Pengalaman sing apik nalika maca buku kanthi irung

buku

Tutup buku «El parfum».

Bubar iki, njlajah rak-rak perpustakaan sisih amben, Aku nemokake buku sing kaget amarga buku wis suwe ora kaget. Aku kudu ngakoni yen aku ngerteni dheweke amarga adaptasi film sing disutradarai dening Tom Tykwer. Ana prekara sing biasane ora nate ngrasakake, nanging, wektu iki, ngidini aku ketemu apa sing miturut pendapatku minangka salah sawijining novel paling nggumunake ing abad kaping-XNUMX.

"Parfum" minangka salah sawijining film sing nalika ditonton ora ana sing ora peduli amarga plot lan gambar sing kaget banget. Ana prekara sing, sawise dakdeleng, aku terus mikir lan banjur tangi, kaya wangi sing lali, nalika ngrasa ana rak buku kasebut kanthi irah-irahan "enigmatis" sing padha.

Secara logis aku ora bisa nolak njupuk, nanging sadurunge isin amarga ora nggatekke sing paling mutlak nalika durung sadhar nganti wayahe yen asal usul plot film sing mengaruhi aku iki asale saka buku sing aku pancen ora sadhar.

Sawise dakwaca, aku ngerti kahanan sing nate kedadeyan nalika aku seneng karo novel sing durung nate kedadeyan karo aku lan ora diragukan, manawa karya iki pancen sejatine. Panulis, Patrick Süskind, bisa nalika nulis crita iki ing taun 80-an bisa nindakake sawetara sing ora bisa ditindakake panulis..

"Parfum", kanthi cara iki, ora beda amarga alurane, nanging amarga kepiye cara menehi presentasi marang kita lan kepiye cara kedadeyan sing diterangake. Beda karo buku liyane, ing kasus iki,  sing maca ngerti critane lumantar indra mambu. Katrangan babagan ruang digawe olfactory lan karakter lan lingkungan dikenal kanthi bau lan dudu saka fisiognomi. fisika.

Mula, nalika maca, ana sing kontekstualisasi kanthi bau sing beda sing nggambarake kabeh kedadeyan. Pindhah kaya iki, menyang abad kaping wolulas lumantar makna anyar lan liwat sensasi sing asale saka dheweke. Mambu dadi, kanthi cara iki, sumbu dhasar kabeh, dhasar kanggo ngerti evolusi argumen.

Piranti sastra sing paling apik sing dirancang dening Süskind sing nyritakake babagan karakter utama novel kasebut, Jean-Baptiste Grenouille. Pembunuh wanita kanthi kemampuan supranatural kanggo entuk aroma. Noir unik, beda sejarah, horor sejarah lan medeni sing nggawe para pamaca maca liwat pirang-pirang jinis bau nyata.

Iki pancen narik banget Paling laris diterbitake ing taun 1985 minangka novel pertama sing ditulis dening novelis Jerman. Cara sing luar biasa, kasedhiya kanggo sawetara wong, kanggo miwiti karir dadi panulis.

Kanthi iki, aku pamit ora ngelingake sampeyan babagan kutipan sing ditulis dening Claudio Magris, sing ujar manawa: "Kritikus sastra sejatine minangka detektif, lan bisa uga narik kawigaten kegiyatan sing ora bisa dibantah iki ora kalebu interpretasi sing canggih, nanging ing mambu saka babi sing nggawa laci, perpustakaan, rahasia urip. "

Mesthine, kaya sing diandharake Magris, mambu sing nyebabake aku nemokake lan nemokake novel sing apik iki ing tengah-tengah buku lan sensasi.

 

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   RICHIE ngandika

    FILEM IKU DUSTIN HOFFMAN, lan aku ora menehi film sing luwih apik lan buku sing paling apik isih dadi buku pertama ing perpustakaanku ya rekomendasi apik banget