Apa kita maca puisi? Ya. Contone, 7 buku puisi kasebut

Ya, sampeyan maca puisi. Saka klasik nganti generasi anyar lan bakat anyar ditemokake kanthi cara sewu siji cara. Amarga saiki ana media ing ekspansi tanpa wates. Ana jaringan sosial liwat layar. Lan saiki sampeyan mung butuh ukara saka wayahe inspirasi utawa salah sawijining hits media kasebut sing ngunggahake sampeyan menyang swarga.

Dina iki aku ngomong babagan jeneng lan bakat anyar kasebut sing wis entuk kaluhuran kasebut utawa ana ing njero. Iki kalebu generasi-generasi ing jagad sing cepet banget, nanging sampeyan bisa nggawe bolongan kanthi ngeklik ayat sing diilhami kasebut. Coba delengen.

Kanthi kaset lan pulpen - Ngalahake

Rusak, utawa José Á. Gomez Iglesias, yaiku pemuda normal saka Vigo sing sedina se mulai nulis ing jaringan lan nemokake sukses. Nanging kasuse ora mung siji, amarga iki minangka saluran komunikasi kanthi kuari paling gedhe kanggo nilai-nilai enom kasebut dheweke bisa nyambung karo ewonan pandherekipun.

Kumpulan puisi iki paling pungkasan wong liya sing kalebu nganti jumlah kompilasi. Dheweke terus nglumpukake puisi lan prosa puisi, kanthi urat sing padha karo sing sadurunge diterbitake. Isine? Sing wis nyenengake para pamiarsa: urip saben dinane, semangat, lara ati, kekancan, sedhih, bocah, ngarep-arep jagad sing luwih apik, lan sing utama, kapercayan yen tresna bisa nindakake apa wae.

Sanajan sampeyan nemokake kula

Sing paling disenengi karo sampeyan yaiku sampeyan ora nate nyerah. Pancen ora prekara sing dakkandhakake. Saben badai wedi teka, sampeyan ngilangi dheweke kanthi ngguyu, kanthi kekuatan lan kekarepan sampeyan. Ora ana apa-apa, nanging sanajan ngono, sampeyan ngilangi rasa wedi. Lan delengen, dheweke durung gampang nggawe sampeyan. Wong liya ing papan sampeyan bakal ilang ing tengah-tengah Sahara. Nanging sampeyan terus. Iki dudu amarga ora nyoba. Sampeyan mesthi tundhuk yen dheweke ngarepake apa-apa saka sampeyan, lan yen ora uga. Sampeyan ora prelu weruh babagan seluler, utawa babagan urip sapa wae kanggo nuduhake manawa sampeyan kepenak. Ya, kosok baline sing umume. Ing sawijining dina, sampeyan ilang karo mobil amarga Gusti Allah ngerti ing endi lan mbesuk sampeyan katon esem kaya dina lair. Sampeyan seneng seneng banget. Rincian sethithik sing ora ditemokake. Akeh sing sawetara sampeyan ora nate ngandhani sapa wae.

Sisih kursi - Patricia Benito

Mangkono uga sing kedadeyan karo Patricia Benito, sing sawise sukses koleksi puisi pertama, Pisanan saka pujangga, bali karo sadetik. Pujangga Kanaria iki saka Las Palmas nggawe kabisat kualitatif saka kasino ing Barcelona sing digunakake minangka dealer kanggo fenomena sastra ing ayat sing khusus kanggo sihir urip saben dinane, utawa papan cilik sing ana ing jagad iki. Lan dheweke uga miwiti nerbitake dhiri.

Pranyata aku kuwat. Mesthi padha karo sadurunge, saiki aku ngerti.

«Aku sinau akeh saka wong-wong sing

ngubengi.

Sawetara mulang babagan carane nindakake;

liyane, ing endi aku pengin lunga ».

Sing pantai kita - Elvira Sastre

Elvira Sastre yaiku jeneng liyane sing relevan ing antarane nilai-nilai puisi nasional sing saya suwe saya suwe iki. Lair ing Segovia ing taun 1992, iki wis dadi duweke buku kaping lima y nyiyapake novel pertamane. Kanthi sukses ing Meksiko lan Argentina, ing koleksi puisi anyar iki dheweke terus ngungkapake donya batin lan pengalaman sing paling intim.

Aku ngrasakake oyot sing nemplek ing tungkakku. Sampeyan ora mandheg ngenteni amarga kesel, sampeyan ora ngenteni maneh amarga swara ing sisih liyane mandheg lan oyot dadi garing.

Katresnan iku kaya nari: kanggo ngerti kepiye, sampeyan kudu wiwit loro lan pungkasane mung siji.

