Pamit Peter Berling. Panulis _Bocah-bocah grail_ mati

Foto (c) Gambar Getty

Panulis lan aktor Jerman, Peter berling, panganggit misuwur ing pentalogi diwiwiti karo Bocah-bocah ing Grail, tilar donya tanggal 20 ing 83 taun. Fame kanthi seri novel iki teka ing taun 90-an nalika Berling wis ngancik 60 taun produser audiovisual lan kritikus panganan.

Dheweke duwe wani nampilake karya 881 kaca iki Perang Salib lan nerbitake taun 1991 ing Jerman dadi fénoména sastra saka jinis sajarah. Dina iki Aku nyemak kerjane minangka pajeg marang paraga.

Wiwitan

berling Dheweke dadi wong televisi lan bioskop. Wis makarya ing luwih saka 100 film lan karo direktur avant-garde sing gedhe ing Jerman taun 70-an minangka Fassbinder lan Herzog Reputasi kultus dikultivasi sing dituduhake karo literatur. Iki padha teka Bocah-bocah ing Grail lan kesuksesan kasebut pancen gedhe banget saengga dheweke nyedhiyakake kabeh wektu kanggo iku.

Bioskop

berling Dheweke main ing pirang-pirang produksi Jerman lan uga dadi pihak liyane sing penting. Antarane judhul yaiku Fitzcarraldo con Klaus Kinsky, Cobra Ijo y Aguirremurka dewa uga karo Kinski lan arah de Werner Herzog. Kanthi Fassbinder Aku makarya ing Perkawinan Maria BraunY. Lan uga karo Martin Scorsese, karo sing melu Godaan pungkasan Kristus y Gangster New York.

Ing taun 1986, dheweke kerja sama ing produksi direktur Prancis Jean-Jacques Annaud, aku arep adaptasi karo bioskop Jeneng kembang mawar, sukses gedhe Eco Italia Umberto lan lawang gedhe pisanan sing dibukak kanggo jagad abad pertengahan. berling Dheweke minangka salah sawijining sedulur saka delegasi Benediktin sing tindak menyang Abbey of Crime. Pengalaman karo Abad Pertengahan mesthine wis menehi kesan ing pakaryan mengko.

Bocah-bocah ing Grail

Publikasi conto ing wektu sing paling cocog sing njupuk kauntungan saka global sing diakoni Pilar bumi (saka Welsh Ken Follett, diterbitake ing taun 1989) lan sadurunge Kode Da Vinci (Dan Brown). Nanging daya tarik abad pertengahan ana amarga jagad sastra yaiku jagad sastra. Ana sadurunge sing kasebut Umberto Eco Kab lan uga saka pangripta Brother Cadfael, panulis Inggris Ellis Peters. Lan mesthine kita bisa bali menyang sing diarani abad pertengahan hebat banget saka, contone, Tolkien lan trilogi saka Pangeran saka cincin (1954).

Nanging Berling milih kanggo ngembangake alam semesta saka aliran getih sing ditrapake kanggo mrentah lan ngasilake pahlawan. Dumadakan, para protagonis dudu detektif sing nggumunake ngrampungake misteri ing biyung jarak jauh, nanging Knights Templar, grapyak tamu, Karo, Pembunuh, masyarakat rahasia liyane utawa enigmas kebungkus ing alam semesta. Anak saka grail bisa dibingkai utawa dianggep ana hubungane karo prinsip elf, hobi lan orc Tolkien lan fenomena pungkasan lan sing padha ing saindenging jagad sing saiki wis Game saka tahta lan sing Kidung es lan geni de George RR Martin, diwiwiti ing taun 1996.

Anak saka grail critakake saka rong sadulur kanthi getih kraton sing misahake dalane sing penting, nanging duwe nasib puluhan kerajaan. Loro-lorone kesah liwat Eropa sing akeh dipengaruhi agama, akeh perang lan konspirasi. Sukses sawise diterbitake nyengkuyung Berling kanggo terus nulis lan saengga rampung papat volume liyane. Asilé yaiku petualangan saga sing dawa kanggo kabeh pamirsa, nanging, ing wektu sing padha, kanthi sentuhan para penjual paling apik kultus. Iki nyampur novel sejarah lan intrik kanthi setting sing rinci amarga dokumentasi sing rumit.

Buku seri

Getih raja, makutha jagad, kalswa ireng lan Kelim sang putri Dheweke nggawe papat judhul maneh ing seri kasebut, nanging kaya asring kedadeyan, judhul pisanan mesthi bakal dadi kamulyan.

Judhul liyane

Berling uga nerbitake Wengi Iesi, Uskup lan SantoPerang Salib AnakCountess Heretic utawa Knights of the Holy Sepulcher. Sing terakhir nerangake babagan intrik lan perjuangan kekuwatan sing sadurunge perang salib pisanan lan nyritakake kedadeyan sing kedadeyan sadurunge Bocah-bocah Grial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.