LXVI Pangiriman Award Planeta. Lan sing menang yaiku… Javier Sierra

Finalis kerja kanggo Hadiah Planeta

Kita durung rampung ngemis lan judhul sing padha wis diwenehake pemenang cicilan Planeta Awards paling anyar iki, Javier Sierra. Sanajan mangkono, kita bakal menehi ulasan babagan sore tanggal 15 Oktober.

Pungkasan minggu iki, pangiriman LXVI saka Planeta Awards dianakake ing Barcelona. Edisi sewidak enem iki wis ngalahake cathetan gegayutan karo taun-taun sadurunge, kanthi total 634 karya sing ditampilake sing mung 10 bakal dadi finalis.

Kaya saben tanggal 15 Oktober, Palau de Congresos de Barcelona, ​​nganggo sandhangan paling apik kanggo menehi lomba kontes tahunan ikil. Panulis, wartawan, editor, politikus lan selebriti nglumpukake kanggo ngerti sapa saka sepuluh finalis sing bakal entuk penghargaan lan pengakuan sore kasebut.

Antarane, kita bisa negesake anane politisi kayata Xavier Albiol (presiden PP Catalonia) utawa Miquel Iceta (sekretaris PSC). Kita uga duwe ngarsane Santi Vila (Menteri Budaya Catalan) utawa Ana Pastor (presiden Kongres Deputi) lan liya-liyane.

Tamu liyane sing ora ketinggalan gala yaiku wartawan Julia Otero, uga jurnalis lan panulis Máxim Huertas lan mesthine pemenang taun kepungkur Dolores Redondo. Risto Mejide lan Laura Escanes, Boris Izaguirre, Alberto Chicote utawa Luis Piedrahita uga ora nemoni acara kasebut. Sanajan mangkono, kurange tamu sawetara tamu liyane wis dingerteni amarga kahanan politik saiki.

Gala kasebut yaiku diwenehi dening wartawan lan presenter program warta Antena 3 Ester Vaquero, sing nglipur sore kanthi ngumumake swara sing ditampa para finalis sajrone nedha bengi. Liwat skor sing ditampa karya, para tamu nggawe kolam renang. Pemenang bakal entuk akeh macem-macem karya sing diterbitake Planeta.

Juri kasusun saka Albert Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs lan Emili Rosales Minangka sekretaris kanthi swara, dheweke ora gampang mbuwang karya lan pungkasane milih pemenang taun iki.

Penghargaan pemenang dianugerahi 601.000 euro lan 150.250 euro kanggo finalis. Ing kesempatan iki, keputusan juri bisa ditindakake kanthi langsung saka web www.premioplaneta.es saka 23.30:XNUMX.

Iki minangka momen sing diantisipasi nganti pemenang lan finalis pungkasane diumumake. Lan iki, kaya sing wis dikomentari sadurunge, minangka asil:

  • Menang Kerja: Geni kahuripan, dening Javier Sierra (kanthi jeneng samaran «Gunung gawean», Victoria Goodman)
  • Finalis: Kabut ing Tangierdening Cristina López Barrio
Javier-Sierra

Xavier Sierra. foto: EFE / Andreu Dalmau.

Ing kesempatan iki, karya Sierra, wektu iki nyedhiyakake profesor filologi saka Trinity College (Dublin) kanthi basa Spanyol. Nalika lelungan menyang Madrid, dheweke bakal nemoni awake dhewe melu ing plot rumit kanggo kelompok sinau kanggo nggoleki Grail Suci. Nanging crita kasebut bakal dadi luwih rumit nalika dadi anggota klompok kasebut.

Nanging ing taun iki, ora mung literatur sing dibahas. Iki minangka edhisi sing ditandhani karo politik. Ing tanggal 14 Oktober, sawijining konferensi pers digawe saka eksekutif lan bagean juri dianakake ing Kampus Modernis Sant Pau. Kaya sing bakal diramalake, konferensi pers kasebut ditandhani banget karo acara politik paling anyar lan keputusane pindhah kantor pusat menyang Madrid.

Josep Creuheras, presiden perusahaan, nerangake manawa keputusan kanggo ngganti ajang ora bisa dipindhah. Nanging, aku yakin manawa penerbit pengin terus nganakake sayembara ing Barcelonaonkanggo. Gegayutan karo konflik saiki, Creuheras mréntah kanggo dialog.

fotografi La Vanguardia

 Pungkasan, kita ngelingi sepuluh finalis Award Planeta:

-Ahli astronomi, Heinrich Von Kügel (jeneng samaran)

-Iki amarga aku luwe, Maria Eugenia Mayobre Jahn

-Urip anyar Penelope, Bella Linardi (jeneng samaran)

-Bagéan siji, Antolin Sánchez Lancho

-Wanita rusak, Voli povi iki (jeneng samaran)

-Pulo muses, Ricardo Pedreira Ulloa

-Neraka ing sangisore kulit, Jesus Miguel Martínez

-Gunungan gawean, Victoria Goodman (jeneng samaran)

-Ing bayangan ngapusi, M. Palma Madinah

-Menawan elek, Eva Florence Benavidez


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.