Peteng lan esuke

Peteng lan esuke

Peteng lan esuke

Peteng lan esuke (2020) minangka prekara trilogi novel sejarah sing misuwur Pilar bumi, digawe dening Ken Follet. Iki minangka saga sing diwiwiti ing taun 1989 dening panulis Welsh nalika diluncurake Pilar Bumi (Judhul basa Inggris). Mengko, terbitan Donya tanpa wates (2007) lan A kolom geni (2017).

Rong buku pisanan ing seri kasebut luwih akeh Peteng lan esuke njupuk Panggonan ing Kingsbridge, kutha fiksi ing Inggris. Angsuran kaping pisanan disetel ing abad kaping 997, sing nomer loro ing abad VIV lan prequel ing taun XNUMX. Nanging, A kolom geni fokus ing perselisihan agama sing nggawe Eropa kaget nalika abad kaping XNUMX.

Plot lan karakter saka Peteng lan esuke

Tumindak de Sore lan Esuk mlayu ing telung dina taun 997, kanthi lengkap Abad peteng ing Inggris. Nalika semana, wilayah kasebut terus dikepung dening serangan laut Viking lan serangan darat saka Welsh.

Plot nampilake telung karakter utama: biksu, bocah wadon Norman wong anyar ing Inggris karo bojone lan tukang gawe prau. Dheweke ketemu ing Kingsbridge, ing kana dheweke kudu ngadhepi uskup sing rakus sing tujuane mung nambah tenaga.

Karakter saka Peteng lan esuke, miturut Ken Follet

ragna

Panulis ujar ing macem-macem wawancara manawa Ragna minangka karakter favorite. Dheweke Dheweke putri Norman sing ayu lan cerdas kanthi watek sing kuat, dhaup karo wong sing tanpa darah luhur. Ora duwe idin saka wong tuwane, wanita enom kasebut arep lunga karo bojone menyang Inggris. Nanging, nalika tekan kana, dheweke nemokake yen perkara kasebut ora kaya sing dibayangake.

Edgar

Dheweke dadi pabrikan kapal Inggris sing berbakat, tresna karo Ragna. Nanging amarga dheweke minangka wanita sing wis omah-omah, mesthine dadi daya tarik sing ora rasional. Sanajan tresnane sing ora bisa dibalekake, Edgar ora njaluk panglipur saka wanita liya lan tetep ngenteni kasempatan karo putri kasebut.

Aldred

Dheweke dadi biksu kanthi misi sing cukup ambisius: ngowahi biara dadi pusat pembelajaran sing dikagumi ing saindenging Eropa. Amarga iki, proyek uripe muter babagan markas sekolah impiane kanthi perpustakaan lan mesin cetak.

Uskup Wystan

Follet nggambarake dheweke minangka "salah sawijining penjahat paling ala sing wis dak lakoni ... Sampeyan bakal sengit marang dheweke, lan sampeyan bakal pengin pungkasan sing paling ala ". Sesuai, dheweke iku wong sing ora setya lan khianat, serakah, egois lan tanpa tandha-tandha welas. Dadi, tujuane Wystan yaiku kanggo nambah kekuwatane lan kulawargane, ora preduli sapa sing bakal diadhepi sadurunge, kanthi biaya apa wae.

Panemu babagan karya kasebut

Kaya ing meh kabeh novel sejarah Follet, pangritik lan pamirsa tepuk tangan - meh padha - kekuwatan buku kasebut. Kajaba iku, dokumentasi sing nyengsemake sing dipikolehi dening panganggit kabukten amarga gegambaran rinci babagan politik lan adat istiadat jaman semana.

Sawetara swara sing ngelawan ngeluh babagan narasi misoginis, dimuat (mesthine) karo segmen nyiksa sing ora penting kanggo asil. Beda, review liyane nerangake manawa sabenere bagean sing ora sopan lan getih minangka sing paling penting kanggo wayahe teks kasebut disetel. Wektu iku angel banget.

Babagan panganggit, Ken Follet

Kenneth Martin Follett lair ing Cardiff, Wales, Inggris; tanggal 5 Juni 1949. Sajrone masa kanak-kanak, dheweke seneng banget maca amarga wong tuwane, sing Kristen, nglarang dheweke nonton televisi lan nonton film. Dheweke lan kulawargane pindhah London Nalika aku umur sepuluh taun. Ing kana, dheweke ndaftar ing Universitas College London ing taun 1967 kanggo sinau filsafat.

Kutipan Ken Follett.

Kutipan Ken Follett.

Sawise lulus ing taun 1970, nindakake kursus jurnalisme lan wiwit makarya ing South Wales Echo saka kutha asale. Ing wiwitan taun 1974, dheweke menyang Evening Standard Nanging ing London, dheweke pungkasane dadi ora puas karo kerajinan reporter kasebut. Amarga alasan iki, Follet mlebu jagad penerbitan ing Buku Everest lan wiwit nulis crita kaping pisanan ing pungkasan taun 70-an.

Kekawin lan kegiatan politik

Ing taun 1968, Follet omah-omah karo Mary, kanca sakelas ing London sing urip kurang saka sepuluh taun. Mengko ing taun 1984 dhaup karo Barbara Hubbard (jeneng prawan), anggota Partai Buruh, organisasi sing gegandhengan karo Follet wiwit taun 1970.

Wiwitane karier sastra

Sajrone taun 1970an, Follet nerbitake sangang buku kanthi jeneng samaran Simon Myles, Martin Martinsen, Bernard L Ross lan Zachary Stone. Ing 1978, Pulo badai —Daptar karo asline asline— yaiku titik peluncuran karir internasional. Sewelas taun mengko, buku kasebut diluncurake lan dadi buku terlaris global: Pilar bumi.

Bintang ing pasar penerbitan

Kajaba novel sejarah, Follet wis misuwur amarga narasi sing nyenengake. Ing subgenus pungkasan iki, Kuncine yaiku ing Ribka (1982), Suwiwine garudha (1983), Lembah Singa (1986) lan Kembar nomer telu (1997), minangka sawetara bukune sing paling misuwur. Kasunyatane, kabeh duwe adaptasi film lan televisi, uga Resiko dhuwur (2001) lan Ing Putih (2004).

Gaya novel sejarah Ken Follet

Novel sejarah saka panulis Inggris duweni ciri meta-fiksi utawa fiksi sejarah, nalika nggabungake protagonis sing dijupuk saka imajinasi. Nanging, umume kritikus sastra muji kesetiaan Follet marang kedadeyan sejatine (diriwayatake dening paraga fiksi). Kajaba iku, biasane duwe katrangan sing rinci banget lan cukup jembar.

Sanajan akeh kaca (uga ana ing Peteng lan esuke) Narasi Follet ngasilake akeh keterlibatan kanggo para pamaca. Sipat gaya kasebut bisa dideleng ing rong trilogi sing paling misuwur saka panulis Cardifian: Pilar bumi y Abad iki

Trilogi saka Ing abad

Trilogi iki kanthi tokoh sing laris ana ing babagan kedadeyan sing paling relevan ing abad kaping XNUMX. Seri kasebut diwiwiti karo kedadeyan sing ana gandhengane karo Perang Gedhe lan dekrit Larangan ing Amerika Serikat (Tibane raksasa, 2010). Banjur Mangsa jagad (2012), fokus ing Perang Dunia II Ambang kalanggengan (2014) nyakup meh kabeh Perang Dingin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.