Prajurit nganggo topeng

Prajurit Topeng.

Prajurit Topeng.

Prajurit nganggo Topeng yaiku seri komik Spanyol sing digawe dening Manuel Gago García. Wiwitane diterbitake dening Editorial Valenciana ing antarane taun 1944 lan 1966 tanpa gangguan. Reissue warna diterbitake ing taun 1970-an lan sawetara masalah liyane ing taun-taun mengko.

Rangka kasebut digawe ing genre komik aksi lan argumen utamane yaiku perang sing diperangake Adolfo de Moncada, satriya sing diangkat dening raja Muslim sing jenenge Ali Khan. Sawise nemokake asale sejatine, Moncada ngonversi dadi Katolik lan nglawan para prajurit Muslim ing Spanyol abad kaping-XNUMX.

Kartun sing misuwur banget

Iki minangka salah sawijining komik sing paling populer lan transenden ing Komik Spanyol abad kaping XNUMX, uga diarani "tebeo". Edisi asli duwe total 668 notebook, kanthi nganti 800.000 salinan. Minangka komik Spanyol nomer loro kanthi terbitan paling akeh saiki, mung ana ing mburi Roberto Alcázar lan Pedrín.

Bubar, ing 2016, koleksi komik anyar diarani Prajurit nganggo Topeng. Crita kasebut ora nate dicritakake, dening kartunis Miquel Quesada Ramos lan skrip anggitane José Ramírez.

Sobre el autor

Manuel Gago García lair ing Valladolid, Spanyol, tanggal 7 Maret 1925. Sajrone remaja lan sawise dicekel bapake amarga sebab-sebab sing ana gandhengane karo Perang Sipil Spanyol, kulawargane pindhah menyang Albacete. Ing kana, Manuel Gago kerja ing lokakarya mekanik nganti tuberkulosis nggawa dheweke adoh saka kerja fisik suwene ing umur 16 taun.

Sing maca biasa

Dheweke maca kanthi apik babagan komik para pahlawan aksi Amerika lan wiwit cilik mula ngirim sawetara karyane menyang macem-macem penerbit ing Barcelona lan Valencia. Pakaryan kartunis sing sepisanan yaiku Sumpah suci lan Viriatus, diterbitake ing taun 1943 dening Editorial Valenciana.

Komik iki dadi pendahulune karya penulis sing paling sukses lan populer: Prajurit nganggo Topeng. Sing terakhir wiwit diterbitake ing taun 1944, lan kanggo produksi, dheweke entuk pitulung saka sedulure Pablo Gago lan panulis skrip Pedro Quesada Cerdán, sing mengko bakal dadi ipar ipar.

Panulis sing produktif

Saliyane Prajurit nganggo Topeng y Sumpah suci lan Viriatus, sajrone masa remaja, dheweke ngasilake lan nerbitake judhul liyane, ing antarane sing misuwur Geng pitu y Pejuang cilik. Sing terakhir entuk sukses sing cukup, diterbitake sajrone sewelas taun terus (1945 - 1956).

Ing taun 1946, dheweke nggawe kediaman ing Valencia, lan dheweke mesthi gabung karo Sekolah Komik Valencian. lan nggunakake kacepetan kerjane ciri khas sing siji iki. Dheweke wiwit nerbitake komik luwih akeh saben minggu, kayata Pendekar Wesi y Purk, wong watu, wiwitane kanggo macem-macem penerbit banjur, kanggo wektu sing cendhak, khusus kanggo Editorial Valenciana.

matrimonio

Ing taun 1948 dhaup karo Teresa Quesada Cerdán. Lima anak lair saka perkawinan kasebut. Pirang taun mengko, bebarengan karo bapak lan sedulur, dheweke nggawe Editorial Garga, perusahaan sing gagal mengko. Ing taun 1951, dheweke nggawe Maga Editorial, sing nerbitake karya-karya Manuel, Pablo lan kartunis lan penulis skrip liyane nganti taun 1986.

Lumrahe kreatif

Sajrone sisa umur, Manuel Gago García nerbitake komik kanthi bebarengan kanggo Editorial Valenciana, Maga Editorial lan omah penerbitan liyane kayata Bruguera, ing Barcelona. Dheweke dadi kartunis sing produktif lan dadi salah sawijining komik sing paling misuwur ing jaman keemasan. Dheweke nerbitake luwih saka 27.000 kaca penulis.

