Putri ing wengi

Putri ing wayah wengi.

Putri ing wayah wengi.

Putri ing wengi minangka novel pangarang Spanyol sing duwe spesialisasi ing sastra fantasi, Laura Gallego. Buku kasebut nggambarake refleksi katresnan minangka kekuwatan motivasi ruang lingkup sing praktis tanpa wates (kanggo sing apik lan sing ala). Kajaba iku, judhul kasebut mbatesi prilaku "ditrima kanthi sosial" ing konteks deso.

Kaya umume karya penulis Valencian, Putri ing wengi duweni tokoh wanita minangka paraga utama. Sing, ngemot tema pewarna males ukum kanggo peran wanita ing masarakat, pentinge ngetrapake nilai etika sajrone tuwuhing wong lan ngurmati lingkungan alami.

Babagan panganggit

Laura Gallego minangka salah sawijining panulis sing paling misuwur ing basa Spanyol ing subgenre literatur fantasi sajrone rong dekade kepungkur. Kemampuane kanggo njlentrehake alam semesta sing dijupuk saka imajinasi wis menehi kontribusi penting kanggo huruf Spanyol.. Kajaba iku, dheweke duwe gaya sing ngidini dheweke ngrampungake topik apa wae, sanajan kontroversial.

Gallego lair ing Cuart de Poblet, sawijining kotamadya ing Komunitas Valencian, ing taun 1977. Dheweke duwe gelar Filsafat Hispanik, karir sing disinaoni kanthi tujuan kanggo nyedhiyakake awake dhewe kanggo mulang sastra. Sanajan matur nuwun kanggo pakaryan sing sukses lan paling penting, nganti saiki dheweke durung mbedakake profesi kajaba nulis.

Pacangan Fantasi

Gallego nemtokake dheweke minangka pacangan fantasi. Iki minangka jinis sing paling seneng nulis lan maca. Ora mokal yen bukune sing disenengi Crita sing ora ana enteke dening Michael Ende. Dheweke uga ngumumake yen dheweke penggemar Tolkien, George RR Martin lan Paulo Coelho. Karakter sing disenengi yaiku Sherlock Holmes.

Artikel sing gegandhengan:
Buku-bukune Laura Gallego: petualangan fantasi lan pemuda

Sanajan wis lair sawetara taun kepungkur, dheweke dadi "Milenium khas". Kekasih video game (final Fantasy y Warcraft peringkat ndhuwur). Dheweke uga diarani kecanduan bioskop, (Mulan y Bajak laut saka karibia pesenan pertama). Kajaba iku, Gallego nuduhake komik (manga) sing disenengi Ranma ½, pati Wigati y Alita, malaikat perang.

Laura Gallego lan sastra hebat saiki

Telung dekade kepungkur katon munggah pangkat ing literatur pemuda. Wiwit JK Rowling ngilangi standar penjualan lan cathetan ing alam semesta Harry Potter, pesulap (remaja) sing paling populer ing donya, remaja lan wong diwasa wis seneng maca.

Laura Gallego.

Laura Gallego.

Yen panulis Inggris iki lan liya-liyane kaya Stephanie Mayer, Suzanne Collins utawa John Green duwe kaluwihan, mula bakal nggawa buku luwih cedhak karo umur sekolah lan universitas. Klompok sing mandheg maca mung kewajiban. Sanalika, wong-wong sing wis biasa nggawa buku ing tangane wis ora katon kaya kasus-kasus atipikal utawa potensial nerds.

Sales vs Quality: debat abadi

Mesthi wae, diskusi saiki ana ing babagan kualitas "literatur" iki. Sampeyan ora negesake manawa negesake manawa akeh teks kasebut nduweni sipat naratif sing "diragukan"., paling ora. Malah ana kasus sing adaptasi film luwih apik —Saga Senja, contone - yaiku, cukup cukup.

Putri ing wengi, Roman paranormal remaja?

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Putri ing wengi

Kanthi konteks sing diandharake ing paragraf sadurunge, umume Pamaca sing preferensi literature ora pati jelas karo fantasi utawa crita "enom" bakal rumangsa ora percaya. Iki minangka pitakonan alami, amarga Laura Gallego duwe spesialisasi literatur sing apik kanggo bocah lan bocah enom.