Ataraxia ati - Owl Sara

Lair ing Garis Concepción ing taun 1991, Sara Búho nuduhake teks dheweke ing dheweke blog lan jaringan sosial wiwit umur 15 taun. Dadi ing kana uga entuk perhatian saka pamaca. Gayane wis dibandhingake karo gaya Elvira Sastre. Lan tema uga ngrampungake masalah sing padha.

 {…} Sampeyan mlebu lan nggawe aku sadhar yen katresnan iku kaya pariwara Peter Pan, sing mung mati yen sampeyan ora precaya. Kanthi nyambungake tatu karo aku, sampeyan bakal teka lan dadi wong pisanan sing bisa ngomong babagan perdamaian tanpa nyebutake perang. {…}
Dumadakan sampeyan teka karo tentara sampeyan sing bisu, nanging wektu iki dheweke ora bakal teka perang; Kaya semanggi godhong papat ing tengah ara-ara samun, sampeyan ora bakal ngirit nanging sampeyan menehi pangarep-arep.

Jiwa Brandon - Cesar Brandon

El kedadean media saiki, pendidik sosial iki adhedhasar ing Granada lan lair ing Malabo en 1993, kuwi conto, sepisan maneh, kepiye a Program TV bakat, bakat sejatine bisa ditemokake. Babagan sing luar biasa: yaiku yen ana ing seni ora bisa ngomong spektakuler kaya puisi.

Kumpulan puisi iki nglumpukake crita cekak, crita cekak lan puisi saka kabeh jinis sing urusan katresnan, kasepen, lali, lara, bungah, seneng, urip lan pati.

Artikel 5

Dadi kaya dina Senen, amarga dina Senen, amarga bosen sengit, dheweke sinau nresnani awake dhewe.

Artikel 6

Kabeh wong bisa tresna kaping pirang-pirang kaya sing dikarepake. Nanging, dheweke ora duwe hak kanggo nyalahake katresnan yen katresnan ora pengin tresna kaping pirang-pirang kaya kekarepane.

Banjur ana pujangga sing isih ...

Dheweke ana ing kahanan anonim sing bisa diganti kapan wae. Dheweke uga wis nerbitake dhewe lan ngirim ayat ing jaringan kanthi akeh pangikut. Amarga wis cedhak banget, ayo lunga, ing lingkungan omahku Situs Royal Aranjuez, lan sawise ngerti lan maca, referensi kasebut ora luwih apik.

Dadi ana judhul Pedro Arévalo, sawijining pujangga pinggir kali kanthi jeneng simbahku, data tanpa mangu manawa iku minangka pratandha kualitas. Lan saka Rocío Cruz, wong Linar sing uga wis narik ati saka kali. Kalorone, panen 79, ing sawijining dina dheweke nyritakake crita lan ayat ing Internet, sing nggawe geguritan umum sing nglengkapi. emosi, intensitas lan perasaan sing kudu ditemokake.

Saka jahitan nganti swiwine - Pedro Arevalo

Saka jahitan nganti swiwine, iku duweke kumpulan geguritan pertama. 130 kaca sing nggambarake kepiye "Kebak urip, pilihan, kesalahan sing digawe lan pelajaran sing dipelajari". Wis siyap a edhisi kapindho lan sing anyar sing njanjeni luwih saka pisanan yen katresnan, kurang tresna, kepinginan, rasa nyeri lan lair maneh saka perasaan kasebut bisa digabungake ing telung bagean sing beda nanging viscera sing padha mbukak.

Sialan bangga

Aku tangi ing kasur sing ora dakkenal

kisut ing seprei ora mambu kaya sampeyan,

 Nanging sampeyan tetep ngganggu sirahku

isih ana sisa-sisa awakmu ing kulitku,

bisa uga aku dadi budak edan

manawa bangga sampeyan ditinggalake. […]

Katresnan alon-alon aku ora duwe (p) ngguyu - Rocío Cruz

Lan aku mung bisa ngandhani babagan Rocío Cruz manawa dheweke wis duwe edhisi katelu koleksi geguritan iki, a riyaya asli saka game lan ayat sing seger banget, kanthi tutul ngumpul ing ukara lan dialog cilik sing mbagi telung bagean buku sing digambarake dening panganggit dhewe.

Sing angel, sing mokal, sing ora bisa dipikirake

Sing angel ora dadi kenangan,

sing angel yaiku ngelingi aku kudu nindakake,

sing mokal yaiku ora njaga jarak ing antarane rong awak,

sing mokal yaiku atiku lan sirah

tetep pisah,

sing ora dipikirake ora mikir yen aku kangen kowe,

Sing ora bisa dipikirake ora ilang sampeyan nalika dakelingi sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)