Simbolisme La Casa de Bernarda Alba

Omahe Bernarda Alba

"Omahe Bernarda Alba" Iki bisa dadi dolanan paling transenden dening Federico García Lorca lan ngemot alam semesta sing jembar, pinunjul lan simbolis sing ana ing konsep kebebasan.

Drama kasebut tuwuh saka konflik antarane Bernarda Alba, sing makili wewenang, lan kepinginan kanggo bebas saka sawetara putrine, utamane Adela, sing paling enom.

Lorca, sing urip ing daging dhewe Penindasan seksual kanggo homoseksual kasebut kanthi sampurna nyedhiyakake ruang tertutup ing endi gegayuhan daging dianggep dosa lan para wanita sing ngenggoni dheweke dikutuk sadurunge ora ngerti wong lanang. Larangan iki abot banget, nyebabake nyimpang saka pedoman sing ditemtokake dening Bernarda otoriter mung nyebabake korban jiwa. Amarga bojone Bernarda mati, ora ana wong lanang, uga kudune ora ana, lan kekuwatan utama kabeh ana ing ibune dhewe, sing stafe ora liya minangka simbol phallic sing mbenerake kekuwatan kasebut.

Swasana kasebut ngelingake banget karo atmosfer biara, amarga didhelikake para putri prawan ing njero omah dhewe-dhewe sing meh ora budhal lan tokoh manungsa ora dilarang. Mangkono, tartamtu simbologi  tandha podo karo iki: tembok putih nuduhake keperawanan lan tembok omah sing kandel nandhakake kasepen sing ditindakake

Nanging kepinginan ora ngerti bendungan, lan wanita enom Adela Dheweke nggawe semangat kanggo akibate pungkasan, dhisik nyoba nganggo klambi sungkawa permanen kanggo omah minangka tandha pambrontakan lan pungkasane mutusake manawa bunuh diri luwih becik tinimbang urip tanpa bisa ngeculake apa sing ana ing dhadhane. Dheweke tresna lan uga males, mula dheweke ora bisa mikir urip tanpa kekasih lan mula deg-degan ora prelu.

Dolanan rampung nalika diwiwiti, kanthi Bernarda pesen karo putrine bisu lan njaluk supaya dheweke nylametake nyusahake bunuh diri saka sing paling enom saka sadulur kasebut, miturut panemune, penampilan lan ketenangan jelas luwih unggul tinimbang perasaan sing ora ana kahanan sing kudu ditemokake amarga iku bakal nuduhake kekirangan. Gambar sing nggegirisi iki minangka kritik sing jelas babagan moralitas lawas sing nyensor kepinginan lan spontan kanggo dhukungan sing luwih jelas tinimbang tulus sing ningkatake kabeneran luwih munafik tinimbang sopan.

Informasi luwih lengkap - Lorca ing web

Foto - Apa Sampeyan Pengin Dina Iki


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)