Agustus Pilihan warta editorial

Tiba Agustus, wulan preian par excellence. Dadi bakal ana akeh wektu kanggo maca. uga padha lunga sawetara warta metu sasi iki. Kanggo ndeleng lanskap kanthi judhul kaya apa sing anyar Idelfonso Falcones, contone. nanging padha metu ana Shirley jackson utawa salah siji saka ratu novel Nordic kaya Asa Larsson.

Roma. sejarah budaya - Robert Hughes

Kanggo miwiti, ayo menehi wisata Kutha Abadi, kang tansah worth iku. Lan kita nindakaken tangan ing tangan karo Robert Hughes, sing salah siji sing paling kritikus kontemporer seni lan budaya, lan sing njupuk kita liwat kepungkur lan saiki Roma. Iki ditindakake kanthi ngliwati meh telung ewu taun kemegahan lan dekadensi lan nggawe tokoh sing paling penting ing jaman kepungkur, saka César nganti Mussolini. Dheweke uga ngandhani kita babagan politik, agama lan seni sing gegandhengan karo saben liyane kanggo mbantu kita ngerti kabeh minangka wutuh. Nanging sing paling penting yaiku keseimbangan sing kita temokake ing antarane kawruh sing akeh lan semangat kanggo nyritakake babagan iki.

Dosa leluhur kita — Asa Larsson

Wis menang penghargaan kanggo novel suspense paling apik saka Adlibris, penghargaan kanggo novel kejahatan paling apik saka Storytel Awards lan uga novel kejahatan paling apik ing taun saka Akademi Swedia.

We ketemu patologi forensik Lars Pohjanen, sing wis mung minggu kanggo urip nalika takon Rebecca Martinsson kanggo nyelidiki pembunuhan sing kedadeyan suwidak taun kepungkur. Ing mesin pembeku saka alkohol ketemu mati, ing mayit bapak petinju terkenal sing ilang ing taun 1962 tanpa tilas. Rebecka njupuk kasus kasebut, sanajan dheweke ndhelikake hubungan pribadi karo dheweke. Lan investigasi dheweke nuntun dheweke menyang sing ana kingpin angkara diatur ing wilayah kanggo dekade sing padha disebut Cranberry King.

buku tukang kubur - Oliver Potzsch

Ing baris saka fashion novel saiki sing nyampur Kadurjanan karo setelan sajarah ati-ati, luwih apik ing abad kaping 3.500.000, kita entuk judhul iki sing wis didol kanthi cepet lan ekstrem, sing uga menang ing Eropa kanthi XNUMX pembaca. Iki ditandatangani dening Oliver Pötzsch, sing dadi salah sawijining penulis fiksi sejarah sing paling akeh diwaca ing Jerman. Dheweke dadi wartawan lan panulis skenario lan saiki wis darmabakti kanggo nulis. Lan, minangka kasunyatan curious, dheweke mudhun saka Kuisl, salah siji saka dinasti algojo utama negarane antarane abad kaping XNUMX lan XNUMX, sing menehi inspirasi kanggo nulis novel pisanane, Putri algojo.

Ing crita iki kang njupuk kita menyang Wina taun 1893 ing ngendi ing Prater, taman sing paling penting, katon awak abdi sing dipateni kanthi brutal. Leopold von Herzfeldt minangka inspektur polisi enom sing bakal ngurus kasus kasebut, sanajan ora seneng karo kanca-kancane, sing curiga karo cara investigasi anyar. Nanging bakal duwe dhukungan saka rong karakter khusus: Augustine Rothmayer, penggali kuburan senior saka Wina Tengah Cemetery; Y Julia Wolf, operator enom saka ijol-ijolan telpon sing mentas dibukak ing kutha lan karo rahasia sing dheweke ora pengin teka kanggo cahya.

Dior wolu gaun - Jade Beer

Jade Beer minangka editor, wartawan lan novelis sing wis kerja ing pers Inggris luwih saka rong puluh taun lan wis menang sawetara penghargaan.

presents kita karo a crita apa sing diitung ing kaping pindho lan liwat wolung ageman Dior ing mengeti 65th saka pati desainer kang. Iku uga disetel ing rong kutha, ing 2017 London lan Paris taun 1952. Ing London Lucille, sing adores dheweke mbah Sylvie, bakal bantuan dheweke mbalekake relik saka sasi lan bakal pindhah menyang Paris ing Trail salah siji sing ageman Dior priceless. Nanging Lucille ora ngerti manawa dheweke ndhelikake ing mburi klambi kasebut rahasia gedhe sing bisa ngganti urip sampeyan.

Ing Paris saka 52 kita duwe Alice, sing dadi garwane duta lan kudu nindakake tugase ndeleng lan katon, sanajan dheweke rumangsa kepenak. Kajaba iku, katresnane kaya wis adhem, mula nalika ana wong enom sing misterius nyabrang dalane, dheweke bakal kejiret. crita katresnan kang bakal bisa kanggo kabeh.

hansaman —Shirley Jackson

Iku saka 1951, lan wis diterangake minangka novel formasi lan kampus, nanging ana ing mburi tangan Shirley Jackson, jeng medeni, campuran peteng, ngipi elek lan ambiguity ora kurang. lintang Natalie Waite, sing umur pitulas taun lan kulawarga suffocating digawe saka bapak, penulis biasa-biasa wae lan egocentric, lan ibu, ibu rumah tangga neurotic. Nalika dina nalika sampeyan arep sinau, ora cetha banget yen sadurunge Ana kedadeyan sing ora dikarepake utawa ora bisa dingerteni. Wis ing universitas, uripe bakal bali.

Abdi kamardikan - Ildefonso Falcones

Novel anyar dening Ildefonso Falcones teka, sing uga disetel kaping pindho: ing abdi Kuba Lan Spanyol ing abad kaping XNUMX. Lan nyritakake babagan perang kanggo kebebasan wanita ireng ing wektu sing beda-beda.

Ing Cuba tengah abad XIX ana kapal teka luwih saka pitung atus diculik wanita lan bocah-bocah wadon ing afrika nyambut gawe ing kebon tebu lan nglairake anak sing uga bakal dadi batur tukon. Kaweka Dheweke salah siji saka wong-wong mau, abdi ing hacienda kejem Marquis saka Santa Maria. Nanging dheweke nduweni kemampuan kanggo sesambungan karo Yemayá, dewi fiktif sing, kadhangkala, menehi dheweke kanugrahan marasake awakmu lan menehi kekuatan kanggo mimpin perang kanggo kamardikan.

Lan ing Madrid saiki kita duwe Lita, wong wadon enom mulatto, putri Concepción, sing wis ngentekake kabeh uripe ngabdi ing omahe Marquises Santadoma, ing jantung distrik Salamanca, kaya sing ditindakake para leluhure ing Kuba kolonial. Senadyan sinau, insecurity proyek mekso dheweke menyang Marquises kanggo kesempatan ing banca saka properti sampeyan. Ing kana dheweke nemokake asal-usule rejeki lan mutusake kanggo nindakake a perang legal ing sih lan memori saka leluhur.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.