Yesus Valero. Wawancara karo penulis Gema bayangan

Photography Jesús Valero, profil Twitter.

Yesus Valero asalé saka San Sebastián, Doktor Ilmu Biologi lan saiki tugas Technalia, pusat R&D pribadi paling gedhe ing Eropa kidul. Y ing kalodhangan dheweke nulis. Kanthi minat khusus ing sejarah kuno lan abad pertengahan, iku perdana ing literatur kanthi Lampu sing ora katon lan saiki sampeyan duwe bagean liyane, Gema bayangan. Matur nuwun kanthi sanget kanggo wektu lan kabecikan sing khusus kanggo iki Interview.

Jesús Valero - Wawancara 

  • LITERATUR SAIKI: Gema bayangan minangka novel paling anyar lan sambungan saka Lampu sing ora katon. Apa sing sampeyan critakake ing kene?

JESÚS VALERO: Iku a crita dietung ing kaping telu. Marta, tukang mulih seni, nemokake buku lawas. Iki minangka buku harian Jean, karakter aneh sing urip ing abad kaping-XNUMX. Ing novel aku bakal ngetutake petualangan kalorone, sing nyoba ndhelik lan nemokake peninggalan kuna wiwit jamane Yesus Kristus. Ora suwe, dheweke sakloron bakal ngerti manawa dheweke nanggung resiko lan tinggalan kuna minangka obyek sing mesthi dikepengini greja. Sing maca bakal nemokake a sensai sejarah, sampurna disetel, lan bakal lelungan karo protagonis biara kuno lan skrip nyoba nyoba kunci sing didhelikake ing greja lan naskah kuno. 

  • AL: Apa sampeyan ngelingi buku pertama sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

JV: Kayane crita sawetara wong lima utawa saka Hollister. Banjur aku kanthi cepet nulis buku petualangan ing verne o Salgari sadurunge nemokake nalika umur sepuluh taun, buku sing nggawe aku pengin nulis: Gusti ring. Crita pisanan sing dak tulis yaiku Lampu sing ora katon. Wis meh rong puluh taun mbayangno lan nulis. Mula, sanajan dadi panulis anyar, iki minangka buku sing rumit banget kanthi plot sing rumit nanging gampang diikuti. 

  • AL: Panulis kepala? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman. 

JV: Nalika mudha tanpa mangu-mangu Tolkien. Banjur ing wektu diwasa, aku nyoba maca kabeh, panganggit lan jinis apa wae. Iki mbantu aku sinau banjur crita liyane sing luwih apik. Yen aku kudu ujar sapa penulis favoritku, aku bakal ujar murakami lan Paulus kerang. Saka panulis Spanyol, aku bisa nuduhake akeh, nanging aku bakal negesake babagan sing wis dakkerteni Perez-Reverte babagan carane dheweke nindakake adegan tumindak sing angel banget.

  • AL: Apa karakter ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

JV: Sampeyan angel milih siji. Mungkin aku bakal ngomong Aragorn, saka Gusti ring. Dheweke minangka campuran protagonis petualangan sing cocog karo pandangane ing jagad, sing duwe tujuan urip lan perjuangan kanggo nggayuh, nanging ora gelem nindakke kanthi cara apa wae. Duwe a kode pakurmatan dhewe-dhewe. Salah sawijining protagonis saka Lampu sing ora katon, ksatria ireng, sanajan beda, duwe sawetara sipat sing paling narik kawigaten kanggo aku.

  • AL: Apa wae kebiasaan utawa kebiasaan khusus nalika nulis utawa maca?

JV: Aku Aku nulis nganggo tangan, sadurunge ing notebook, saiki ing a piranti sing ngidini aku terus nindakake, nanging menehi kaluwihan nalika ngolah tulisan tangan lan langsung digitizes. Mengko, nalika mbenerake, aku uga nulis ing kertas lan mung nalika nggawe smudged naskah, aku bakal ngenalake pangowahan ing komputer, minangka perkara sing obsesi kanthi bola-bali.

  • AL: Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

JV: Aku butuh akeh swara ing sekitarku. Aku nulis ing kopi, bandara lan restoran nalika lelungan. Aku mung nggoleki kasepen kanggo mbenerake. Ing taun-taun pungkasan aku uga biasane nulis ing prau sajrone preinan. Meh katelu saka Gema bayangan ditulis sewulan yen browsing.

  • AL: Apa ana genre liyane sing disenengi?

JV: Aku seneng meh kabeh. Jinis iki ora pati penting kanggo aku, aku bisa maca novel sejarah, novel kriminal, fantasi, fiksi ilmiah utawa novel tanpa jinis. Aku sinau saka kabeh perkara lan mikir bisa mbantu aku crita luwih apik. Sejatine sing dakkarepake saya saya ganti penulisAku nyedhot macem-macem bab saka saben wong.  

  • AL: Saiki maca apa? Lan nulis?

JV: Saiki aku maca sawetara klasik. Saiki aku lagi maca Kenangan Hadrian dening Margarite Yourcenar lan sing sadurunge wis Luar negeri dening Albert Camus, sing pengin dakwaca ing versi asline nganggo basa Prancis. Babagan apa sing dak tulis, saiki Aku maju nganggo novel anyar, sing durung duwe judhul nanging bakal nutup daur ulang saka cahya sing ora katon lan gema bayang-bayang. Muga-muga bisa rampung ing pungkasan taun, sanajan gumantung apa aku bisa nulis akeh ing musim panas iki. Aku wis duwe pikiran telung crita liyane Aku pengin ngandhani, nanging aku ora bakal milih salah sawijine nganti rampung kabeh sing sadurunge lan kirimake menyang penerbit.

  • AL: Miturut sampeyan kepiye pemandangan penerbitan? Akeh penulis lan sawetara sing maca?

JV: Mungkin aku dudu conto sing apik kanggo kahanan kasebut. Nerbitake loro novelku durung dadi ngipi elek kanggo aku. Aku durung nerbitake sadurunge uga aku ora ngerti sapa wae ing jagad penerbitan, nanging naskahku langsung narik kawigaten saka Pablo Álvarez, agen Editabundo. Sawise kedadeyan kasebut, kabeh cepet banget lan Carmen Romero saka Penguin Random House ujar ya sanalika dheweke maca. Aku ngerti manawa kanggo penulis liyane, kabeh wis luwih rumit lan bisa uga aku uga bakal mbesuk. Urip saka nulis rumit banget, mung sawetara sing bisa nindakake, lan aku ora kepengin banget kedadeyan kasebut. Aku seneng tugas lan nulis bakal terus dadi sesuatu sing dak tresnani, nanging tanpa meksa.

  • AL: Apa wayahe krisis sing kita alami dadi angel kanggo sampeyan utawa sampeyan bakal bisa njaga prekara sing positif kanggo crita mbesuk?

JV: Aku adaptasi kanthi apik karo kahanan apa wae lan aku durung ngalami COVID sing paling ala iki. Aku duwe kauntungan: Aku ahli mikrobiologi lan ngerti apa sing kedadeyan lan apa sing bisa kedadeyan kanthi alami tinimbang umume wong. Iki kabeh sementara lan kita bakal bali menyang urip normal. Sing jelas babagan iki, kahanan kasebut ora bakal dadi sumber inspirasi kanggo novel-novelku, aku ora seneng banget karo subyek kasebut saka sudut pandang kasebut. Ana luwih akeh sing kudu ditulis.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.