Radio lan sastra I. Program sastra ing radio saiki

Radio mesthi ana ing kana. Ing apik lan ala. Ing jaman iki sing ngrasa, kita uga ora bakal gagal. Hubungane karo sastra uga penting. Wiwit sinetron radio pisanan nganti saiki crita seram lan teknologi saiki saka podcast file audio sing bisa didownload kanthi macem-macem tema, masa depan simbiosis isih bisa dipesthekake. Iki yaiku a nyemak kanggo sawetara saka program sastra sing bisa ditemokake.

Program radio

Stasiun biru

Diarahake lan diwenehake dening Ignacio Elguero. Ing RNE. Minggu wiwit jam 15:00 sore nganti 16:00 sore

Kanthi meh 20 taun ing udhara ing kana terus kanthi tujuwan supaya terus nyedhaki literatur menyang warga, uga terus dadi papan rapat kanggo para sing seneng maca. Pamaca minangka protagonis lan uga sumebar maca lan buku. Dheweke ngrampungake kabeh: fiksi, crita cekak, novel, puisi, wawancara, jajak pendapat, lan laporan. Lan dheweke uga duwe ruang darmabakti kanggo bocah.

Perpustakaan dhasar

Diarahake lan diwenehake dening Esther de Lorenzo. Ing Radio 5. Minggu jam 11:10 esuk

Nggoleki waras pangertèn saka maca banjur pilih dhasar sing dadi bagean saka warisan budaya kabeh.

sing cilik

Diarahake lan diwenehake dening Leticia Audibert. Ing Radio 5. Senin jam 16.55:18.11 sore lan Minggu jam XNUMX:XNUMX sore.

Dheweke nemokake lan menehi Usulan literatur bocah lan pemudha saengga kabeh wong sing kepengin nggawe bocah lan wong enom sing seneng maca ngerti kudu miwiti golek.

Gelembung kertas

Kanthi udakara luwih saka 30 taun, Félix Linares lan Kike Martíning Eitb.eus, dheweke mbukak program literatur anyar lan panulis iki.

Buku Pasir

Diarahake lan diwenehake dening Susana Santaolalla. Ing Radio 5. Rebo wiwit jam 16:00 sore nganti 16:30 sore Uga ana ing Radio Nasional, Senin nganti Jumuah wiwit 22:30 nganti 23:00.

Ruang sastra saka 30 menit ing ngendi sampeyan bisa nemokake kabeh jinis lan gaya, saka klasik, tokoh anyar lan novel anyar.

Crita kertas

Diarahake lan diwenehake dening Manuel Pedraz. Minggu wiwit jam 13:45 nganti 14:00 sore ing RNE Andalucía.

Program kaya suplemen promosi maca saka RNE ing Andalusia. Lair ing taun 1993. Biasane kalebu a Interview, tinjauan saka loro anyar literatur, sing luwih jembar kanthi mbukak program lan sing luwih cendhek ing sampingan, lan saran pamireng lumantar serat.

Buku sing akeh

Diarahake lan diwenehake dening Macarena Berlin. Ing Cadena Ser, Setu wiwit jam 2:00 nganti 3:30 jam.

cunt wawancara kanggo penulis lan bagean saka wacan jero karya sastra universal dening Pendeta Fran, ing informasi jurnalistik sing menehi Anthony Rubio utawa biografi novel sing ditulis panulis Espido freire.

Podcast sastra

Dheweke wis nggawe luwih saka jurang gedhe ing konsumsi konten digawe lan diterbitake liwat internet. Sawetara kalebu:

Milana cantik

Program radio saka promosi maca digawe ing 2010 dening klompok mahasiswa Jurnalisme saka Universitas Valladolid (Víctor Gutiérrez, Samuel Regueira, Ignacio Pillonetto lan Sergio Pascual). Saben minggu dheweke nganalisa klasik sastra donya.

Pikiran literal

Dheweke wis ngerteni bab 60 lan wis periodisitas udakara rong minggu. Dheweke nggawa Ana lan Mixtega, Dos semangat babagan sastra sing nggawe kanggo sing seneng buku kaya dheweke. Dheweke darmabakti kanggo menehi komentar babagan buku sing diwaca kanthi bentuk pacelathon.

Bab-bab kasebut biasane cukup dawa, kanthi luwih saka sakjam, sing bisa uga bisa mundur sithik. Nanging percaya Swasana apik banget lan, ing kasus apa wae, sampeyan bisa milih ngrungokake apa sing paling sampeyan minat.

Milenialisme

Kanthi a gaya liyane sembrono lan lemah ana podcast iki ing format wawancara karo panulis. Digawa dening kartunis Darius Adanti lan panulis Alba Carballal lan lair ing platform online Phi Beta Lambda. Dheweke program suwene luwih saka sakjam pakulinan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.