Pratelan Vargas Llosa babagan kebebasan

Mario Vargas Llosa Dheweke negesake manawa "mung ana siji kebebasan lan kudu beroperasi bebarengan ing kabeh lapangan." Panulis Peru umur 72 taun, sing dadi calon kepresidenan negarane ing taun 1990, nggawe akeh kontroversi ing Amerika Latin sajrone urip (karir) amarga posisi politik.

Sajrone taun, Vargas Llosa Wis cedhak karo pikirane sisih tengen lan amarga iki mula asring dikritik dening para intelektual kiwa. Nanging, panulis tetep njaga jabatane kanthi suwe.
Nalika diwawancarai koran Peru.21, panganggit saka Pesta wedhus (lan akeh novel liyane) dheweke nyathet manawa "kebebasan tegese masarakat kudu maju kanthi bebas ningkatake kebebasan individu, otonomi saka individu kasebut, supaya dheweke bisa mujudake kekarepan lan cita-citane ing kabeh bidang."

Vargas Llosa, wis kalebu majalah kasebut Kebijakan Asing sajeroning 100 intelektual sing misuwur ing jagad iki, lan sejatine yaiku panulis wis suwe nglintasi wates sastra dadi titik referensi pamikiran ing Amerika Latin.

Ing wawancara anyar, panulis mbela kebebasan minangka salah sawijining cita-cita lan ujar manawa "Kabeh gerakan totaliter tegese: penculikan individu sadurunge bos utawa intelijen. Wedi kebebasan kasebut, ing negara kaya kita (Peru), wis bosok banget ». Lan dheweke terus mbela kebebasan lan kritik totaliterisme sing nyebut "diktator militer semi-melek" wong-wong sing wis mrentah Amerika Latin sajrone pirang-pirang taun.

Sanalika, Vargas Llosa, nuduhake simpati marang presiden Álvaro Uribe lan operasi ngluwari anyar saka 15 sandera, antarane yaiku mantan calon presiden Ingrid Betancourt. Lan dheweke nambahake, "Ora ngagetne yen Uribe, sing budi lan meh mutune, sawise nylametake, meh kabeh (...) saiki duwe popularitas 90 persen, mesthine persentase dhukungan kanggo pimpinan demokratis ing donya. kabeh jagad ". Lan negesake manawa operasi kasebut entuk asil sing sukses amarga "kaslametan wawasan lan keberanian" saka Uribe.
Kanthi pratelan kasebut Vargas Llosa tandhani jarak liyane kanthi Chávez lan Amerika Latin isih akeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.