Penghargaan Novel Sejarah Alfonso X El Sabio wis diwenehake menyang Andrés Pascual

Penghargaan Novel Sejarah Alfonso X El Sabio

Penulis Andres Pascual, lair ing Logroño ing 1969 wis dipikolehi dina Rebo iki Penghargaan Novel Sejarah Alfonso X El Sabio, kanthi novel kanthi irah-irahan "Taj", sing bakal diterbitake dening Editorial Espasa tanggal 6 September.

Dheweke menehi penghargaan iki kanthi alesan «Marang latar mburi pembangunan Taj Mahal, Andres Pascual bangun novel bunder, katresnan lan dandan, sing maca dadi wareg ». Penghargaan iki dianugerahi juri sing digawe Soledad Puértolas, Almudena de Arteaga, Javier Moro, Javier Negrete lan Ana Rosa Semprún.

Penghargaan Novel Sejarah Alfonso X El Sabio

Penghargaan penting iki lair limalas taun kepungkur dipromosikan dening MR Ediciones lan Yayasan Caja Castilla la Mancha. Dina iki dianugerahi omah penerbitan Espasa lan dianugerahi hadiah 30.000 euro.

Sawetara pemenang taun kepungkur Dheweke dadi Almudena de Arteaga, Ángeles Irisarri, César Vidal, Jorge Molist, Alberto Vázquez Figueroa, Jesús Sánchez Adalid, Fernando García de Cortázar, José María Pérez Peridis utawa Reyes Monforte, lan liya-liyane.

Ing edhisi 15 iki, 164 novel ditampilake. 

Novel «Taj»

Sadurunge Permaisuri Hindustani sing apik, Mumtaz Mahal, nutup mripat ing salawas-lawase, bojone janji bakal ngurmati memori kasebut kanthi tugu sing paling apik sing wis digawe. Taj iki crita babagan karya sing apik banget lan para pahlawane rong puluh ewu: arsitek, tukang nulis, tukang seni lan buruh sing, nemplek ing mburi gajah, nyeret blok gedhe saka marmer. Narasi epik katon ing mripate Balu, bocah lanang saka ara-ara samun kanthi hadiah sing luar biasa kanggo nggambar sing bakal ngadhepi kabeh konvensi kanggo mbalekake Aisyah sing ditresnani, dipencilake ing harem raja kasebut.

Panulis: Andrés Pascual

Dheweke ujar kaya ing ngisor iki nalika ngerti keputusan sing nggawe dheweke menang penghargaan kasebut:

"DAku matur nuwun marang anggota juri sing milih sawetara kaca iki ing pirang-pirang novel sing ditampilake, menehi aku kesempatan kanggo nuduhake dhaptar karo para penulis sing menang saka edisi sadurunge sing aku tresnani".

Dheweke dadi penulis buku liyane kayata "Penjaga kembang teratai" o "Haiku saka tembung sing ilang".


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Antonio Julio Rossello. ngandika

    Aku mikir novel kasebut bakal sukses banget. Kraton sing apik sing didedikake kanggo katresnan iku mesthi saya gumun. Nalika adol, aku bakal tuku. Matur nuwun kanggo info ..