Presentasi Penghargaan Carmen Martín Gaite 2017: Pukata, dening Men Marías.

MenMarías lan Ana_Lena Rivera ing presentasi Pukata, Pescados y Mariscos.

MenMarías lan Ana_Lena Rivera ing presentasi Pukata, Pescados y Mariscos.

Dina Kemis tanggal 12 April, novel kasebut diwenehake Pukata, Iwak lan Seafood, dening Men Marías, juara saka Penghargaan Carmen Martín Gaite 2017, ing toko buku La Central ing Callao.

Acara kasebut diwenehake dening pemenang penghargaan Torrente Ballester Award 2017, Ana Lena Rivera, lan dirawuhi walikota lan anggota dewan pariwisata El Boalo, sawijining kutha ing dununge Yayasan Carmen Martin Gaite lan omah kulawarga, ing sing saiki urip mbakyune Ana, mbakyune, sing nalika yuswa 93 taun aktif kolaborasi karo penyebaran budaya lan hadiah sing disponsori.

Hasil kerja kontes pungkasan,  Pukata, iwak lan panganan laut minangka karya sing diwaca sekaligus, sing ana gandhengane saka bab kapisan.

El Pukata minangka restoran laut dununge ing Playa del Frescachón, ing kutha khayalan Alhibí, ing pesisir Mediterania Andalusia. Para protagonis kerja ing kana, asale saka macem-macem negara,  sing nandhang sangsara lan nari kanthi intensitas sing padha. Protagonis, Gabino, pelayan Kolombia sing nyritakake saka kunjara, makarya ing Pukata.

«Nalika tekan Spanyol, kita kabeh rumangsa padha, kita nganggep awake dhewe ora asing, ora ngerti awake dhewe. Negara kasebut, pungkasane, katon sadurunge mripat kita sawise pirang-pirang taun krungu bab iku, ngalamun, lan, dumadakan, ana sing ngerti yen nalika semana dheweke bakal ngimpi ngaso bali menyang Kolombia. dheweke, rumangsa wong liyo ing salawas-lawase »

Costumbrismo ing abad XXI:

Pukata nggambarake jagad imigran sing ninggal negara lan kulawargane, lan nyambut gawe kanthi trampil. Crita iki nyritakake babagan urip, perasaan, masalah, kegagalan lan sukses. Iki minangka novel sing kasusahan bisa ditindakake kanthi suka cita, lan wektu-wektu sing gedhe banget nuwuhake rasa sedhih.

«Nalika Perlita nerangake dheweke babagan carane njupuk pinggul wanita, Don Rafael meh nyuwek gulu kanthi ngguyu lan Dona Cristina nyengkuyung rasa senenge ... aku rumangsa sedhih. Apa sampeyan ora kelakon yen kabeh sing ana ing sekitar sampeyan sampurna lan sampeyan seneng melu? Maksudku, dadi bagean saka pertunjukan, ngguyu, nyenengake ... Dadi bagean saka kabungahan. Nanging dheweke ora bisa, dheweke nganggep awake dhewe minangka pemirsa film utawa teater. "

Pukata, Ikan lan Seafood, adat istiadat abad kaping XNUMX.

Pukata, Ikan lan Seafood, adat istiadat abad kaping XNUMX.

Protagonis Pukata, Pescados y Mariscos, duwe anak wadon umur 10 taun ing Kolombia sing dheweke ora kenal. Nalika dheweke lunga saka negara kasebut, garwane ndhelikake meteng saka dheweke lan Gabino wis gelut sepuluh taun kanggo kenal karo dheweke.

Apa dheweke duwe anak? Aja duwe. Pracayaa, ora ana rasa lara nemen ing urip iki »Gabino mbaleni ing saben bab crita.

Gabino nyritakake nyawane ing Pukata, nanging dheweke ditindakake saka kunjara.

Apa sampeyan pengin aku crita karo sampeyan? Apa aku duwe saran saka tahanan sing ora prelu dikunjara, ora luput? Sing ora tau kasep iku ora bener. Kadang telat. Kasunyatane biasane telat. Amarga wektu ora bali. Dina iku nalika dakdeleng liwat kaca, dheweke ora bakal bali maneh. Ora dina utawa dina liyane. Mesthi wae wis kasep. "

Pukata, dosis kasunyatan sosial lan kidung pangarep-arep:

Sanajan protagonis ora sadhar, critane nggambarake kanthi suwalike, mujudake kidung pangarep-arep, "ora kasep" kedadeyan sing apik. Amarga pungkasane, Sapa sing mutusake rasa seneng apa sing luwih penting tinimbang awake dhewe?

Sadhar suwara minangka siji-sijine cara kanggo nemokake rasa seneng, rasa seneng sing, ing wektu sing padha, kena panandhang, amarga ora mikir yen iki ora angel. Yaiku. Lan akeh. Nanging kaya putra ... apa sing dadi masalah nalika nandhang putra.

Pukata minangka novel kanthi irama lan gampang diwaca, nanging ora bakal nyasarke kita: Latar mburi Pukata nggambarake kasunyatan sing saiki masarakat kita durung bisa ngatasi: Homoseksualitas, machismo, stereotip lan akeh tabu sosial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.