Otobiografi Phil Collins: "Aku Ora Mati"

Kolin Phil. Otobiografi

Kolin Phil. Otobiografi

"Mungkin sampeyan penggemar utawa sampeyan kepengin ngerti kelas abot sing terus nuduhake tangga lagu udakara telung puluh taun kepungkur. Ing kasus apa wae, aku welcome sampeyan. Sing nyedhiyakake tutup mburi otobiografi 452 kaca iki sing nembe diterbitake Phil Collins, drummer lan penyanyi mitos Inggris (1951). Wis didol wiwit 20 Oktober kepungkur.

Dadi, para penggemar sing paling tanpa syarat (sing dakkira kira-kira telung puluh taun kepungkur) aku bisa sukses. Sapa sing bisa mbuktekake emosi keseniane konser sing ora iso dilalekake sing dakkenal ing Las Ventas taun 1994-, kita bakal luwih milih musik kasebut ing ndhuwur chiaroscuro ing sajroning urip sampeyan. Kita kabeh duwe. Lan artikel iki sing dakkarepake kanggo kanca, bisa uga salah sawijining penggemar sing paling setya. Iki kanggo sampeyan, Marijose.

Pasar kasebut kebak biografi lan otobiografi para musisi. Saiki Bruce Springsteen ngilangi lan nggatekake wong-wong sing bakal mbebayani rak kanthi tiwase Leonard Cohen. Nanging sing isih urip, mula dheweke pengin negesake ing judhule, yaiku Phil Collins. Ayo nganti pirang-pirang taun.

Aku durung seda diterangake minangka a babad ing ngendi musisi nyelehake kertu ing meja lan ngomong tanpa rambut nganggo basa lagu, konser, sukses lan kegagalan. Uga urip pribadine: telung perkawinan, anake, pegatan, masalah kesehatan lan alkohol ing taun-taun pungkasan ... Nanging, kabeh sing ngubengi urip sing kebak sukses lan pangenalan bisa uga adoh saka eksistensi sejati.

Sing kepengin weruh babagan remaja nalika ngrungokake lan nyembah, kanthi hormon sing dipicu, Duran Duran utawa Spandau Ballet, yaiku musisi cilik iki mlebu tanpa mangu-mangu, prekara cilik lan swara aneh. Chickpea Saiki ana kanca ngundang dheweke ... Ora ana hubungane karo malaikat pirang yaiku Simon Le Bon utawa swara lan tanduran Tony Hadley sing apik banget. Kajaba iku, dheweke uga main drum, kanthi cara ndhelikake wong mlarat mesthi mlaku-mlaku ing antarane para dewa lan divo sing nggawe gitar ing mikropon.

Dadi mesthine ana prekara - lan kudu - duwe Collins saengga sadurunge lan saiki dheweke wis dadi salah sawijining seniman sing paling luar biasa ing abad kaping rong puluh. Es salah sawijining musisi sing wis adol luwih saka satus yuta rekaman. Dheweke wis nindakake kasebut minangka anggota klompok lan ing karir solo. Wis menang Grammys, Golden Globes lan Oscar ing taun 1999 kanggo Best Song, saka soundtrack saka Tarzan karo kabeh tema. Nanging akeh kontribusi kanggo luwih akeh trek musik, kolaborasi karo musisi paling apik ing saindenging jagad (Eric Clapton, Sting, Mark Knophler, David Crosby ...).

https://www.youtube.com/watch?v=SzawZe84b4M

Dheweke wiwit main drum wiwit diwenehi drum meh sadurunge dheweke ngerti carane mlaku-mlaku. Aku seneng banget karo Ringo Starr lan bledosan budaya London taun 60-an minangka papan sing paling apik kanggo sinau babagan perdagangan. Lan dheweke tampil apik amarga ing umur 19, dheweke bisa nyedhaki dheweke liwat George Harrison sing nggawe dheweke dadi perkusi kanggo nyusun lagu-lagu Beatles.

Banjur iklan sing nggoleki "drummer sensitif karo musik akustik" lan lawang dibukak kanggo nyelehake jantung irama ing Purwaning Dumadi. Dheweke njupuk saka penyanyi Peter Gabriel nalika dheweke ninggalake formasi mitos lan ora ana sing ora kejawab Gabriel. Banjur kabeh sukses ing jagad iki.

Sadawane dalan, dheweke wis ninggalake telung bebrayan kasebut lan meh urip. Dheweke dadi salah nalika dheweke ngganti drum kanggo mikropon. Dheweke ninggalake Genesis ing taun 1996, nanging ora ana sing padha. Sajrone pirang-pirang taun, panggunaan steroid, masalah ing balung geger, sikut karo saraf remuk lan, mengko, 60% pangrungon ilang. Lan iku luwih saka setengah abad main drum sing mbayar. Kanggo nambah kabeh, lan uga ing menit pungkasan, alkohol.

Nanging wong sing wis entuk prestasi sing akeh lan meh ilang ora bisa dikalahake. Lan sing paling apik yaiku nyritakake, ngumumake tugas anyar lan bali menyang panggung. Kajaba iku, dheweke wis nate menehi drumsticks kanggo sapa wae sing paling bisa: putra remaja Nicholas sing umur 16 taun, sing ora mesthi nggawa getih bapake. Konser sabanjure musim panas wis entek, nanging bisa uga sampeyan bakal bisa ndeleng. Lan yen ora, ana otobiografi iki. Aku rencanakake seneng lan ora mandheg ngrungokake lagu iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Nurilau ngandika

    Mariola wis ngobrol babagan musisi sing apik banget ing artikel sing apik iki. Matur nuwun kanggo lelungan kasebut ing dalan Pak Collins, aku ora sadhar babagan akeh pengalaman, lan matur nuwun amarga wis nyebutake salah sawijining penyanyi paling gedhe ing taun 80an, miturut pendapatku sing sithik, sing isih nggawe aku tresna saiki: Tony Hadley. Ay, SPANDAU gaib iku.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Matur nuwun kanggo sampeyan…

  2.   Maria madariaga ngandika

    Tinjauan sampeyan apik banget Mariola, mung ngerti kaca iki sing daktemokake apik banget. Minangka kanggo Collins, sampeyan pengin tuku buku kasebut lan maca kanthi maca, buku sing hebat, saka Purwaning Dumadi, ing pamrihku, dheweke wis ninggalake sing paling apik, ing kono dheweke menehi sumbangan kanggo salah sawijining klompok Progresif sing paling apik banjur nerusake karir solo. Mbok video kasebut bisa uga kalebu saka Nursery Cryme utawa Selling England dening The Pound nalika dheweke sumunar ing drum, nanging ora ana sing apik. Salam.

    1.    Mariola Diaz-Cano Arevalo ngandika

      Matur suwun komentar, Maria.