Masyarakat pujangga pati

Tom Schulman.

Tom Schulman.

Masyarakat pujangga pati (buku) minangka adaptasi sastra saka skrip sing diterbitake dening Tom Schulman ing taun 1989 kanggo film fitur homonim. Crita iki disesuaikan karo format novelistik dening wartawan Amerika Nancy H. Kleinbaum. Sapa sing uga misuwur dadi panulis buku bocah-bocah, lan, utamane, amarga akeh buku adhedhasar film Hollywood.

Dadi, Masyarakat Pujangga Mati (judhul asli ing basa Inggris) minangka adaptasi pertama skrip sing dirampungake Kleinbaum. Kanthi cara iki, panulis Amerika njupuk kauntungan saka ulasan sing apik sing ditampa film kasebut kanggo nggawe dheweke misuwur. Mesthi wae, teks kasebut cocog karo kualitas film. Yen ora, kesuwur sing dipikolehi mesthi ora produktif lan ora suwe.

Babagan panulis

Wartawan lan panulis Amerika Nancy H. Kleinbaum (1948 -) iku lulusan Universitas Northwestern Evanston. Saiki, dadi bagean saka tim majalah Lifestyles lan manggon ing Gunung Kisco, New York, karo mitra lan anak telu. Loro saka Masyarakat Pujangga MatiIng antarane adaptasi literatur adhedhasar skrip film, ing ngisor iki pinunjul:

  • Roh Story (sangalas sangang puluh lima). Skrip asli dening Kermit Frazier.
  • Dokter Dolittle lan kulawarga kewan (1999). Skrip asli dening Hugh Lofting.
  • Lelungan Dokter Dolittle (Perjalanan Dokter Dolittle, 1999). Skrip asli dening Hugh Lofting.
Nancy H. Kleinbaum.

Nancy H. Kleinbaum.

Masyarakat Pujangga Mati

Panulis mutusake adaptasi skrip iki karo literatur amarga nilai pendhidhikan sing ditularake. Kajaba iku, crita kasebut pancen menehi motivasi saka sawetara sudut pandang - ngluwihi level pedagogi - amarga ngemot piwulang urip sing luar biasa. Asil kasebut minangka buku sing nyenengake lan nyenengake film sing dibintangi Robin Williams.

Tokoh utama yaiku John Keating, Guru Inggris sing ora resmi kanthi cara mulang sing ora konvensional. Tujuan utamane yaiku supaya siswa nyedhaki literatur kanggo nyengkuyung - ora mung maca - uga bisa nyebutake kanthi nulis. Kanthi cara iki, guru ngarep-arep bisa nggugah winih kreatif ing siswa lan ngluwihi watese dhewe.

Ringkesan saka Masyarakat pujangga pati

Klub pujangga sing jenenge mati, ing Spanyol.

Klub pujangga sing jenenge mati, ing Spanyol.

Sampeyan bisa tuku buku ing kene: Masyarakat pujangga pati

Ing wiwitan narasi, Pak Gale Nolan, Kepala Sekolah Akademi Welton, ngaturake pidato kanggo kabeh siswa. Alamat kasebut ngucapake papat pilar institusi: tradhisi, pakurmatan, disiplin lan kaunggulan. Kepala sekolah banjur ngenalake guru basa Inggris anyar, Pak Keating, uga siswa anyar sing jenenge Todd Anderson.

Suwe-suwe, Todd kenal karo kanca sakelas. Dheweke yaiku Neil Perry, Charlie Dalton, Knox Overstreet, Steven Meeks, Richard Cameron, lan Pitts. Sawise dina pertama ing kelas, para siswa nyadari keunikan Profesor Keating lan cara sing ora konvensional. Apamaneh nalika dheweke mlumpat ing meja lan maca kutipan saka puisi Walt Whitman.

