Putri saka desa kain

Putri saka kutha kain.

Putri saka kutha kain.

Putri saka desa kain minangka cicilan nomer loro trilogi sastra sing digawe dening panulis Jerman Anne Jacobs. Wiwitane diterbitake ing taun 2015, sanajan telung taun mengko terjemahan Spanyol bakal tekan toko buku. Iki minangka drama sejarah sing terang-terangan ndadekake konflik antarane Crawley lan abdi kasebut dadi sumber inspirasi. Asile? Sukses gedhe ing antarane para kritikus umum lan khusus.

Cara nyedhaki crita babagan aristokrasi Eropa ing pungkasan abad kesembilan belas lan awal abad kaping rong puluh ganti kanthi radikal sawise 2010. Taun iku dirilis Abbey Downton, salah sawijining seri televisi Inggris sing paling sukses, digawe dening panulis skrip sing menang Oscar, Julian Fellowes. Sukses produksi sing apik iki ngilangi paradigma lawas: (mesthine) drama sejarah ora bisa didol.

Babagan panganggit, Anne Jacobs

Bakat sing didhelikake

Dheweke lair ing taun 1941, ing Lower Saxony, nalika semana negara federal paling gedhe ing Jerman. Panyerat utamane cemburu nglindhungi uripe pribadi, mula rinciane ora akeh. Ora ana kepastian babagan Anne Jacobs. Antarane, pasinaon ing musik lan basa. Kajaba iku, wis suwe dheweke menehi dhiri dadi guru sekolah menengah.

Profesi sastra (nanging dudu jabatan) tekan dheweke nalika yuswane wis cukup tuwa. Karya pertamane diterbitake ing pungkasan abad kaping XNUMX, nalika dheweke mutusake kanggo nyedhiyakake kabeh surat. Skor novel bersejarah ngidini dheweke entuk independen finansial mung kudu nulis. Sanajan adoh saka pangenalan umum, amarga dheweke nggunakake pirang jeneng samaran supaya tetep ora ana ing ayang-ayangan.

Desa kain, buku sing ngowahi kabeh

Ing 2014 dheweke mutusake nerbitake kanthi jeneng asline. Dheweke bakal nindakake bab kaping pisanan sing wis dingerteni ing macem-macem wawancara, mesthi dikira trilogi. Desa kain iku sing paling laris. Nanging, judhul kasebut ndadekake Jacobs dadi papan sing misuwur ing antarane panulis Jerman saiki. Tinjauan pamaca cukup antusias, sanajan ana sawetara pangritik sing mung ndeleng minangka buku "prosa sing bener".

Setahun mengko, ana peluncuran Putri saka kutha kain, sing popularitas nggawe Anne Jacobs dadi panganggit asring digawe ing antarane masarakat Teutonic. Kanthi teks iki, panulis nuduhake kemampuane ngenalake fiksi ing tengah-tengah konflik sejarah nyata: Perang Dunia Pertama. Saliyane nggawe crita padharan sing njlimet, sing —dadi fokus kabeh perhatian marang protagonis— njaga keseragaman sing lengkap.

Warisan saka desa kain: nyata sadurunge lan sawise

Panutupan trilogi diterbitake (ing basa Jerman lan Spanyol) ing taun 2019. Sanajan Jacobs wis entuk sukses sing signifikan ing luar negeri kanthi angsuran sadurunge, pengabdiane '' domestik '' durung teka nganti saiki Warisan saka desa kain. Mangkono, sukses ing penjualan iki tegese panjaluk sing luwih gedhe sadurunge sing sadurunge.

Maca rutin crita Melzer seneng karo pungkasane. Kanggo wong-wong mau, "kasep" minangka sawijining khalifah. Crita sing seger lan nyenengake, sugih sumber lan formula sing wis dites, nanging isih efektif.

Argumentasi saka Putri saka desa kain

Omah gedhong Augsburg sing gedhe dadi rumah sakit perang dadi panggung utama. Pabrik kain manggoni "adegan" alternatif. Bebarengan karo drama sing ana ing antarane para paraga - mesthi ana konflik sing padha karo keunggulan manungsa - ora bisa dicegah kalebu unsur utama: Perang Gedhe. Kedadeyan kasebut ing konteks sing kualifikasi "Perang Dunia I" ora ana tenan, amarga sajrone perang iki, ora ana sing mikir bakal ana terusan.

