Panulis independen I. Francisco Hergueta. 10 pitakon marang pangripta Ernesto Sacromonte

Fotografi: (c) El echo de Valdepeñas.

Artikel kapisan minggu iki khusus kanggo panulis independen. Sampeyan kudu menehi papan sithik saben wektu lan saiki aku nggawa Francisco Hergueta. Panulis saka Solana (Ciudad Real), kanthi rong buku sing diterbitake dhewe, yaiku bilogy petualangan sejarah dibintangi banget nglipur Ernest Sacromonte, bajak laut saka abad XVI. Dheweke judhul Aku sumpah setya marang sampeyan y Aku sumpah dendam kanthi subtitle saka Legenda Ernesto Sacromonte.

Francisco Hergueta ngenalake awake dhewe lan mangsuli 10 pitakon babagan pengalaman sampeyan ing jagad penerbitan, sawijining buku lan penulis favorit, sing hobi minangka panulis lan maca lan masa depan proyek lan khayalan. 

Sapa Francisco Hergueta?

Aku lair 36 taun kepungkur. Aku manggon ing La Solana (Ciudad Real), ing kana kerja ing bisnis kulawarga upholsteri. Kajaba nulis aku seneng maca, film lan seriAku rada geek karo videogames. Nanging aku wis ngijolake kabeh kanggo tadpole sing saiki umure setaun. Aku nyoba nggawe wektu kanggo aku, nanging… apa sing bisa dakkandhakake? Aku seneng saben detik sing dak lakoni karo dheweke, mula kabeh kudu lungguh maneh.

Minangka kanggo nulis, uga aku miwiti ing Institut. Banjur aku dadi seneng nulis fantasi lan crita erotis. Aku ketemu wong sing duwe rasa sing padha ing jagad internet sing durung mesthi lan nggawe kanca gedhe sing nulungi aku tekan kene. Ernesto Sacromonte lan petualangane yaiku a akumulasi kabeh pengalaman iki, kalebu mlaku-mlaku Sevilla karo mitraku. Saiki aku nyoba nggabungake kabeh aspek uripku lan njupuk wektu kanggo nulis.

Legenda Ernesto Sacromonte

Aku sumpah setya marang sampeyan

Seville, 1524. Sawise nylametake budak saka cengkraman Adipati Rodrigo de Alcoza sing wedi, Ernest Sacromonte, bajak laut Spanyol legendaris, dipunginai dening saudagar Venesia Carlo Colucci kanggo kapten kapal sing anyar: "Doña Elena". Kasunyatan iki bakal ngetokake murka putrine Carlo, Isabela, sing bakal nyoba kanthi cara kabeh kanggo ngrusak Sacromonte.

Kajaba iku, bajak laut kasebut kudu ngadhepi para adipati, Rodrigo de Alcoza, sing bakal nyoba kanthi cara apa wae kanggo mbalekake Dana, abdi sing dicolong, nyelehake bajak laut lan kanca-kancane kanthi konspirasi sing mengaruhi kekuwatan paling dhuwur ing kekaisaran. Kaya-kaya ora cukup, wong misterius dijuluki "Pati”Muncul maneh saka jaman biyen Sacromonte, nangis njaluk males.

Aku sumpah dendam

Seville, Oktober 1524. Rodrigo de Alcoza Dheweke ora bakal ngapura asor sing dialami lan bakal nyoba ngukum mungsuh kanthi cara kejem lan kejem. Ing wektu kasebut, lan ana hubungane karo Inquisitor General Louis saka Besuan, bakal ngrancang serangan pokok ing tahta Carlos aku. Patih ora bakal ngidini bajak laut mung bisa ngindhari kekarepan sing mulya lan bakal ngremuk dheweke tanpa ragu-ragu.
Apa Sacromonte bisa ngadhepi monster kasebut lan nglindhungi dhewe? Siji-sijine pilihane yaiku milih dalan sing dikutuk lan sepi, nolak intine lan ngadhepi awake dhewe; Kabeh sing wis dipercaya Dheweke kudu lelungan ing ceruk sing paling peteng jiwane nalika mbales dendam. Apa bakal dadi dalan sing ora bali? Apa dheweke bakal bisa njaga kaluwargane aman, utawa apa rega sing dibayangke kanggo ngadeg karo sing kuat bakal larang? Kanggo menang, dheweke kudu dadi sing paling disenengi. Amarga mung setan sing bisa ngalahake setan liyane.