Sawetara wektu, dheweke makarya luwih saka limang proyek sekaligus, sebabe dheweke kadang ngutamakake tumindak nganti ngrugekake nggambar. Iki kabukten, contone, ing dana sing meh ora ana pirang-pirang nomer Prajurit nganggo Topeng.

Pati

Dheweke tilar donya prematur nalika tanggal 29 Desember 1980 amarga komplikasi ati., umure wis 55 taun. Ing wektu tilar donya, dheweke nggarap reissue warna Petualangan Anyar Pahlawan Topeng, sing wiwit diterbitake ing taun 70-an.

Sejarah Reconquista

Prajurit nganggo Topeng Wis disetel ing Spanyol, ing jaman Raja-raja Katulik. Protagonisé, Adolfo de Moncada, yaiku putra saka Countess saka Roca, sing nalika meteng diculik dening raja Muslim Ali Kan. Adolfo wis gedhe dadi putrane raja muslim, nanging nalika diwasa, ibune nyritakake asale asline, banjur dibunuh dening Ali Khan lan Adolfo mlayu. Nggoleki komik seri iki kaya rapat a Don Quijote kanggo bocah.

Nindakake pirang-pirang kesalahan sing salah, dheweke dadi Katolik lan miwiti perang salib minangka ksatria Kristen nglawan umat Islam sing isih ana ing wilayah Spanyol kanggo gelut golek Al-Andalus.

Manuel Gago Garcia.

Manuel Gago Garcia.

Tumindak minangka paraga utama

Cartoon ditondoi kanthi crito kanthi gaya sinematik. Kelimpahan subplot lan karakter sekunder ngasilake crita utama lan nyedhiyakake warna babagan sapa sing apik lan wong ala ing saben pihak (Muslim lan Kristen).

Iku ora mung crita becik lawan ala. Protagonis dhewe asring dipisahake ing antarane asale alam lan piwulang lan warisane Muslim. Ana karakter wanita sing apik lan nggumunake, njupuk konteks lan wektu nalika komik ditulis. Uga para penjahat kanthi motivasi sing beda lan crita dhewe.

Tumindak kasebut utamane ditindakake ing wilayah Iberia, Nanging, ing nomer mengko kedadeyan ing Turki, Italia, Algeria, Tunisia lan setelan liyane.

Inspirasi sejarah lan sastra

para Prajurit nganggo Topeng, Manuel Gago njupuk referensi novel saka Rafael Pérez y Pérez, Satus ksatria Isabel la Católica, sing nyritakake lan konflik para anggota pengawal kerajaan nalika semana.

Minangka babagan gaya narasi, inspirasi saka Sekolah Tinggi Valencian lan komik pahlawan super Amerika. Plot utama ana ing konteks sejarah sing penting ing sejarah Spanyol: periode Reconquest

Pribadi

Adolf saka Moncada

Dheweke dadi protagonis utama crita kasebut. Prajurit sing diangkat dadi pangeran Muslim, sing ngowahi agama Katulik nalika nemokake asal usul sejatine. Dheweke wani lan kuwat. Nganggo topeng supaya ora nemokake masa lalu Arab.

Ali Khan

Dheweke minangka bapak angkat saka protagonis lan penjahat utama seri kasebut. Dheweke mateni ibune Adolfo lan cilaka nalika mlayu. Mburu dheweke ing wektu sing beda ing komik.

Ana Maria

Iki minangka kekasih utama. Wani lan apikan, yaiku putri saka Count Torres lan pungkasane omah-omah karo Adolfo ing notebook nomer 362.

Zoraida

Wiwitane dheweke dadi kekasih Ali Kan, banjur dheweke tresna karo Adolfo. Dheweke minangka conto wanita sing kuwat lan mandiri.

Kapten Rodolfo

Knight ing layanan Count Torres. Dheweke dadi antagonis sing bola-bali ing crita kasebut sawise sedulure adhine ing tangan Adolfo, sing nganggep dheweke minangka prajurit muslim.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.