Raymond Chandler duwe ulang taun. Pilihan frasa lan fragmen

Ngomong babagan Raymond Chandler (1888-1959) yaiku kanggo dirembug gran master novel angkara Amerika Utara lan lair ing dina kaya saiki ing Chicago. Ciptane, detektif pribadi Philip Marlowe, minangka conto karakter paling klasik ing jinis iki, kanthi idin saka Sam Spade saka Dashiel Hammett, Mesthi wae Dadi, kanggo ngelingi sampeyan lair dina iki, aku milih sawetara cuplikan lan frase novel kaya Impen sing langgeng, Bye boneka, Pamit sing dawa o Lady of the Lake, penting banget ing perpustakaan paling peteng.

Raymond Thornton Chandler

Lulus na bocah lan bocah enom ing Inggris ing kana dheweke uga kerja dadi wartawan. Dadi ing Perang Donya kaping lan ing pungkasan konflik, dheweke bali menyang Amerika Serikat lan manggon ing California. Miwiti nulis crita kanggo misuwur majalah murah jinis ireng (sing diarani pulpa) nalika yuswa 45 taun.

Impen sing langgeng (1939) duweke novel pertama ing kana dheweke nampilake asam, tanpa semangat nanging uga sentimental Philip Marlowe, sing main ing 7 wong lan 2 crita. Lan saka ing kana, dheweke ngrante judhul sing padha sukses, sawetara digawa menyang film, kanggo dheweke uga dadi skrip ing taun 40-an.

Frasa lan fragmen

Lady of the Lake

"Aku ora seneng tata krama sampeyan, Pak Marlowe," ujare Kingsley kanthi swara, kanthi dhewe, bisa nggawe kacang ing Brasil.
-Aja kuwatir, aku ora adol.

Impen sing langgeng

  1. Udakara jam sewelas esuk, tengah Oktober. Srengenge ora sumunar lan kanthi cetha ing sikil, cetha yen udan. Aku nganggo klambi biru peteng nganggo kaos biru peteng, dasi lan saputangan sing wernane metu saka kanthong, sepatu ireng lan kaos sikil wol kanthi warna sing padha karo trim biru tua. Dheweke rapi, resik, cukur, lan dikoleksi, lan aku ora peduli yen dheweke nuduhake. Dheweke dadi detektif pribadi. Aku arep ngunjungi patang yuta dolar.
  2. Aku umur telung puluh telu taun, aku mlebu universitas ing sawijining musim lan aku isih ngerti carane ngomong basa Inggris yen ana wong sing njaluk aku takon, sing ora asring kedadeyan ing profesi. Aku tau kerja dadi investigator kanggo Pak Wilde, Pengacara Kabupaten. Kepala investigator sampeyan, kanca sing jenenge Bernie Ohls, nelpon aku lan ujar manawa sampeyan kepengin nemoni aku. Aku isih jomblo amarga ora seneng karo polisi.

Pamit sing dawa

  1. Aku ndeleng strip kulit pucet sing katon ing antarane kulit sing diobong saka paha lan bolong. Aku nonton dheweke kanthi fisik. Banjur ngilang saka ngarsane, didhelikake dening atap miring. Sedhela maneh aku weruh dheweke mudun kaya panah lagi nindakake siji setengah. Cipratan kasebut munggah cukup dhuwur kanggo nggayuh srengenge lan nggawe sawetara pelangi sing ayu kaya bocah wadon kasebut. Banjur dheweke bali menyang undhak-undhakan lan nyopot tutup putih lan guncang rambut. Dheweke nggeret bokonge menyang meja putih lan lungguh ing sandhinge tukang kayu nganggo celana katun putih lan ngrokok gelas banjur ngobong nganti ora bisa dadi penjaga kolam liyane. Dheweke nyedhaki lan ngepuk paha. Dheweke mbukak cangkeme ukuran hydrant geni lan ngguyu. Sing mungkasi minat karo dheweke. Aku ora bisa ngrungokake dheweke ngguyu, nanging jurang ing raine nalika mbukak zip kanggo untu wis cukup kanggo aku.
  2. Ana panggonan sing polisi ora disengiti, Komisioner. Nanging ing panggonan kasebut, sampeyan ora bakal dadi polisi.

Bye boneka

  • Ing klambi sing kaya ngono, subyek kasebut ora dingerteni, kaya tarantula ing pie krim.

Playback

-Kowe iku Marlowe, bener?

-Ya, dakkira. "Aku mriksa jam tangan." Jam enem telung esuk, sing dudu wayah sing paling apik.

-Aja mudha karo aku, wong enom.

"Nyuwun pangapunten, Pak Umney, nanging kula mboten enom; Aku wis tuwa, kesel, lan durung ngombe kopi setitik. Apa sing bisa dakbantu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)