10 pitakon

1. Apa sampeyan ngelingi buku pisanan sing diwaca? Lan crita pisanan sing sampeyan tulis?

Buku pisanan sing dakeling-eling diwaca yaiku crita rakyat. Ibuku wis dadi anggota ing Círculo de Lectores wis pirang-pirang taun lan takon karo sedulurku lan koleksi iki nalika isih cilik. Telung Babi Cilik, Blancanieves, Sing cilik gagah gagah, Rapunzel... Aku ora duwe favorit, nanging Dumbo Aku ora seneng babar pisan. Minangka crita pisanan sing dakkirim, dak kira minangka lanjutan saka buku sing dakwaca ing BUP lawas.

2. Apa buku pisanan sing nggumunake sampeyan lan kenapa?

Buku pisanan sing nggawe aku kesengsem yaiku Katedral segara. Sing sadurunge liyane bisa uga kurang luwih kaya aku, utawa bisa menehi pengaruh ing momen tartamtu ing sejarah, nanging sing khusus nggawe aku ragu-ragu sajrone rencana kasebut.

Kasus liyane yaiku a komik, khusus Lawakan Killing. Iki nyritakake asal usul Joker lan kepiye cara ngadhepi Batman. Sanajan aku ora bisa ngomong babagan pengaruh, nanging iki pinemu sing nyata. Aku wis maca sawetara komik Spanyol, utamane saka Mortadelo lan Filemón lan lucu Tombol Sacarino, nanging sing khusus iki brutal. Sampeyan bisa nglampahi pirang-pirang menit kanggo nggawe ulang gambar ing saben vignette. Nyengsemaken.

3. Sapa penulis favorit sampeyan? Sampeyan bisa milih luwih saka siji lan saka kabeh jaman.

Aku ora duwe penulis favorit. Aku luwih saka genre, sanajan aku kudu ngakoni yen aku wis maca loro buku Agustin Sanchez Vidal (Budhak karo sapa wae y Kunci master) lan aku seneng karo cara nulis. Yen aku kudu tetep karo penulis, mesthine dheweke. Aku mikir manawa ing literatur sampeyan kepincut karo siji utawa luwih jinis, nanging luwih angel kanggo penulis ngisi sampeyan, luwih-luwih yen dheweke main akeh gaya.

4. Karakter apa ing buku sing sampeyan pengin ketemu lan digawe?

Gawe kanggo Harry Potter. Saiki kanthi serius, aku seneng ketemu loro: Don Quijote, kanggo ngobrol karo dheweke lan ngerti pribadine sing dicampur saka kegilaan, wani lan chivalry, lan takon dheweke ing endi papan ing La Mancha sing jenenge Cervantes ora pengin dielingi. Paraga liyane yaiku Justinedening Marquis de Sade.

5. Apa hobi nalika nulis utawa maca?

Ora ana sing utamane kanggo maca, nanging kanggo nulis aku kudu duwe pinemu: hood, headphone... Kayane aku nyoba nyoba nggawe bisu lan mula aku butuh prekara. Mania ora dianjurake banget ing musim panas, nanging ing musim salju apik banget.

6. Lan papan lan wektu sing disenengi kanggo nindakake?

Pakaryan mandhiri lan bapak anyar. Ora preduli saiki, sing penting yaiku golek. Aku mesthi nulis ing kamarku. Ana urutan anarkis sing ora ana sing ngerteni, kajaba aku, lan aku bakal nyenengake.

7. Panulis utawa buku apa sing nyebabake karya sampeyan dadi panganggit?

Luwih saka panulis utawa buku, sawijining jinis. Sejarah kasebut. Iki minangka novel sing paling disenengi, sanajan dudu novel sing paling dakkirim. Tanpa ngerteni, dheweke menehi kesan apik kanggo petualangan Ernesto Sacromonte.

8. Genre favorit sampeyan?

Sejarah, erotis lan fantastis. Ing urutan iki. Nulis kosok baline.

9. Apa sing sampeyan waca saiki? Lan nulis?

Aku lagi maca Lolita lan aku alon-alon nulis novel sabanjure. Yaiku a novel erotis, saiki lan karaktere bakal duwe plot sing kuat.

10. Kepiye sampeyan mikir babagan penerbitan kanggo akeh penulis utawa pengin diterbitake?

Phew, ala. Panorama yaiku mal. Ana akeh panulis, akeh banget. Lan mesthi wae, yen ana akeh, mesthi ana sing ala lan sing ala. Iki statistik murni. Ing nerbitake dhewe Iki minangka output saka atusan panulis sing ora bisa nerbitake karo penerbit sing cukup serius lan uga kolam renang ing ngendi penerbit sing cukup serius ndeleng panulis sing duwe bakat (yaiku bisa adol akeh) kanggo nerbitake. Cekakipun: panorama kacau lan senadyan ana permata ing antarane panulis sing diterbitake dhewe, uga akeh jerami lan angel ditemokake. Penerbit gedhe ora prelu risik, cukup lungguh lan ngenteni apa novel sing diunggah ing jaringan sosial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.