Najat El Hachmi, pemenang Penghargaan Nadal amarga Dheweke bakal tresna marang kita ing dina Senin

Panulis Najat El Hachmi juara pungkasan saka Penghargaan Nadal wingi dikirim ing Barcelona, ​​kanthi novel kasebut Senen dheweke bakal tresna marang kita. Ing Penghargaan Josep Pla sing tiba ing Maria barbal, kanggo Tandem.

Penghargaan Nadal

Minangka saben Dina Raja diwenehake wingi ing Barcelona penghargaan sastrawan adiluhung iki sing wis ditrapake kanggo panulis Najat El Hachmi kanggo novel Senen dheweke bakal tresna marang kita, kanggo diterbitake ing 10 kanggo Februari en Edhisi Destino.

Temenan, amarga kahanan kesehatan sing terus urip, upacara Nadal dianakake tanpa nedha bengi gala biasane ing Palace Hotel saka Barcelona. Mung ana tumindak sederhana sadurunge media lan juri, sing ing taun iki kalebu panulis Care Santos, Andrés Trapiello, Alicia Giménez Bartlett, Lorenzo Silva lan Emili Rosales.

Hachmi sukses Ana Merino minangka pemenang Hadiah Nadal lan dadi panulis kaping 17 sing menang penghargaan kasebut wiwit saiki Carmen laforet nampa dheweke kanggo novel Nada ing taun 1944. Kasedhiya 18.000 euro, edhisi iki wis ngilangi rekor peserta, lan Senen dheweke bakal tresna marang kita wis dileksanakake ing 1.044 naskah sing dikirim.

Najat El Hachmi

Lair ing Maroko, nanging penduduk ing Spanyol wiwit umur wolung taun, tansaya gedhe ing lingkungan Vic Filologi Arab, debut ing literatur kanthi teks otobiografi, Aku uga Catalan, diterbitake ing 2004. Patang taun mengko, dheweke menang Hadiah Ramon Llull kanthi Patriark pungkasan, sukses internasional sing diterjemahake ing pirang-pirang basa sing wis nate nangani machismo ing Islam lan wiwit trilogi kanthi judhul Putri asing (2015) lan Ibu saka susu lan madu (2018).

Senen dheweke bakal tresna marang kita yaiku novel pertama sing nulis ing Spanyol. Wenehi lintang wanita loro, asale muslim, sing nggolek ceruk lan kebebasan ing masyarakat sing padha duwe apa-apa tumrap dheweke: jinis, asal usul lan kelas sosial kasebut.

Finalis

Wis limang finalis sing wis tekan pilihan juri:

  1. Soko sak wentorodening Paula Carrasco;
  2. Pasangan sing senengdening Werner Heisenberg (jeneng samaran);
  3. Kunci pangilondening Maria del Pilar Torres Navarro;
  4. Penyusup, dening Cristina López (uga jeneng samaran), lan
  5. Mungkin ing musim gugurdening Consuelo López-Zuriaga.

Penghargaan Josep Pla

Uga ing upacara Nadal, Josep Pla de narasi ing Catalan, sing rampung ing tangan panulis Maria barbal kanggo novel Tandem.

Cathetan pribadi

Taun iki aku kudu ngomong kaya ngono Aku rumangsa duwekku sithik Penghargaan Nadal iki amarga aku begja - lan kapercayan marang pengarange, Consuelo López-Zuriaga- saka maca lan mbenerake novel, yaiku Mungkin ing musim gugur sing wis dadi finalis. Dadi aku Aku matur nuwun kanthi umum email pengumuman sing semangat lan uga bobot kanggo karya siro isih akeh banget nanging dhasar supaya sawijining karya katon kanthi cara sing paling apik yen wis ana, uga materi narasi sing apik.

Fuentes: El Mundo y Menit pungkasan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Gustavo Woltmann ngandika

    Penghargaan sing pantes, aku duwe kesempatan kanggo maca buku lan luar biasa.
    - Gustavo Woltmann.