_Polisine ing Wulan_. Permata cilik liyane saka kartunis Tom Gauld

Aku maca pameran saka komik. Coba kandhakake, amarga aku wiwit sekolah mbiyen, aku tuwuh kanthi komik lan, nalika wis diwasa, aku luwih milih serat tinimbang kanggo kartun. Aku mung setya karo kucing ireng favoritku John blacksad, saka Guarnido lan Díaz Canales. Nanging saben-saben aku ndeleng panorama kasebut. Lan musim panas iki aku nemokake permata cilik iki, Polisi ing rembulan, saka kartunis lan panulis skrip Tom gauld, lan aku wis kepincut.

Karo bocah cilik loro sing wiwit maca, aku wis bali menyang bagean buku lan komik bocah. Dadi saben-saben aku menyang toko buku utawa mal, aku mlaku-mlaku. Lan salah sawijining dina iki, ndhelik saka panas panas, aku mlebu salah sawijining dina. Aku uga kudu nyathet Aku lagi maca tembung pulisi nang endi wae lan aku wis kasengsem.

supaya judhul buku cilik iki ing rak bocah Aku narik kawigaten. Aku njupuk lan miwiti maca nganti rampung. Total bisa uga 10 menit wektu nandur modhal. Ora ana teks sing ditulis, nanging gambar monokrom, sederhana lan minimalis padha ngatur kanthi apik kanggo nyebut kesederhanaan crita sing gampang banget lan ing wektu sing padha jero.

Tom gauld

Lair ing Aberdeen Ing taun 1976, kartunis lan penulis skrip Skotlandia iki wis nggawe ceruk penting ing adegan komik saiki. Sing ngudani lan ilustrasi diterbitake ing situs kaya The Guardian o The New York Times. Dheweke mung duwe rong karya dawa liyane.

  • Goliath (2012): crita David lan Goliath saka sudut pandang sing terakhir.
  • Kabeh wong meri tas ransel maburku (2015): kompilasi komik babagan tema lan kanthi macem-macem karakter sing diterbitake ing The Guardian.

Maret kepungkur, dheweke ana ing Spanyol saiki polisi sing duwe pengaruhe padha asale saka pakaryan Stanley Kubrick utawa Arsitektur 60-an ing Inggris Raya.

Polisi ing rembulan

Sinopsis

En 96 kaca kita arep rembulan Ana ing Pinggiran kutha manawa ana wis ngerti jaman sing luwih apik lan saiki kosong suwi sithik. Ora ana sing teka lan kabeh lunga. Pratinjau kosong kanggo protagonis, ing mung polisi sing tetep makarya saben dinane babak lan ngawasi. Nanging iki saya suwe saya suwe saya suwe saya suwe saya cepet kasus sing bakal dirampungake dadi sawetara minangka ora penting. A wong wadon tuwa sing kelangan asune, a automaton uwal saka Museum Bulan, utawa a cah wedok mlayu Saka omah.

Dadi ing sawijining dina uga ing endi lurip liwati alon-alon kaya monoton lan sepi banget kanggo pahlawan kita sing, Nanging, terus ing sikil jurang. Nanging ora ana apa-apa. Ing sawijining dina tangga teparo pamitan amarga bali menyang Bumi. Liyane, duweke kendaraan patroli rusak, nanging ora ana maneh suku cadang lan sing dikirim saka Bumi dilengkapi konfigurasi sing beda-beda sing ora bisa digunakake ing kana.

Ya pancen. Opo ora gagal yaiku kopi lan sik kasebut ing panggonan sing isih ana lan sing nekani a pelayan sepi kaya dheweke. Nganti uga gagal.

Apa

sing ojo diapusi garis-garis sederhana utawa ketenangan utawa monokrom. Sanadyan vignet teks kosong, amarga ora ana isin lan kasepen sing ngubengi protagonis kasebut. Kabeh nggawe siji campuran melankolis, humor lan ironi. Sampeyan uga lungguh ing kana ing wulan lan urip bareng perasaan sing padha karo petugas penegak hukum sing apik lan mundur. Kita ngrasakake rasa sedhih, kuciwane amarga ngimpi yen kayane mbaka sethithik wis malih dadi ngipi elek.

Yo Aku nyaranake mriksa. Mungkin sampeyan ora bakal ngandhani apa-apa utawa sampeyan bakal nemokake bab sing, kaya aku, menehi sentuhan pinemu. Nanging tanpa mangu-mangu ora bakal nglirwakake sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)