Antarane pesona subgenre fiksi sejarah yaiku penguatan verisimilitude. Ing tangan siji, kasunyatan sing "nyata" lan "ora bisa dipertanyakan", sing kabeh ngerti asil (paling ora sebagian). Saliyane, sawetara karakter sing gampang nuwuhake empati. Banjur, sing maca entuk wanita sing berisiko, pelamar sing tampan lan apik, tragedi kulawarga, pengin nambah… lan rahasia kulawarga sing gedhe lan skandal.

Análisis

Campuran sing efisien

Anne Jacobs.

Anne Jacobs.

Efisiensi lan gaya sing dituduhake dening Jacobs kanggo nyampur kabeh elemen kasebut, minangka aspek diferensial sing ndadekake trilogi dheweke istimewa. Faktor kasebut kabukten banget ing bab penengah, Putri saka desa kain. Kanggo akeh panulis, slamet ing bagean liya ora gampang. Nanging, Jacobs liwat karo A.

Ora mung nambah semangat sing dikembangake kanthi cicilan kaping pisanan, dheweke, uga, sejatine karo struktur trilogi, nuduhake kemampuan luar biasa kanggo "peteng langit" para paraga. Kasunyatan urip sing gampang dadi tugas titan, sing katresnan (mesthi tresna) bisa dadi balsem lan racun.

Ora asli?

Umumé, kabeh trilogi saka Desa kain kalebu ing apa sing bakal diarani "novel sing bener." Mesthi, utamane Putri saka omah kain. Nanging, nganti sawetara panulis diklaim ora duwe orisinalitas. Iki masalah? Wangsulane cekak ora. Sanajan ora ana unsur novel lan kejutan (nyoto), crita kasebut ora nate nuduhake bolongan.

Jacobs njlentrehake babagan deskripsi paraga lan, utamane, perasaane. Kanthi cara iki, panulis Saxon ora mung bisa njaga minat ing plot kasebut, nanging uga entuk tuwuh saka para protagonis. Sanalika, nggunakake tembung sing resik, lancar banget (sanajan data lan jeneng sing akeh banget), ora ana kebingungan.

Sejarah minangka latar mburi

Sejatine karo ajarane mulang, Panulis uga njupuk kauntungan saka critane kanggo menehi ngerti babagan sebagean umum dadi wayahe penting ing sejarah Jerman. Mesthi, ora bisa kasebut minangka novel perang, nanging, Putri saka desa kain nawakake ringkesan babagan carane masarakat Jerman, loro bangsawan lan kasta sing kurang disenengi kanthi ekonomi urip liwat konflik sing ngowahi jagad iki selawase.

Jacobs percaya banget karo crita fiksi - Ing kasus tartamtu, ing novel "fiksi sejarah" - minangka sarana sing sah kanggo nyebarake sawetara kasunyatan kanggo masarakat. Iki minangka prekara sing menehi tandha generasi lan ngowahi jagad selawase. Salajengipun, sawise maca trilogi, para maos kepengin ngerti kanthi luwih rinci kedadeyan sing kedadeyan sajrone periode kasebut.

Kutipan saka Anne Jacobs.

Kutipan saka Anne Jacobs.

Novel sing menehi pengaruh

Para kritikus mesthi duwe peran penting nalika ngomong babagan manifestasi seni apa wae. Nanging nalika seni lan perdagangan bisa digunakake bareng, kaya industri penerbitan, faktor sing penting banget yaiku reaksi masarakat. Mula, ing kasus Anne Jacobs lan Putri saka kutha kain, wangsulane bebarengan: iku novel sing kudu diwaca.

Tinjauan positif luwih didhukung dening jumlah salinan sing didol: luwih saka 3 yuta salinan ing saindenging jagad. Mula, keraguan bisa diatasi sadurunge premis ing ngisor iki: sukses ing sastra ing saben ekspresi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.