Carpe Diem

Profesor kasebut nggawa siswa ing ruang akademi akademi. Ing kana, dheweke nerangake tegese tembung kasebut Carpe Diem ing geguritan. Tembung kasebut negesake "njupuk kesempatan kanggo urip sing luar biasa." Luwih lanjut, Neil Perry nemokake buku tahunan Profesor Keating, sing nuduhake John minangka anggota The Society of Dead Poets.

Neil takon babagan profesor babagan iki. Keating nerangake manawa klompok rahasia sing khusus maca geguritan Shelley, Thoreau, Withman, lan tulisane dhewe. Maca kasebut digawe ing njero guwa kuno. Dadi Perry lan kanca-kancane mutusake urip maneh kegiatan klub lawas.

Tantangan

Profesor Keating terus ngelingake marang para siswa babagan pentinge ndeleng perkara saka perspektif liyane. Mula, salah sawijining laku sing paling asring ditindakake yaiku munggah ing ndhuwur mejane. Semono uga, guru negesake manawa kabeh wong kudu mbela prekara sing dheweke yakin. Kanggo iki, dheweke gumantung marang slogan Carpe Diem, Maksim Horacio, minangka pandhuan saben dinane.

Nanging, Nalika guru njaluk siswa maca geguritane dhewe, ora ana sing wani mara ing ngarep kelas. Akibate, Keating milih Todd Anderson dadi wani pisanan kanggo dinamika. Nalika ndeleng rasa ora nyaman siswa kasebut, guru njaluk dheweke njlentrehake salah sawijine paraga Whitman kanthi imajine dhewe.

Kejut

Ing sawijining wengi, Masyarakat Pujangga Mati ketemu ing guwa, kajaba Neil lan Cameron. Ing rapat iki, Todd pungkasane wani maca geguritane dhewe. Dina sabanjuré kabeh anggota Akademi Welton kesengsem karo kabar sedane Neil Perry. Jebule dheweke bunuh diri amarga bapake nglarang dheweke nindakake pagelaran (puisi).

Banjur, Cameron sambat babagan cara mulang Profesor Keating marang Kepala Sekolah Gale lan nyritakake babagan The Society of Dead Poets. Kepala sekolah salah anggap strategi pedagogi guru, amarga dheweke nganggep "ngrayu" tumindak mbebayani tumrap siswa. Antarane, kinerja peran sing nyebabake konflik ing Neil.

Sugeng

Kepala Sekolah Gale mecat Profesor John Keating kanthi cara sing ala banget. Patut siswa nesu banget amarga ora sopan lan dheweke mutusake nggawe jabatan kasebut jelas babagan masalah iki. Pungkasane, kabeh siswa sing dadi anggota The Society of Dead Poets entuk meja.

Análisis

Dawane teks —166 kaca— diselehake ing kategori “buku saku”. Mangkono, isine kental kabeh lan sekaligus gampang diwaca. Sampul kasebut malah menehi rincian penting: klambi sederhana guru (sing katon dikepung karo para siswa). Iki dudu rincian sing cilik amarga institusi kasebut cukup formal.

Kutipan Tom Schulman.

Kutipan Tom Schulman.

Ing antarane para siswa, paraga kanthi lelungan kasenengan paling apik yaiku Todd Anderson. Amarga wiwitane dheweke ora kepincut karo sastra (apa maneh ide maca geguritane dhewe ing ngarep umum amarga isin). Nanging amarga ilham kreatif Creative "Keating," nular, Todd bisa ngatasi watesan lan maca tulisane ing ngarepe wong liya.

Pajeg

Kanthi adaptasi sastra saka Masyarakat Pujangga Mati, Nancy H. Kleinbaum budhal kanggo mbangkitake eling marang wong-wong mau pujangga sing wis seda. Sejatine, pesen intrinsik ing crita kasebut kanthi sampurna diwakili dening frase Carpe Diem... Minangka slogan universal: nggawe saben dina istimewa.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.