Penasaran babagan puisi lan musik

Kadhangkala sawetara wong, yen pengin ujar manawa lirik lagu iku apik banget, dheweke ujar yen pancen geguritan nyata (utawa ekspresi sing padha).

Pratelan iki (ketoke) diwiwiti saka basis ing lirik lagu (utamane rock) iku beda banget, beda banget karo puisi kasebut (nanging sing bisa dicedhaki). Iki salah.

Lirik lagu meh geguritan lan cedhak banget karo sastra. Beda karo dheweke bakal dadi kaya ana sing ujar solo sing inspirasi banget Eric ClaptonAyo dadi ujar manawa "apik banget, sanajan musike asli", ora bakal masuk akal, bener?

Lirik lagu lan puisi kasebut saka kulawarga sing padha lan luwih-luwih maneh, dheweke raket banget, prestasi, lan nilai lan cacat kudu diukur nganggo paramèter sing padha. Ana bedane, bener, nanging ana akeh unsur sing padha: sumber, mekanisme, teknik, tradhisi lan tujuwane.

Sanajan kaping pirang-pirang penulis lirik lagu ora ngliwati jagad sastra lan nggawe kesalahan tumrap bocah sing ora ngerti (kesalahan amarga ora ngerti yen nggawa!).

Sabanjure, musik lan puisi urip bareng ing wilayah wates sing diarani "lagu" lan kaya musik lagu kudu diadili saka dhuwur komposisi musik, lirik lagu kasebut kudu diadili miturut (lan ana gandhengane karo ) titikan paling dhuwur ing pustaka.

Sapa wae sing nulis lirik lagu kudu (kudu) akrab, luwih saka iku, dheweke kudu ngerti lan ngatasi jagad puisi, sanajan mengko produksi nggawe gaya beda. Yen ora, kita bakal kudu ngrungokake lagu-lagu sing sajak kurang luwih (aku krungu sing ujar: "tresna marang aku sethithik / sampeyan kekasihku), kanthi stanza amorf, lan dalan sing ditempuh kanthi hawa perdana , saiki, tur, pancen mboseni.

Bisa uga, gambar (citrane) sing akeh (dakcritakake babagan seniman lan pamaca / pamireng) geguritan, ora nuduhake gambar (citrane) musik (penyair ora padha karo rocker) lan kenapa kalorone jagad iki katon ora nyambung.

Lan ana makhluk kasebut, kebak kapercayan lan umuk, dheweke bakal lunga ... lan kaya ana pamirsa kanggo kabeh perkara, kita kabeh duwe hak milih sapa sing ora pengin dirungokake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   marielvis ngandika

    Unsur-unsur apa wae sing ngidini hubungan antarane puisi lan komposisi musik?

  2.   monggo ngandika

    1. Irama.
    2. Asal-usul: jarchas, Song of the Mio Cid.
    3. Nobel kanggo Dylan, Bob. Omong-omong, jeneng panggung kanggo ngujo karo Dylan Thomas, pujangga Wales sing hebat.