Dadi, yen vampir mlebu ing plot kasebut, bisa uga ana ing kategori "romansa paranormal remaja." Dibintangi pengecer getih porselin sing padha karo sing digawe dening Mayer. Utawa ana sing kurang dipercaya, kaya saga Cassandra Clare sing ora ana enteke, Bayangan. Untunge Putri ing wengi iku dudu barang siji utawa liyane.

Analisis putri ing wayah wengi

Pribadi

Isabelle

Dheweke dadi tokoh utama, Dheweke dadi bocah wadon sing ayu banget lan kesenengane ngowahi urip ing salawas-lawase. Dheweke nuduhake rada wani lan konsistensi ing keputusan, utamane sing ana hubungane karo katresnan lan kasetyane marang wong sing lara lan ora kuwat.

Maksimum polisi

Pegawai negeri sipil kanthi tenang. Dheweke seneng banget karo Isabelle nanging luwih seneng ndhelikake emosi sejatine. Sajrone acara kasebut, dheweke kayane wong rada ora duwe inisiatif, nanging ing asil kasebut dheweke nuduhake regane sing gedhe lan, utamane, akeh akal sehat.

Jerome

Dheweke minangka pemuda sing kuwatir banget karo apa sing dipikirake kanca-kancane.Mula dheweke nindakake kabeh kekuwatan kanggo nduduhake keberanian lan gagabah. Mesthi wae, dheweke wedi banget karo misteri sing didhelikake ing omah sing paling wedi ing kutha kasebut.

Mijail

Dheweke minangka "bajingan" bisu Isabelle. Liwat tokoh dheweke, panganggit main sethithik kanthi bisa uga prasangka para maos amarga nampilake rada serem ing wiwitan. Nanging ing batin dheweke minangka makhluk sing setya banget, kanthi ati mulya lan tanpa pamrih.

Buku asli lan bisa diprediksi sekaligus, apa bisa?

Frasa dening Laura Gallego.

Frasa dening Laura Gallego.

Gallego duwe kaluwihan kanggo uwal saka klise khas narasi jinis iki. Dadi adoh saka crita khas bocah wadon sing ora bisa dadi mangsa sing duwe atraksi sing pareng tumrap makhluk sing, sanajan dheweke dudu wong jahat, dheweke uga dudu "roti dewa". Nanging, elemen liyane ora owah, amarga alur gerakane amarga kekarepan bocah wadon sing ora sopan ora padhang.

Bagéan saka orisinalitas Putri ing wengi yaiku ing titik sing dipilih penulis kanggo miwiti nyritakake kedadeyan kasebut. Nalika protagonis (enom banget) nindakake apa sing ora kudune, mula kudu nanggung akibat. Mesthi, kepiye carane bisa uga liya: kabeh kanggo katresnan. Sanajan - pantes dijlentrehake - nalika tresna, "separo sing luwih apik" ora duwe taring.

Nglipur lan ora liya

Nanging wiwitane kesusu ora cukup kanggo crita kasebut bisa lolos saka donya sing ora dingerteni masarakat. Nyatane, sing maca sing paling ceroboh bakal bisa ngira-ngira konflik sing ana ing tengah-tengah buku kasebut. Sanajan dudu "romansa remaja", ana crita katresnan sing ora bisa ditindakake.

Ing kasus apa wae, iki ora ngalangi supaya tetep minat maca nganti pungkasan. Amarga Bisa uga bisa ditebak, nanging kacepetan frenetik sing digawe pangarang ora nate dipikirake. Lan ngluwihi sawetara corak corak sing rada kepeksa, integritas crita tetep utuh.

Buku akhir minggu

Putri ing wengi Iki minangka novel sing ditulis kanthi apik, kanthi gaya sing bersih lan lancar. Bebarengan karo crita basa sing dinamis lan ora rumit, emosi sing tuwuh akeh banget. Thanks kanggo plot sing dikembangake ing luwih saka 150 kaca, sing dihiasi karo sawetara ilustrasi. Bebarengan, ciri-ciri kasebut ndadekake teks sing ideal bisa dinikmati nalika liwat.

Mulane, wacan kasebut sampurna kanggo uwal saka rutinitas lan ngrangsang imajinasi. Deleng liyane ing alam semesta saka setan sing nyedhot getih; makhluk sing wiwit Dracula Bram Stoker durung bisa ngilangi rasa ngelak getih. Putri ing wengi Iki minangka karya agung, nanging ora ana ing Forks.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.