dadi mlarat banget. Kanggo ngatasi kahanan kasebut lan bisa omah-omah karo Buttercup, dheweke terus lelungan kanthi janji bakal bali. Nanging, sajrone lelungan kasebut, dheweke tiwas dening Bajak Laut Roberts Deel sing jahat.
  • Pangeran humperdinck: Pirang lan ala, Pangeran Humperdinck malah ora ngerti sapa sejatine Buttercup, karo Count Rugen sing tanggung jawab nggawa wanita paling ayu ing kerajaan kasebut. Dheweke minangka pemburu sing seneng banget lan ngrencanakake nyulik Buttercup sadurunge omah-omah supaya bisa nggawe perang karo bangsa Guilder.
  • Inigo Montoya: Asal saka Spanyol, karakter iki dianggep dadi pedhang paling apik ing donya, dadi salah sawijining anggota trio sing nyulik Buttercup. Kaya liyane saka tentara bayaran, dheweke narik wektu kepungkur sing ora bisa uwal lan sing bisa diakses dening maca liwat flashback sajrone crita kasebut. Dheweke minangka ukara mitos «Aku Íñigo Montoya, sampeyan mateni bapakku, siyapna mati», ing lambene para bocah enom, nalika taun 80-an, dheweke main pedhang sing niru watak iki.
  • Wizzini: Asal saka Sisilia, dheweke minangka wong sing paling cerdas lan tangan tengen Pangeran Humperdinck babagan penculikan Buttercup. Uga nggawa macem-macem masalah saka jaman biyen.
  • FezzikSalam saka Greenladia, Fezzik minangka bocah enom sing dianggep manungsa paling kuat ing jagad iki. Dheweke asring nyanyi sajak sing nggawe Vizzini edan lan dheweke ora seneng gelut kotor.

Putri Panganten: Novel Fantasi sing Ditemokake maneh

William Goldman, panulis The Princess Bride

Novel petualangan lan fantasi yaiku crita babagan bocah-bocah nalika penulis The Princess Bride, William Goldman. Panulis sing kanthi crita iki ngupayakake nggawe maneh genre kasebut kanthi ngidini crita bocah priori bisa diinterpretasi dening pamirsa diwasa. Adhedhasar humor, parodi lan karakter sing ora cocog karo kanon sing diarepake ing crita katresnan abad pertengahan, The Princess Bride Iki diterbitake ing taun 1973 ing Amerika Serikat dening omah penerbitan Harcourt Brace.. Nanging, mengko Goldman negesake nambah adegan anyar sing editor ora ditolak wiwit wiwitan kanggo ngindhari masalah hak cipta karo Morgenstern. Elinga manawa The Princess Bride minangka komparasi crita Morgenstern, nanging ora suwe nyoba ngowahi materi sing ana.

Sawise dadi laris, buku kasebut saya tambah akeh adaptasi film sing dirilis taun 1987. Disutradarai dening Rob Reiner lan dibintangi Cary Elwess lan Robin Wright, film kasebut ditulis karo Goldman dhewe lan dadi sukses box office.

Telung puluh taun sawise premiere film (lan patang puluh buku), The Princess Bride terus dadi klasik sastra universal. Sekumpulan genre ing sajrone William Goldman nggawe novel-novel petualangan sajrone urip, ngritik keluwihane royalti Eropa, nuduhake pati, lan pungkasane narik kawigatene atusan pembaca.

Wong sing saiki padha nganggep The Princess Bride minangka salah sawijining buku sing paling apik lan bukti kepiye buku sing apik bisa ngasilake buku sing luwih apik.

Apa sampeyan maca Putri sing wis tunangan dening William Goldman?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.