Penghargaan Prakiraan XXIII: _Pengarang_ lan _Surat buku_. Lan luwih akeh judhul sastra.

Mau bengi upacara pangiriman kanggo Penghargaan Prakiraan XXIII sinematografi. Para pemenang mantan aequo Dheweke dadi rong film kanthi judhul sastra kanthi prestise: Penulis, dening Manuel Martín Cuenca, lan Toko bukudening Isabel Coixet.

Kita waca film-film kasebut lan liya-liyane sing nuduhake judhul tema sastra. Kabeh wis nemokake macem-macem aspek proses kreatif, pangembangan, lingkungan lan karakter sing bisa ngubengi buku kasebut. Ana akeh liyane, nanging iki kanggo dina iki.

Penulis - Manuel Martín Cuenca (2017)

cunt sukses kritis lan publik sing gedhe, crita iki dibintangi Javier Gutierrez, sing uga wis menang penghargaan José María Forqué wiwit pers nganti kinerja lanang paling apik.

Álvaro dheweke kepengin dadi panulis, nanging kabeh sing ditulis palsu lan ora sopan. Dheweke kerja ing notaris ing Seville lan uripe abu-abu. Yaiku Amanda, garwane, sing wiwit nulis lan entuk laris. Iki nyebabake pamisahan pasangan lan Álvaro mutusake nulis novel sing hebat. Nanging dheweke ora sanggup amarga ora duwe bakat utawa imajinasi. Juan, gurune ing bengkel literatur, mbantu dheweke menyelidiki dhasar-dhasar novel kasebut. Dadi nganti sedina Álvaro nemokake yen fiksi ditulis kanthi kasunyatan lan wiwit ngapusi tangga teparo lan kanca-kancane kanggo nggawe crita sejatine sing ngluwihi fiksi.

Toko buku - Isabel Coixet (2017)

Co-produksi antarane Spanyol lan Inggris. Bintang-bintang pemeran Inggris utamane duwe jeneng kaya Emily Mortimer lan Bill Nighy.

Ing pungkasan 50an Florence Green mutusake kanggo nggawe impen sing paling gedhe: ninggalake London lan bukak toko buku cilik ing sawijining kutha ing pesisir Inggris. Dheweke kaget, keputusan iki bakal ngeculake kabeh jinis reaksi ing antarane warga kutha kasebut.

Penerbit buku - Michael Grandage (2016)

Adhedhasar buku pamenang Penghargaan Buku Nasional 1978 Max Perkins: Editor Genius, de A. Scott Berg. Iki PProduksi Inggris dibintangi Colin Firth, Hukum Yudas lan Nicole Kidman antara liya. Nyritakake babagan babad kaping Max Perkins, penerbit buku sing paling disenengi ing donya dimainake ing kene dening Colin Firth.

Perkins paling konco panulis gedhe abad kaping XNUMX. Tansah setya promosi bakat, dheweke dadi bayangan gedhe ing antarane para bintang sastra kayata F. Scott Fitzgerald (Guy Pearce) utawa Ernest Hemingway (Dominic West). Ing film iki dheweke fokus marang kepiye Perkins wiwit poles bakat lan gaya Tom Wolfe (Hukum Jude), saliyane nyorot crita kekancan sing luar biasa karo dheweke lan garwane. 

Buku Maling - Brian Percival (2013)

Uga adhedhasar novel saka panulis Marcus zusak, sing nggambarake petualangan a wong wedok jerman Dheweke umur sangang taun wiwit dheweke diparingi adopsi dening ibune nganti pungkasan Perang Dunia II. Wis dibintangi Geoffrey rushSophie Nélisse lan Emily watson.

Sing maca - Riccardo Gabrielli (2012)

Kanggo penyayang Bioskop Amerika Latin Produksi Kolombia iki bisa narik minat sampeyan. Wenehi lintang Carolina Guerra, Diego Cadavid lan Carolina Gómez.

Nggoleki a tas sing misterius sing wis ilang lan sing paling penting kanggo kabeh wong duwe sawetara pitunjuk sing diterangake ing Teks Jerman. Pasangan sedulur sing nemokake dheweke bakal meksa siswa universitas kanggo nerjemahake. Dheweke mung bakal ngerti rahasia sampeyan, nanging kayane ora ana sing katon.

Sing maca - Stephen Daldry (2008)

Judhul liyane adhedhasar novel ditulis dening jerman Bernhard Schlink. Dheweke mbintangi Kate Winslet, sing menang Oscar dadi Aktris Terbaik kanggo peran iki, Ralph Fiennes y David kross antara liya.

Kita ana ing Jerman sawise Perang Dunia II lan michael berg (David Kross), bocah lanang umur limalas taun, kelangan kesadharan nalika bali sekolah. Hanna schmitz (Kate Winslet) minangka wanita sing serius lan cadhangan sing umure wis kaping pindho, nulungi dheweke lan nggawa dheweke mulih. Antarane kekarone a Roman semangat lan rahasia sing diganggu karo ngilang Hanna. Wolung taun mengko, Michael nemoni dheweke maneh, nanging ing kahanan sing ora nate dibayangake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.