Peter Ustinov, luwih saka aktor. Bukune lan bukune

Foto Peter Ustinov: (c) Allan Warren.

Peter Ustinov dudu mung aktor, nanging a artis lengkap. Sanajan cine menehi dheweke kalanggengan kanthi ngemot karakter abadi kaya kaisar Nero de quo vadis (ora ana sing bisa mbayangake kanthi pasuryan liyane), Ustinov uga direktur, panulis skrip, pelukis, musisi lan panulis kaloro téater, novel lan crita cekak. Kajaba iku, dheweke nulis rong otobiografi lan aktif banget ing sisih sing paling dhukungan. Iki yaiku a nyemak urip lan karya sastra ing Juli sinematografi iki sing dakalami.

Peter Ustinov

Dheweke lair ing Jakarta London 16 April 1921, ing Swiss Cottage, ing lingkungan Hampstead. Saka wong tuwa rusia sing mlayu nalika Revolusi 1917 lulus saka Sekolah Westminter, lan banjur ndhaptar ing London Theater Studio. Nanging sadurunge rampung sinau ing seni dramatis, tumindak ing kamar nindakake tiruan karakter dikenal.

Dheweke debut nalika umur 19 taun minangka aktor ing sawijining karya sing ditulis lan ing wektu sing padha, dheweke kerja ing pers lan radio. Dadi ing Perang Donya II ing pundi piyambakipun dipundhawuhi perwira pejabat sing jenenge David niven, nalika semana dheweke nulis skenario pertamane mengko ing taun 1952.

Setahun sadurunge Ustinov wis menehi urip Nero en quo Vadis, tekan ing sukses global sing wis mesthi ngancani dheweke. Menang loro Oscar kanggo Lentulo Batiatus sing ora iso dilalekake Spartacus lan kanggo Topkapı. Lan nulis skrip program televisi, saliyane latihan y artikel saka tema sosiologis. Sampeyan uga pantes banget Hercule Poirot.

Sampeyan uga direktur bioskop lan opera, sing seneng banget, uga pelukis lan aktivis solidaritas sing nyebabake dheweke dadi duta besar kanggo Unicef.

Urip iku operet

Kompilasi crita.

  • Urip iku operet iki minangka sesanti akut ing jagad sing mesthi ambruk, sanajan karaktere reinkarnasi liwat kabeh umur.
  • Watesing segara. Dumunung ing kutha pesisir Spanyol, dibintangi karo rong wong sing nentang, sawijining nelayan lawas sing buta huruf lan wong Albania sing mbuwang, sing nggawe hubungan sing raket tanpa tembung nanging ngliwati segara.
  • Impen Papua minangka sindiran sing nyenengake kanggo kultus sing ora sopan lan pertahanan Amerika sing agresif.
  • Para rajapati Iki babagan sekelompok wong tuwa sing ora bahaya sing ngumumake apa sing arep ditindakake supaya mandheg.
  • Anjing wasis nggawa kita menyang kelas ndhuwur Inggris kanggo nerangake cara urip lan polah tingkah, utamane, tumrap bebrayan.
  • Kanggo ngrampungake, Gusti Allah lan railway negara Keris sutra dheweke terus nyinaoni potret psikologis sing jero babagan kahanan manungsa sing dideleng lan dianalisis Ustinov.

Krumnagel

Bart Krumnagel minangka protagonis novel iki sing kedadeyan ing kutha gedhe el kepala polisi unggul. Tanpa wates nganiaya para penjahat lan wong-wong sing nyoba ngrusak utawa nyimpang cara urip sing mantep. Kabeh kanthi cara lugu nanging tanpa kendhat, pungkasane malih dadi dendam kasar. nglawan korupsi.

Wong tuwa lan Pak Smith

Premis sing menarik ing iki lelungan pasangan sing paling apik tenan sing bisa dibayangake: Gusti Allah lan setan. Kalorone kudu nindakake a sinau jaman saiki. Masalahe yaiku yen abadi nggawe dheweke ora adaptasi apik karo jaman saiki.

Dadi, kanthi cepet, dheweke dicekel polisi nalika teka ing Amerika Utara, dituduh ngenalake mata uang palsu. Temenan yen uwal bakal gampang lan dheweke bakal terus mabur liwat jagad iki. Lan ing avatar bareng uga bakal duwe wektu kanggo nuduhake raos liyane manungsa lan ngapura dendam langgeng.

Sing kalah

Pahlawan sing paling ora umum nanging aneh ing novel iki yaiku Hans winterschild, miyos mung ing wektu dadi wong ing taun Hitler. Hans bakal tresna karo a prekara sing susah lan sedhih 16 taun, sing bakal mengaruhi urip sampeyan ing salawas-lawase.

Kula tresnani kula lan russia

Apa sing otobiografi diterbitake ing taun 1977 lan 1983.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.